Lasaţi un comentariu cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la drepta şi sfânta noastră ortodoxie.

Alege să susții Doar Ortodox (prin PayPal)

  • Apariția comentariilor poate dura uneori și câteva ore.
  • Data și ora trimiterii mesajelor vor fi afișate alături de nume.
  • Înainte de publicare orice mesaj se verifică și se corectează dacă e nevoie – de către administratorii siteului.
  • Puteți trimite mesaje și direct la adresele doarortodox@yahoo.com sau doarortodox@gmail.com
© Copyright: Preluarea textelor se va face doar cu menționarea sursei, doarortodox.ro, sau parţial cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site [mărturiile de mai jos sunt exclusiv email-uri sau comentarii trimise pentru Doar Ortodox pentru a fi cunoscute]. Mulţumim pentru înţelegere!Alege să susții Doar Ortodox (prin PayPal)
anonim (15 aprilie| 22:54)Vreau să mulțumesc din nou, sfinților mei dragi, pentru un nou ajutor primit, în legătură cu o problemă a mamei pentru care mă rugasem de câteva ori, cu cuvintele mele, Sf. Efrem cel Nou, Xenia, Mina, Spiridon, Nectarie, Mihail, Gavril. Asteptam un răspuns oficial de la o autoritate a statului, cam din februarie, acum cam 2 săptămâni, am intrat pe net să văd dacă este vreo veste, atunci am aflat, cu dezamăgire că, răspunsul posibil, va veni în decembrie 2022, supărată am spus că nu se poate, este prea mult timp de așteptat, normal, noi nu puteam face nimic, însă, ” prietenii de suflet „, da , așa că am spus cu alte mele cuvinte, atunci: Sfinte Efrem cel Nou, Nectarie, Spiridon, Mina, Maica Domnului, sf. Xenia, ajutați-ne, am zis Sf. Efrem, eu astept ajutorul vostru, zis și făcut… seara, ziua, în zilele următoare și oricând îmi aminteam reveneam cu rugămintea, peste o alta săptămână, am verificat din noi, același răspuns, bun.. mai astept… acum câteva zile, 4, 5 revin și spun sfantului Efrem, sfinte Efrem încă situația nu s-a modificat, dar eu am incredere în Tine și Voi sfinții mei buni, și mai aștept… Astazi, am primit raspuns, scris, că vom primi un răspuns în noiembrie 2021. Atunci, citind, mi-am dat seama că, încă o dată, m-au auzit și mi-am confirmat. Nu am cuvinte, în câte încercări mi-a fost alături Bunul Dumnezeu, Maica Domnului, și Sfinții Săi. Le mulțumesc din inimă! Rugăciunea în foarte multe cazuri, poate schimba totul, dacă este voința Domnului.


EMILIA COJOCARU (15 aprilie| 15:59) – Doamne ajuta! Din experienta mea pot sa spun ca sfinții apar în viata noastră fără a fi chemați.  Asa s-a întâmplat cu Sfântul Efrem cel Nou. Încă din copilărie m-am apropiat de biserica și am început treptat sa cunosc viata Sfinților și sa citesc acatistele acestora atunci  când aveam nevoie de ajutor divin, doarece sfinții și Maica Domnului mijlocesc pentru noi în fata Tatălui Ceresc.

Într-o zi am cumpărat un acatist doar pentru ca mi-a atras atenția  icoana de pe coperta, oricum era un sfânt de care nu auzisem. De obicei când întâlnesc un sfânt nou încerc sa aflu mai multe despre viata acestuia, dar de data aceasta am cumpărat acatistul și l-am pus în locul unde țin acatistele. În alta zi priveam la TV pe Trinitas TV, vorbea un monah în vârstă, iar pe peretele chiliei era o icoana cu un sfânt îmbrăcat monah, icoana m-a impresionat foarte mult, dar nu știam ce sfânt este, alta data am fost în pelerinaj iar domnul care organiza pelerinajul avea o iconita cu un sfânt îmbrăcat în monah, era aceeasi icoana pe care o vazusem la Trinitas TV. Atunci am aflat ca era Sfântul Efrem cel Nou. La ceva timp dupa ce am venit din pelerinaj, cautam un acatist  și atunci vad acatistul cu Sfântul Efrem cel Nou, pe care îl cumpărasem, dar uitasem complet, asa a apărut Sfântul Efrem în viata mea.

Când eram în căutarea unui loc de munca, mai exact învățăm pentru titularizare, nu reușeam sa rețin nimic și ma cuprindea o frica puternica, am citit acatistul Sfântului Efrem cel Nou și m-am liniștit, ulterior m-am hotărât sa nu ma prezint la examen, la scurt timp am găsit un loc de munca de care sunt mulțumită. Locul de munca l-am găsit tot cu ajutorul Sfinților, Maicii Domnului, Domnului Iisus Hristos, Domnului Dumnezeu cărora le mulțumesc pentru tot ce am primit. 

