Călugărul Pavel de la Muntele Athos este medic, specializat în biologie moleculară și biomedicină. Dintr-o perspectivă creștină ortodoxă, el ne oferă câteva avertismente cu privire la vaccinurile COVID-19.  

Următorii pași sunt implementați pentru a realiza acest lucru: 

• Un cadru juridic necesar care va elimina dreptul la alegere individuală și va „apăra” dreptul la beneficii pentru sănătatea publică (Legea 4675/2020 pentru Grecia) [2] 
• Un autoritarism guvernamental însoțitor pentru a-l pune în aplicare. 
• Crearea cererii și așteptărilor pentru vaccin (terorism-spălarea creierului de către mass-media cu dilema „vaccinului sau izolarea-încarcerarea socială”).
• Finanțare unilaterală pentru producerea vaccinului, pentru controale prin studii clinice, pentru producția în masă în cantități mari și pentru livrarea în fiecare colț al planetei – în detrimentul cercetărilor pentru găsirea și producerea de medicamente antivirale specializate. 
 Aceștia sunt doar câțiva pași din protocolul deja implementat pentru a atinge acest eveniment important.
 Oamenii de afaceri, jurnaliștii, oficialii guvernamentali și ONG-urile internaționale propagă aproape zilnic vaccinul ca o baghetă magică care ar permite omenirii să se întoarcă la era pre-COVID.
 Pe de altă parte, în loc de comunitatea științifică (cu excepția unei elite proiectate excesiv, obsedată de vaccin), stigmatizând această dezinformare, a păstrat o „tăcere de pește” despre ceea ce oamenii ar trebui să se aștepte cu adevărat de la vaccin, cu cu excepția câtorva cazuri inspirate, cum ar fi profesorul Dr. Yannis Ioannidis [3]. 
De fapt, această „pandemie” specifică, orice DAR justifică vaccinarea la nivel mondial. Să vedem de ce: 
 1. Rata de mortalitate deosebit de scăzută a bolii, dar și distribuția acesteia în funcție de vârstă, indică în mod clar că vaccinarea, ori de câte ori devine fezabilă, trebuie să fie vizată. Acest procent este fictiv supraevaluat deocamdată (~ 2,5%): pe de o parte, datorită supra-reprezentării cazurilor grav pozitive ale virusului [4] și, pe de altă parte, având în vedere că numărul morților din COVID a inclus, de asemenea, decesele de cazuri găsite pozitive pentru COVID, dar cu alte boli subiacente (nu sindromul respirator SARS) [5]. Studii recente care au estimat numărul de decese în raport cu numărul real de persoane expuse la virus – pe baza testelor serologice (teste de anticorpi) într-o anumită zonă geografică – au stabilit că acest procent este de ordinul mărimii gripei sezoniere (cu siguranță <1%) [6]. Trebuie remarcat faptul că, chiar dacă epidemia revine, așa cum este cazul gripei, sistemul de sănătate se va ocupa de ea mai eficient, deoarece acum există experiență în gestionarea bolii (mai multe UCI). Prin urmare, greșelile de „genul Italiei” nu vor fi repetate, ducând la o reducere suplimentară a ratei mortalității. Pe baza celor de mai sus, chiar dacă se produce un vaccin sigur și eficient (ceva deosebit de dificil pentru biologia virușilor corona), poate fi justificat pentru administrarea acestuia numai grupurilor cu risc ridicat, așa cum se face cu vaccinul antigripal sezonier. Inutil să spun că nu este justificat pentru administrarea acestuia la copii – care sunt în marea lor majoritate asimptomatici, nici la persoanele care au fost expuse și sunt imune la virus (test pozitiv al anticorpilor), având în vedere că au deja ceea ce ar face vaccinul le-am dat.
 