De ceva timp citesc acatistul Sfântului Efrem și intr-o zi ma gândeam  ca as vrea sa ajung la sfintele sale moaște lucru care nu părea posibil data fiind situația actuala cu covid, eu știam ca moaștele sale se afla la București. Dar pe 04.04.2021 am fost la Mănăstirea Mraconia județul Mehedinți unde se afla o racla cu moaștele mai multor sfinți printre care au fost și ale Sfântului Efrem cel Nou. Am fost foarte bucuroasa ca m-am închinat sfintelor moaște.

Bucură-te, Sfinte Părinte Efrem de-a pururi  fericite!


ADRIAN (14 aprilie| 21:42)Doamne-ajuta! Saptamana trecuta mi-a aparut o inflamatie care s-a agravat din nepriceperea mea, crezand ca o pot trata acasa. Mi-am facut curaj si am facut o programare la o policlinica, reusind sa gasesc un loc liber peste 2 zile. Asteptand cu rabdare dar si cu emotie sa vina consultatia, m-am rugat Maicii Domnului, Sf. Nectarie si Sf. Efrem cel Nou sa nu fie prea grav si iata ca ajutorul a venit, astazi m-am linistit cand dl. doctor mi-a spus ca problema de sanatate e la inceput si mi-a dat tratament. Multumesc Doamne, multumesc Preacurata Maica si dragi Sfinti ca ne sunteti alaturi cand va chemam in rugaciune!


AC (14 aprilie| 20:30)Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem si Sfantul Anton (n.ed. Anton de Padova nu este recunoscut ca sfant in biserica ortodoxa intrucat el a trait toata viata ca romano-catolic) alaturi de Maicuta minunata, mi-au tinut parintii sanatosi dupa vaccin si nu au avut reactii adverse. Va multumesc, va iubesc dragii mei. Mereu acolo pentru mine si familia mea. Sfintii sunt acolo chiar si cand nu meritam.


ELENA (13 aprilie| 22:30)Doamne ajută! La sfârșitul săptămânii trecute, copilul meu a făcut o dermatita puternică pe față. M-am rugat la Maica Domnului, la Sf. Nectarie, Sf. Efrem, Sf. Stelian, Sf. Spiridon si m-au ajutat sa găsesc un specialist pentru a-i recomanda tratamentul. Slavă Domnului pentru toate!


VERONICA BRATOSIN (11 aprilie| 23:12) – Minunati sunteti Tu, Doamne Dumnezeule, Iisuse Hristoase si Sfantă Fecioara, Maica a Mantuitorului nostru… mare e puterea Voastra intru Sfintii Vostri si toate Puterile Ceresti, care va slujesc si ne ajuta pe noi neincetat… va multumesc din tot sufletul pentru tot… Va multumesc cu toata dragostea Sfinte Spiridon, Sfinte Nicolae, Sfinte Efrem cel Nou, Sfinte Ioan Rusul, Sfinte Fanurie, Sfinte Mina, Sfinte Haralambie, Sfanta Parascheva, Sfinta Xenia de Sankt Petersburg, Sfanta Veronica, Sfanta Filofteia… care sunteti tot timpul alaturi de mine si ma ajutati… Iar acum vreau sa va relatez cel mai recent ajutor venit si sa va spun cat de grabnic ajutator este Sfantul Efrem cel Nou… pe la jumatatea saptamanii acesteia trebuia sa rezolv ceva foarte urgent, ceva sufletesc ce era imposibil de lamurit si de aflat… bine, pentru noi oamenii, caci numai Dumnezeu stie ce intorsatura buna sa dea tuturor lucrurilor… si mi-am adus aminte de rugaciunea Sfantului grabnic ajutatoare. Am citit-o de trei ori, dar sufletul imi era tare trist si, totodata, imi doream sa stiu acel ceva anume din tot sufletul… acel ceva care numai de Sus putea fi dezvaluit.. m-am rugat, recunosc cu sufletul indoit, ca o anumita persoana sa spuna anumite cuvinte, cuvinte care erau lamurirea mea si pe care nu le-ar fi spus niciodata, era imposibil sa le zica. Dar Sfantul nu s-a uitat la indoiala mea si, ca sa arate puterea lui Dumnezeu, la numai cateva ore, persoana respectiva a rostit EXACT ACELEASI CUVINTE PE CARE EU I LE CERUSEM SFANTULUI, LE-A ROSTIT CU SIGURANTA IN GLAS, DE PARCA AR FI FOST CEVA NORMAL, NU IMPOSIBIL… Cand le-am auzit m-am infiorat, de parca nu auzeam bine.. ce minune grabnic aratata…!


anonim (7 aprilie| 21:19)Nu am cuvinte sa multumesc Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf. Efrem si Sf. Iuda Tadeu pentru ca au fost langa tatal meu in timpul unei operatii cu risc enorm si sanse mici de reusita, care a iesit perfect.


DANIELA (7 aprilie| 08:20)Multumesc Sfantului Mina pentru ca ma ajuta de fiecare data cand il chem in ajutor! Multumesc Doamne pentru Sfintii pe care i-ai trimis sa fie prietenii si ocrotitorii nostri!


LIGIA (5 aprilie| 08:04)Doamne ajuta! Multumesc Sfantului Mina ca m-a ajutat sa trec usor peste o paguba financiara. Stiu ca Sfantul a vazut ca am fost nevinovati. Multumesc Sfinte Mina, ca ai vrut sa vi in casa mea.


anonim (5 aprilie| 00:31)Pe mine Sfantul Nectarie,si Sfantul Ioan Rusul m-au ajutat sa obtin in mod miraculos viza pt imigrare in Canada. Iar Sfantul Ilie Lacatusul m-a ajutat sa ma reintorc in Canada. N-aveti idee ce mult m-au ajutat.


ALEXANDRA (3 aprilie| 17:23)Ii mulțumesc Maicii Domnului, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie că m-au ajutat sa redeschid o tableta de care aveam nevoie, când cei din service nu-i dădeau nici o șansă. Dumnezeu sa ne ajute!


anonim (3 aprilie| 11:01)Multumesc Sf.Efrem cel Nou pentru ajutorul primit. Acum cativa ani, o persoana de la serviciu imi facea multe probleme, astfel incat eram in punctul in care ma gandeam la demisie. Dar nu a mai fost nevoie, deoarece acea persoana a plecat din firma. Multumesc Sf. Efrem care este grabnic ajutator!


IRINA (2 aprilie| 19:12)Doamne ajută! As vrea să mulțumesc din suflet Sfântului Efrem cel Nou că am fost foarte bolnavă, cu febră si l-am rugat pe Sfântul sa mă facă bine iar ajutorul nu a întârziat.


DANIELA (2 aprilie| 10:08)Buna ziua si Doamne ajuta tuturor! Vreau sa multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Tuturor Sfintilor si Puterilor Ceresti pentru ca m-au ajutat pe mine nevrednica si pacatoasa! Am zis ca Dumnezeu m-a abandonat si mi-a aratat mie nevrednica, ca nu este asa. M-am imbolnavit , starile specifice covid 19, doar ca nu aveam febra. A trebuit sa ma testez si m-am rugat Bunului Dumnezeu si Maicutei Sfinte si Sfintilor mei dragi sa nu ma lase. Testul a iesit negativ. Slava Tie Doamne! Am avut o problema, mi-au aparut la picioare doi noduli mici si durerosi. Au inceput sa creasca, sa se inroseasca, locul era cald. Roseata a disparut dar s-au facut vineti. In tot acest timp m-am insemnat in semnul Sfintei Cruci cu mir. M-am rugat Bunului Dumnezeu si Maicutei Sfinte si Sfintilor mei dragi si m-au ascultat.Noduli au disparut , au ramas doar semnele. Slava Domnului! Mai am probleme la glanda tiroida, continui sa ma ung in semnul Sfintei Cruci si sper ca problemele sa se rezolve! IARTA-MA DOAMNE PE MINE PACATOASA!


NATALIA (2 aprilie| 01:49) – Îi multumesc Maicii Domnului, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Antonie cel Mare si S.f Spiridon pentru minunea pe care mi-a arătat-o. La începutul lunii martie am avut o discuție aprinsă cu o persoană draga mie, timp în care nu ne am vorbit. La sfârșitul lunii martie am sunat aceea persoana si mi-a vorbit urât, fiind încă supărată. M-am rugat Maicii Domnului si sfinților, iar ieri cand am revenit cu telefon, respectiva mi-a vorbit frumos ca si cum nu se întâmplase nimic in trecut. O adevărată minune.