 2. Virusul Covid19, spre deosebire de gripă, afectează în principal persoanele din grupele de vârstă a treia și a patra, unde apare fenomenul senescenței imune [7] – adică reducerea dimensiunii, calității și duratei de protecție a răspunsului imun – care poate apărea, după vaccinare. Cu alte cuvinte, imunitatea activă indusă de vaccin poate să nu fie capabilă să protejeze persoanele în vârstă, care sunt „ținta” prin excelență a virusului corona; prin urmare, găsirea unei terapii antivirale ar trebui să fie o prioritate – presupunând că protecția persoanelor în vârstă este de fapt ceea ce se dorește. 
 3. Legat de cele de mai sus, este că la pacienții grav bolnavi, insuficiența respiratorie acută apare printr-un mecanism imuno-patologic (o „furtună” care produce citokine inflamatorii și care reduce răspunsul imun mediate de CD4 și CD8 T [8]). Există îngrijorări serioase că vaccinarea va exacerba această complicație imună în cazul unei infecții virale ulterioare și, prin urmare, va agrava evoluția clinică a pacientului. Un efect similar a fost observat cu vaccinul coronavirus FeCoV, care afectează pisicile și provoacă peritonită. [9]
 4. Logica eradicării unei boli infecțioase prin vaccinarea globală, pe de o parte, presupune existența unui vaccin foarte sigur și foarte eficient și, pe de altă parte, cel mai important, că nu există alte gazde ale virusului în mediul natural. Adică, omul trebuie să fie singura specie care poate găzdui virusul. Acest lucru este valabil pentru virusul poliomielitei, dar nu se aplică coronavirusului, deoarece toate cercetările sugerează că virusul provine de la lilieci. Necunoscut și controversat rămâne veriga intermediară (gazdă?) Care o transportase din peșterile liliecilor din orașul Wuhan. În orice caz, dispariția virusului prin vaccinarea globală ar fi doar temporară – cu alte cuvinte, o risipă cumplită de resurse, în măsura în care s-ar putea transfera de la refugiul său natural (liliecii sau gazda intermediară) la populația umană la un moment dat, capabil să mute pentru ocolirea imunității existente a turmei și inițierea unei noi pandemii.
 5. Coronavirusurile, fiind viruși ARN, mutează rapid, dobândind diversitate genetică și, prin urmare, antigenică. Această diversitate, în special pentru coroane, crește, de asemenea, prin recombinarea ARN, datorită modului de transcripție deosebit de inconsecvent al ARN-urilor virale. Două tipuri au fost deja identificate pentru SARS-Cov2, S și L [11, 12]. Este îndoielnic că un vaccin poate oferi atât o acoperire egală pentru toate tulpinile de virus care apar, cât și o protecție permanentă în timp, subliniind încă o dată importanța și prioritatea găsirii medicamentelor antivirale împotriva coronavirusului. Prin urmare, este destul de probabil ca, în timp, o vaccinare globală să evolueze în vaccinări globale regulate. 
 Poate fi acesta scopul?
 Poate că coroana este pretextul mult așteptat pentru lansarea tranziției universale către o biologie umană hibridă, în care corpul uman va fi protejat, întărit și în cele din urmă dependent de tehnologiile platformei (inginerie genetică, interfață digitală) prin vaccinări-actualizări regulate.
Dar de ce toată graba pentru un vaccin care nu numai că nu promite prea multe, dar este motivul de îngrijorare în comunitatea științifică, mai ales dacă este produs în grabă și implementat în masă?
În cele din urmă, industriile farmaceutice servesc omului sau se aplică contrariul?
 Realitatea este că ~ 99% dintre persoanele infectate cu coronavirus supraviețuiesc. Trebuie pus accentul (adică finanțarea) asupra modului de a viza 1% dintre cei care nu supraviețuiesc, în ciuda unei serii de opțiuni farmaceutice (imuno-modulatori, anticorpi monoclonali, inhibitori ai ARN polimerazei, proteaze etc.).
Deja, primele rezultate de la forma hidroxiclorochinei-azatromicinei [13], precum și de la un anticorp monoclonal care vizează glicoproteina superficială a virusului [14] sunt foarte încurajatoare. Desigur, o parte a unei strategii antivirale este și dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient. Cu toate acestea, după cum a fost analizat, nu este indicată producția forțată (1 an în loc de cel puțin 6 ani), cu atât de multe lacune în cunoașterea biologiei coronei – cu atât mai puțin implementarea sa în masă obligatorie. Este o pierdere științifică tragică (dacă nu chiar absurditate) în epoca Biologiei Moleculare – al cărei scop este de a oferi medicamentelor tratamente specializate (chiar personalizate) minimizând orice efecte secundare – că se discută doar despre intervenție la 100% din populația umană , pentru a „proteja” 1% din acesta de un virus asemănător gripei, cu o jumătate de măsură farmaceutică suspectă.