DIANA (31 martie| 22:48)Multumesc Bunului Dumnezeu pentru toate bunatatile si tot ajutorul dat mie, unei păcătoase. Au fost multe minuni care mi s-au întâmplat, pe unele nu le-am constientizat si probabil nici acum nu le constientizez si recunosc ca pe unele mintea mea slaba le-a dat uitarii. Multumesc Sfintilor dragi, Sfantul Nicolae, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Mina, Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfantului Ioan Botezatorul, Sfantul Paisie, Sfantul Nichifor cel Lepros, Sfantul Ghelasie, Sfantului Serafim de Sarov, Sfantul Pantelimon, Sfintilor doctori fara de arginti, Sfanta Parascheva, Sfanta Xenia, Părintelui Arsenie, Părintelui Ilie Lacatusu si tuturor Sfinților. Multumesc Maicutei Sfinte care mult ajuta! Mulțumesc Sfantului Efrem care mi-a ascultat rugaciunea cand am cerut ajutor pentru mama. De asemenea am primit ajutor la munca si o veste buna in urma unei conversatii cu persoana de la care mi-am achizitionat apartamentul. Cateva zile nu m-am simtit bine avand dureri de spate si de cap, eu lucrand de acasa si lipsa mișcarii isi spune cuvântul dar cu rugaciune totul s-a rezolvat, starea mea îmbunătățindu-se. O alta minune-asa o consider eu- a fost un gand venit din senin, mai exact sa citesc o rugaciune a Sfantului Serafim de Sarov, nu ma rugasem Sfantului de ceva vreme asa ca am citit si la scurt timp, uitandu-ma la diverse postari pe internet fara vreo legatura cu Sfantul, mi-a aparut poza Sfantului fara sa caut, eu cred ca acesta a fost un semn ca Sfântul mi-a ascultat rugaciunea. Multumesc Doamne! Dumnezeu sa va ajute!


anonim (30 martie| 18:03)Multumesc Sf. Nectarie ca ieri am avut o durere de colon, am citit acatistul Sfantului avand si o icoana la care m-am rugat. Sfanul nu m-a last si durerea a incetinit. In urma cu aproximativ trei ani am avut o nastere usoara si rapida pentru care ii multumesc Domnului, Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf. Efrem. Am avut ajuror pentru alte probleme si din partea Sf. Mina, Sf. Haralambie, Sf. Iuda Tadeu si le multumesc.

anonim (29 martie| 16:03)Sfantul Efrem si Sf Mina m-au ajutat sa gasesc stilusul de la telefon. L-am cautat in toata casa si am inceput sa ma rog sfintilor si mi-am adus aminte ca scapasem telefonul la poarta, iar cand m-am dus l-am gasit in iarba. Dau marturie pentru ca acesti Sfinti cat si Maica Domnului si Sf Nectarie si multi alti sfinti la care ma rog m-au ajutat de fiecare data cand le-am ‘ cerut’ ajutorul! Le multumesc din suflet ca m-au ajutat cu toate ca nu meritam!


ANGELA (26 martie| 20:58)Aduc mulțumire Maicii Domnului, Sfinților Nichifor, Efrem, Nectarie, Cuviosului Gherontie și tuturor celorlalți sfinți, pentru ajutorul dat în perioada în care am avut covid și, în ciuda infectării a doua oară la interval de 3 luni, a fost tot formă formă ușoară la fel ca prima dată. Multumesc, Doamne, mulțumesc, sfinților din ceruri.


anonim (25 martie| 23:00)Un nou ajutor primit de la Sfinții mei dragi, cărora le mulțumesc din inimă, am spus că, voi mărturisi ajutorul lor, care nu a întârziat să apară. Acum 3, 4 zile, m-am simțit foarte rău, am avut o problemă de sănătate, care îmi crea un disconfort incredibil, stiam că, pe cale medicamentoasă s-ar fi rezolvat în 5, 7 zile, dar nu aveam nimic în casă, în acel moment, așa că, mi-am făcut un ceai, am pus o cremă pe rana respectivă și înainte de a adormi, am spus așa: Sfântă Xenia de la Sankt Petersburg, ajută-mă, Sf Efrem cel Nou, Nectarie, Mina, Fanurie, Arh. Mihail, ajutați-mă voi, Sfântă Xenia, dacă mă ajuți, ajutați, voi povești despre ajutorul primit. Am spus așa, și cu greu am adormit, cu disconfortul și starea nu prea bună, a doua zi nu mai aveam acea stare rea. Mulțumesc pentru tot! Mereu mă ajută, mă rog des pentru familia mea și mai puțin pentru mine, și uneori cred că, nu mă pot ajuta pentru mine, nu știu să mă rog pentru mine, dar sunt și lângă mine.


FELICIA (25 martie| 09:31)Aici scrie Minuni din 2021. (n.admin: sunt Minuni spuse/scrise aici de dvs. în 2021). Eu spun că fiecare zi este o minune data de Tatăl Ceresc pentru oameni. Îl iubesc pe Sf. Nectarie cu sinceritate. Cand iubești sfinții ești deja o parte din sufletul lor. Sf. Nectarie, îți mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ai dăruit. Ești minunea mea!


LIGIA (25 martie| 09:31)Vreau sa aduc multumire Maicii Domnului Siriaca, pentru ajutorul dat copiilor mei, la inspectie si la gasirea unui loc de munca, pentru sanatatea si ocrotirea noastra. Doamne, Te rog, iarta-ne, pentru tot ce am gresit si ai grija de noi. Amin!


CRISTINA (22 martie| 20:16)Sfantul Efrem cel Nou este prezent in viata si rugaciunile mele de ani buni. Acum cateva luni, mama mea s-a imbolnavit de Covid. Desi cu totii ne rugam mult pentru sanatatea ei, starea mamei mele nu se imbunatatea. A ajuns la ATI, in imposibilitatea de a mai vorbi la telefon din cauza saturatiei scazute de oxigen. Nu vreau sa va transmit durerea noastra de atunci – insa trebuie sa spun ca am ajuns la capatul puterilor, coplesita de situatie si de griji (ce sa mai spun de scumpa mea mama..) Intr-o seara, dupa ce am citit Paraclisul Sfantului Efrem, l-am rugat sa-mi dea un semn – cand se face mama bine, cand vine acasa.. ca vestile bune se lasau de mult asteptate deja. Am deschis la intamplare una dintre cartile cu minunile Sf Efrem, la o pagina cu o povestire scrisa in 10 Noiembrie. Ma gandeam ca nu se poate ca mama sa se faca bine asa devreme (mai erau doar 2-3 zile pana in 10 Noiembrie), situatia e destul de grava.. Cu speranta in suflet mi-am spus ca totusi e posibil sa scape atunci de masca de oxigen, care ar fi o imbunatatire majora. In 10 noiembrie, mama a plecat intr-o lume mai buna.. la doar 62 ani. Prietenul meu, Sfantul Efrem cel Nou, mi-a vestit vesnicia mamei mele. Nu stiu daca pot sa numesc asta minune, mai degraba asta e mangaierea pe care am primit-o eu – probabil pentru ca sa am certitudinea ca nu sunt singura intr-un moment asa de dificil din viata mea, si ca nici mama mea nu a fost lasata singura, in incercarile prin care a trecut.


A.C. (22 martie| 12:16)Am avut o problema pa baie si m am rugat Sf Nectarie, Sf Efrem si Sf Anton (n.ed. Anton de Padova nu este recunoscut ca sfant in biserica ortodoxa intrucat el a trait toata viata ca romano-catolic). Eram disperata pentru ca nu stiam cine ma poate ajuta. Ca prin minune apa a incetat sa mai curga. Minunile sunt mari. Maicuta draga si Sfintii nu ne lasa! Sunt minunati!


 

Slavă și mulțumire lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf. Efrem cel Nou și tuturor Sfinților! Zilele trecute am avut multe probleme care nu păreau a avea o rezolvare prea fericită, oricum ar fi fost, dar Preamultmilostivul Dumnezeu , împreună cu Maica Sa și cu Sf. Efrem cel Nou ne-au ajutat. M-am rugat plângând pentru că nu vedeam cum se vor rezolva toate astfel încât să fie bine și răspunsul a venit chiar a 2-a zi și ulterior confirmat a 3-a zi. Mama mea are probleme de sănătate de mulți ani și urma să aibă loc o intervenție riscantă, ea având multe comorbidități. Tatăl meu era extrem de supărat, la fel eram și eu. În ultimele luni am avut parte de tot felul de întâmplări neașteptate care și-au pus negativ amprenta asupra noastră dar cu ajutorul lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sf. Efrem, o parte din ele s-au rezolvat cu bine, altele încă sunt pe cale de a se rezolva. Nădăjduiesc cu mai multă credință că rugăciunile mele sunt auzite și ascultate după voia Lui. Orice s-ar întâmpla, veșnic să vă rugați și să vă lăsați cu încredere în mâinile Domnului, El știe ce avem nevoie și ne ascultă și ne dă tot ce ne este de folos.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!


anonim (18 martie| 21:50) – Vreau sa ii multumesc Sfântului Efrem, Sfântului Antonie Cel Mare si Bunului Dumnezeu pentru ca L-a vindecat pe tatăl meu! În urmă cu 3 ani au apărut primele simptome la stomac, dureri, balonare! A facut o radiografie si i s-a dat un tratament! M-am rugat la Sf. Antonie cel Mare să îl facă bine, minunea s-a petrecut după câteva zile!  Acum o lună de zile au reapărut durerile dar intr-un mod mult mai puternic, m-am rugat la Sf Efrem Cel Nou din suflet sa isi revina (deși tata era intr-o stare destul de gravă, nu putea dormi noaptea de durere), MINUNEA s-a intamplat dupa cateva zile de când m-am rugat Sfântului Efrem Cel Nou, am citit acatistul Sfântului si l-am rugat sa imi asculte inima! Le multumesc Sfinților Antonie Cel Mare, Sfântului Efrem Cel Nou si Bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul acordat de fiecare dată când l-am cerut! Doamne ajuta la toată lumea! Credința muta muntii din loc, am simțit asta! Doamne ajuta! Amin!