Pur și simplu, aceasta este o abordare GREȘITĂ, certificată de faptul că de atâția ani nu a existat niciodată o vaccinare globală împotriva virusului gripal – care ar fi fost mult mai plauzibilă, în măsura în care afectează toate grupele de vârstă.
 Omul, ca ființă rațională cu gândire critică, are capacitatea de a alege în mod voluntar orice este recomandat de medicină și biotehnologie în favoarea sănătății sale, în timp ce întreprinde simultan consecințele acelor alegeri, dat fiind că intervențiile în corpul uman sunt rareori lipsite de efecte. Vaccinurile nu sunt scutite de această regulă. [15]
Alegerea de a nu fi vaccinat nu pune în pericol sănătatea publică, atâta timp cât nu desființează dreptul altei persoane de a primi vaccinul – și, odată cu acesta, orice protecție pe care o oferă.
Prin urmare, este de la sine înțeles că decizia-responsabilitate finală pentru primirea unui vaccin aparține persoanei vaccinate, deoarece va trebui neapărat să trăiască cu orice complicații care pot apărea. Nicio eventuală despăgubire nu poate restabili daune ireversibile sănătății fizice și mentale a unei persoane. În consecință, ceea ce este condamnabil este orice fel de satisfacție care criminalizează poziția unei persoane față de a trăi într-un corp liber de vaccinuri suspecte și care transformă societățile din democratice, în turme de animale indecise și consumabile.
 Din cele menționate mai sus se poate percepe că legea referitoare la vaccinarea obligatorie [2] și propaganda aferentă în favoarea vaccinului – cu pretextul virusului Covid19 – nu au origine și referință științifică. Nu apără, ci mai degrabă subminează binele sănătății publice și permit interesele financiare monstruoase implicate, precum și agenda obscură a anumitor „frați mai mari” cu pofte iubitoare de putere. În cele din urmă, ei militează împotriva libertății spiritului și corpului unei persoane. Ca atare, acestea ar trebui retractate la nivel științific, juridic și în principal la nivel spiritual. Clima în care aceste scheme sunt dezvoltate și consolidate este frica. Mass-media de intimidare creează și menține cu atenție acest climat. Frica este o puternică forță interioară a omului; îi poate paraliza voința, dar chiar o poate oțeli. Întrebarea este în ce direcție o persoană direcționează frica respectivă.
Dacă o întoarce spre Dumnezeu , singurul demn de a fi temut (Luca 4: 5), atunci va primi iluminare în schimb, îndrăzneală și curaj – conform cuvintelor Sale: „fii curajos, căci am biruit lumea” (Ioan 6:33) .
Dacă o persoană rămâne concentrată pe fobiile acestei epoci, va primi în schimb și mai multă anxietate, confuzie și lașitate, conform Psalmului: „s-au strâns în frică, acolo unde nu era frică” (Psalmul 5: 5).
 Persistența intenționată de a sfinți Taina Sfintei Împărtășanii nu este o coincidență; scopul său este de a provoca și de a genera frică care va susține mitul vaccinului – așa cum se întâmplă de-a lungul veacurilor, cu toate amestecurile fictive care nu au niciun motiv logic. De fiecare dată când se menționează saliva, lingurile și altele asemenea – de către cei care au vizat Sfânta Împărtășanie – minunea vine în minte orbului născut (Ioan 9). Domnul, cu o acțiune „sanitar inacceptabilă”, a redat ochii orbului! El și-a amestecat saliva (un mijloc de răspândire a virușilor și bacteriilor) cu solul (o sursă de milioane de germeni) și a „pătat” amestecul de argilă peste orificiile ochilor omului orb (conjunctiva mucoasă: un punct de intrare pentru germeni și debutul infecției). Suntem familiarizați cu ceea ce a urmat, așa cum știm că nicio știință nu este capabilă să reproducă acel rezultat.
 Pur și simplu, dacă ar fi avut loc astăzi, în afară de fariseii din acea vreme, printre acuzatorii lui Iisus ar fi și anumiți specialiști cu boli infecțioase cu minte îngustă. Mă rog din adâncul inimii mele ca Dumnezeu să-i facă demni de a experimenta Puterea Tainei. Domnul este acolo și îi invită. El nu îi va obliga niciodată.
Monahul Pavel Aghioritul, doctor în biologie moleculară și biomedicină (prelaure https://romanortodox.info/)
Referințe:

Un comentariu

  1. Gânduri optimiste

    Am pășit cu speranțe de mai bine în anul 2021. Nu mă gândesc la un bine lumesc, ci la acel bine pe care ni-l poate da Hristos, la acea pace sufletească prin care El ne arată că e în inimile noastre.

    Deși afară nu e zăpadă, fiind luna ianuarie, mă gândesc cu drag la Părintele Arsenie, Acuzatul ,,ZEC – 18376”, un sfânt în lagărele comuniste din Rusia. (Asta în caz că se va începe o nouă prigoană împotriva creștinilor.) Acest Părinte a fost condamnat la carceră pentru 48 de ore, împreună cu un alt deținut necredincios, la o temperatură de minus 30 de grade Celsius! Aceasta echivala cu o condamnare la moarte! Deprins fiind cu păstrarea păcii sufletești și cu rugăciunea, Părintele s-a gândit că a sosit pentru el un prilej bun de a se ruga cu voce tare! După ce au trecut cele 48 de ore, fiind găsit în viață, a mărturisit că l-a salvat credința în Dumnezeu și rugăciunea! În plus, prin puterea exemplului, a salvat și sufletul camaradului său care, speriat de iminența morții, a început să se roage.

    Mă gândesc, de asemenea, și la Irod care nu încetează a-L prigoni pe Hristos! Pentru o parte a lumii, Irod a creat comunismul ca să-L nege cu vehemență. Dar Hristos a învins prin cei care L-au mărturisit și, astfel, o oștire de sfinți s-a ridicat spre Cer și se roagă acum pentru noi. Pentru o altă parte a lumii, Irod a luptat în mod mai viclean, prin promovarea păcatului, care-L îndepărtează pe Hristos de inima omului. Păcatul și patimile au atras lumea în secte și erezii și au dat drepturi necuratului asupra lumii. Omului i s-a creat mai întâi iluzia că este independent, că se poate descurca și fără Dumnezeu! Însă știm cât de mult se ostenește necuratul să câștige suflete de partea lui! Dacă în sufletul omului nu e Hristos, locul acela nu rămâne liber, ci este ocupat de necuratul! De aceea, în ciuda oricăror provocări, trebuie să dorim ca Hristos să învingă în sufletele noastre!

    În același timp, observ cum necuratul din nou își ascute săbiile pentru a aduce alte provocări creștinilor! Provocări mai mari decât toate cele de până acum. De când își dorește Irod să controleze mintea creștinilor și să-i facă inapți pentru mântuire!!! Dacă Hristos a dat posibilitatea oricărui păcătos să devină sfânt, Irod vrea acum să-i ia această posibilitate. Prea puțini știu că, prin vaccinarea începută deja, omul este pus să aleagă între suflet și trup, între cruce și pâine, așa cum scrie în Apocalipsă, capitolele 13-15. (Deja se pune problema anulării unor drepturi ale celor care nu se vaccinează.) Cei mai șubrezi riscă să-și piardă și sufletul și trupul. Iar Hristos ne învață: ,,Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.” (Matei, cap. 10, vs. 28) Deci nu greșesc dacă recunosc că mă tem de ceea ce ar putea face Irod în aceste vremuri! Dar am promis că voi fi optimistă, deci trebuie să-mi temperez teama și să-L însoțesc pe Hristos fie în Egipt, fie pe cruce, astfel încât nimeni și nimic să nu mă despartă de El.

    Unii încearcă să arunce în derizoriu teama creștinilor de pecetluire, deși se știe că acesta este scopul real al creării pandemiei! (1) Alții spun că există șapte vaccinuri și abia în al șaptelea se află cipul! Există și cercetători onești care susțin că serul din vaccinul care se dorește a ajunge la toți locuitorii Planetei conține hydrogel care este, de fapt, un cip care se solidifică după injectare și care poate fi dirijat oriunde în corp. (2) Ținta este, bineînțeles, creierul! Pierzându-și independența gândirii, după conectarea sa la tehnologia 5G, omul cipuit prin vaccinare cu nanoboți, nu mai poate aspira spre mântuire și nu se mai poate opune forțelor malefice.

    Ar fi de dorit ca Patriarhia Română să explice credincioșilor aceste lucruri. Dacă nu o va face, va răspunde pentru sufletele care se vor pierde din cauza lipsei de informație.

    Ar fi de dorit, ca în cazul în care vor exista constrângeri pentru acceptarea vaccinului, să cerem evitarea vaccinului din motive religioase, așa cum s-a procedat și în cazul cardurilor de sănătate. Dacă minoritățile de tot felul își cer drepturi, trebuie să ni le cerem și noi.

    Indiferent ce se va întâmpla, Hristos va învinge prin cei care vor face voia Sa și nu se vor lăsa modificați genetic,(3) manipulați și controlați de la distanță prin nanotehnologia introdusă prin vaccin, ci se vor lipi cu toată ființa de El! Vaccinurile venite acum în România sunt cu ARN-mesager și sunt de la Pfizer-Biontech! (4)

    Dumnezeu să ne ajute să facem voia Sa!

    1.https://danielvla.wordpress.com/2020/08/28/video-compania-moderna-si-vaccinul-ei-impotriva-covid-19-ce-contine-arn-modificat-o-enzima-numita-luciferaza-si-posibil-nanoboti-ce-vor-pune-in-practica-transhumanismul-si-even/

    2. https://www.youtube.com/watch?v=0uRwxMVf5wo&feature=emb_title (Manipularea și controlul omului prin inginerie genetică și nano-tehnologie – partea 1 din 2)
    3 https://danielvla.wordpress.com/2021/01/03/vaccinarea-cu-arn-mesager-este-inginerie-genetica-ireversibila-modificarea-genetica-a-omului/
    4. ibidem

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.