ANDREEA (17 martie| 22:21) –  Sunt multe, dar recent mi-a fost salvată cățelusa care a căzut în hazna.


MARIA (16 martie| 23:54) – Acum cateva zile, pe la 3 dimineata ma luase dintr-o data o durere ingrozitoare de stomac. Imediat l-am strigat pe Sf Efrem in ajutor si durerea a incetat. M-am ridicat din pat si am luat carticica cu Acatistele si Paraclisele Sfantului Efrem (atinsa de moastele Sfantului) si am pus o pe stomac. Am putut sa dorm linistita, fara probleme. Am promis Sfantului Efrem ca voi da marturie despre ajutorul lui, dar cum sunt delasatoare, am facut o abia acum. Multumesc, Sfinte drag!


anonim (16 martie| 21:46) – Vreau să mulțumesc și eu, sfinților mei dragi, Sf. Nectarie, Efrem cel Nou, Sf. Mihail, Fanurie și mai ales, Sf. Xenia de la Sankt Petersburg, pe care am chemat o repede, în rugaciune , ieri, am avut o stare cumplit de rea, pe măsură ce m-am rugat sfinților, parcă, îmi reveneam, deși, am luat pastile, nu și-au făcut efectul. Astăzi de dimineață, m-am simțit mai bine, acum, sunt bine, bine, așa că, am decis să scriu aceste cuvinte, cu mare drag și recunoștință! Sfinții sunt mereu cu noi, dacă îi chemăm! Vă mulțumesc pentru tot ajutorul!


anonim (11 martie| 00:48) – Îmi doresc să aduc mărturie despre câteva situații recente despre ajutorul sfintului Nectarie, căruia i-am citit acatistul pentru mai multe nevoi și boli grave ale părinților, dar am cerut ajutor și sfinților Efrem cel Nou , Spiridon al Trimitundei, Mina, și m- au auzit. Părinții au avut grave complicații post Civid, ei , fiind deja bolnavi, mama, operată de cancer, acum 5 ani, și atunci, sfantul Nectarie, a fost foarte aproape de noi, tata, suferind un infarct cronic acut, cu 4 luni înainte de a depisa boala mamei. Ei sunt bine, în viață, el, are tratament zilnic, s-a recuperat atât cât se poate, mama, a fost operată și este bine. pe 24 Februarie , am mers cu mama la spital, pentru o procedură, operație pe care o face pentru dilatatie, atunci, că de fiecare dată, când ajungem în București, mergem la Radu Vodă , la Sf . Nectarie și Efrem, am mers cu tata, noi, toți ai casei avem mare evlavie la Sf .Nectarie, tata, îi spune „Sfantulițu”, simțim o mare nevoie să mergem la el, și o mare recunoștință pentru tot ajutorul. Acolo, evident, m-am rugat pentru ei, pentru surori și mai puțin pentru mine. Arzător pentru ei, tata , post COVID, a fost foarte rău, infecții cu baterii, dureri de picioare, tensiuni enorme, 21, 20, 18, 17, săptămâni, luni, din decembrie, din spital, până pe 24 .02., zi în care totul părea să se stabilizeze , în tot acest timp, de la sosirea lui din spital , m-am tot rugat la sfânt, pentru stabilizare, pentru recuperarea lui, pentru vindecarea unui Anevrism de Aorta, depistat, acum 4 luni, și pentru reusita mamei la operație și sănătate. Din 24.02 și până în 4.03, tata a fost super cu tensiunea, 12, 13, de atunci, iar este mare, dar nu 20, în continuare mă rog, își dau zilnic cu ulei din candela, luat de la sfântul, de la Radu Vodă, el, a știut că sfantul l-a ajutat la toată lumea spune. Si mama este bine, a reușit operația, este bine. Tot legat de ajutorul sfântului, am fost la un nou control pe 3.03. să vădem cum mai este cu Anevrismul, în Decembrie, pe 23, la ultimului control , era 4.6, acum, 3.03, era 4.2 Menționez că, ni s-a spus de la mai mulți prof. dr din București, că intervenția este necesară de la 5.5 . Am mers să verificăm să nu fi crescut. A fost așa cum l-am rugat pe sfânt, să facă el ceva, să îl facă bine, să-l vindece, să scadă, și așa a fost. Menționez că, la începutul rugăciunile mele, am și zis, sfântului, Sfinte, știu că, nu trec, 40 de zile și tata, va fi mult mai bine, o să avem vești bune, știu eu, că, tu, ne ajuți. Nu este prima dată, în ianuarie, pe 6, am fost la Radu Vodă, și, m-am rugat pentru mama, să treacă cu bine peste operație, și pentru el, să nu fie nevoie de operație, și să facă sfinții ceva, imediat ce am plecat de la Radu Vodă, la poartă, am primit telefon de la Dr, că, nu este necesară intervenția acum. Tot pe data de 24, m-am rugat pentru tatăl unei prietene dragi, tatăl său fiind operat de cancer, fiind grav, pe 23, ne-am văzut, mi-a spus din vorbă în vorbă, despre starea lui, și deși, îmi era in gând să fac o rugaciune la sfânt, pentru el, i-am spus si ei, că, merg a doua zi la Radu Vodă, la Sf . Nectarie, care e vindecător de cancer și grabnic ajutator, ea, fiind o femeie credincioasă, s-a bucurat tare. A doua zi, dimineața, urma să meargă la control cu tatăl ei, eu, am ajuns la Radu Vodă, în jurul orei 9:20, 9:30 , am făcut acatist, l-am trecut și pe tatăl ei, m-am rugat și eu la raclă, pentru toți, și pentru tatăl ei, convinsă că, totul va fi bine, că sfântul Nectarie și Efrem, mă aud și mă ajută, am aprins lumânări, am luat ulei de la candelă, dar am luat pentru ea și acatistele Sf Nectarie și Efrem cel Nou, mir din Grecia și iconite cu sfinții. Ajunsă acasă, i-am scris un mesaj în care am întrebat o ce a făcut… ce credeți!? Tatăl său, au spus medicii că este mai bine, i-am spus că, în jurul orei 9 și ceva, au fost la spital. Oare, este coincidență? I-am spus să citească acatistele sfinților, și să de a cu ulei din candelă. Încă o minune, tata, fiind depistat cu COVID, a fost destul de rău, atât în cât, a fost necesară internarea. În spital, după 8, 9 zile, starea s-a înrăutățit, a făcut tensiune 21, 20, se simțea foarte rău, zile întregi, cel mai rău noaptea, timp în care, eu, nu dormeam, fiind, foarte, foarte rău, și mama, ma rugam pentru ei, cu frică și încredere, pe mama, a luat o sfântul sub protecția lui, de când am aflat de boala… deși, era foarte grav, știind că sfantul o are în pază, mă liniștea, dar, la tata, aveam presimțire, exact noaptea, când era mai rău, îmi era frică că nu mai vine de acolo, mă rugăm la sfânt, și ziceam, numai voi, sfinții mei , îl mai aduceți, numai voi, mă mai puteți ajuta. M-am rugat pentru ei, și Sf Efrem cel Nou, Nectarie, Spiridon al Trimitundei, Arsenie Boca, Sf.Parascheva, Mina, Mihail, Marta. Ei au fost acolo, la spital, și cu noi, în casă, mă rugam să-l vegheze, să-l protejeze, salveze. A doua zi, când vorbeam, îmi spunea mereu, mi-a fost rău, dar Bunul Dumnezeu a fost cu mine, simțeam așa că nu sunt singur, că mă ajută sfantulițu, eu, nu ii spuneam că, mă rog noaptea, să la sfantulițu, pentru el. Când a venit acasă, primul lucru, mi-a spus să ieșim să mergem la sfantulițu, la București, să mulțumim Bunului Dumnezeu și lui, că, ne-a scăpat… Sfinții sunt cu noi, Domnul, ne aude, credeți cu tărie. Mulțumesc, Doamne! Mulțumesc Sf. Nectarie, Efrem cel Nou, Mina, Spiridon, Arsenie Boca, Sf. Marta, Iuda Tadeu, Sf. Anton de Padova, Sf . Parascheva . De povestit ar fi multe… cert este că sfinții, nu ezita să ne fie mijlocitori la Domnul.


DIANA  (10 martie | 05:11) – Multe minuni mi s-au întâmplat din mila lui Dumnezeu, a Maicii Domnului, a Sfintilor si a Ingerului Pazitor. Se intampla multe minuni insa trebuie sa avem mintea deschisa si sa credem in ele, in ajutorul Domnului. Stiu… o spun eu pacatoasa insa multe au fost dățile in care am cerut ajutor și l-am primit. Si uite asa cu putine rugaciuni am trecut peste o situatie stresanta si destul de deranjanta, mai exact o forma usoara de cistita. De curând Sfantul Paisie a intrat in viata mea printr-o carte primita pe care am inceput sa o citesc si apoi sa cer ajutorul Sfantului la nevoie… Intr-o noapte am visat ca intru intr-o farmacie si imi iau niste medicamente pentru problema mea. A doua zi, chiar am mers la farmacie (uitand de vis) ca sa cer ceva, acel tratament dovedindu-se folositor si acum ma simt foarte bine. Sunt convinsa ca Maica Domnului si Sfantul Paisie mi-au ascultat rugaciunile. Intr-o duminica cand aveam de gand sa citesc un acatist al Maicii Domnului, dupa slujba de duminica am ramas sa platesc niste pomelnice si la un moment dat, asteptand-o pe doamna care se ocupa cu asta, am ridicat ochii si am vazut o iconita a Maicii Domnului, exact ca cea pe care o am si eu, aflata pe o masuta din acea mica incapere, parca Maica Domnului ma privea… Altădată, dupa cum citisem undeva am lasat cativa bani in buzunarul unei geci, poate, poate ma voi intalni cu un om nevoias si ii voi da, semn ca daca vrei sa faci un bine e de ajuns intentia… iar restul se rezolva. Asa ca in ziua respectiva sau urmatoarea, nu mai retin, acei bani chiar la un om nevoias s-au dus. Am mai avut o problema legata de niste bonuri care la fel s-a rezolvat tot cu ajutor de la Dumnezeu. In acest timp am citit si Acatistul Maicii Domnului de la Hadambu care e grabnic ajutator. Iar azi, citind in cartea primita, m-am oprit la un fragment care mi-a dat de gandit, in acel moment am auzit un sunet venit de afara dar nu stiam cu ce il pot asemana, parca menit sa imi confirme ce am citit. Cuvintele poate nu redau ceea ce simtim in astfel de momente insa asta am simtit eu, ca Dumnezeu ne asculta rugaciunile si gandurile. Multumesc Doamne, multumesc Maicutei Sfinte, multumesc Ingerului Pazitor, multumesc Sfantului Paisie si tuturor Sfintilor grabnic ajutatori! Doamne ajuta!


CARMEN  (10 martie | 04:43) – Vreau să mulțumesc sfîntului Nectarie pentru minunea din viata mea fără el nu as fi știut ce înseamnă să fi mama. Mulțumim sfinte iubit mulțumesc sf Nectarie. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru ca El este suprem. Mulțumesc sfinte minunatule Nectarie, mulțumesc pentru protecția ta fata fetita mea Nectaria.


(8 martie | 20:21)Sfantul Efrem m-a ajutat sa scap de o amenda in trafic si sa ma aleg doar cu un avertisment. M-am rugat cu cuvintele mele si foarte repede si scurt pentru ca eram foarte stresata. Eram sigura ca voi lua amenda, dar sfantul Efrem a venit in ajutorul meu si de data aceasta. Ii multumesc si desi nu mi-am tinut promisiunile fata de dansul, el tot ma ajuta in bunatatea si mila lui.


ANGELA  (7 martie | 22:57) – Am mai lăsat aici mărturie despre ajutorul Maicii Domnului, a sfinților Nichifor, Nectarie, Ecaterina, Irina, Paraschiva si a altor sfinti cărora eu m-am rugat, acum vreau să aduc iar mulțumire Cuviosului Gherontie (care nu prea e cunoscut printre noi, dar care răspunde prezent la cererile noastre sincere). De o bună bucată de vreme, am avut o mare si grea tulburare in familie, toată vremea am petrecut-o plângând si rugându-mă să pot rezista fiindcă simțeam că pe zi ce trece am tot mai puțină putere de a trece peste așa greutate sufletească. Și azi, când abandonasem gândul că se mai poate schimba ceva în bine, după ce i-am adresat parcă un ultim strigăt de ajutor Cuviosului, la sfârșitul zilei am întrezărit speranța că încet-încet, lucrurile se vor schimba. Sigur se vor schimba. Mulțumesc din tot sufletul, Cuvioase Gherontie!


ANDREEA IONIȚĂ  (5 martie | 16:39) – Daca suntem atenti cu adevarat traim minuni! Voi incepe cu un fapt care s -a petrecut cu mama mea cu putin timp inainte sa treaca la Domnul, in anul 2009 mama era bolnava de ciroza hepatica in ultimul stadiu, iar intr-o zi a venit si ne-a povestit ca a visat urmatorul vis. A visat un ,,batranel ” care a intrebat -o daca stie cine e el. Ea a raspuns ca nu stie. Atunci el a zis ,,Eu sunt Nectarie ” si i-a dat 40 de colacei. Mama a murit dupa 4o de zile de Psaltire colectiva pentru ea.
O alta minune s-a intamplat cand trebuia sa nasc al patrulea copil. Nu aveam asigurare de sanatate. M-am dus sa ma internez cu cardul de sanatate ,,gol”. La biroul de internare stateam cu inima cat un purice. Ma rugam continuu la Maica Domnului pana cand am auzit-o pe asistenta care a bagat cardul in cititor….,, mda aveti si card si asigurare….” puteti merge.
În 2020 cand pelerinajul de la Sfanta Parascheva a fost posibil doar pentru ieseni, mi-am zis ca daca vrea sfanta o sa intru si eu , asa ca am dat buletinul de Neamt si m-au lasat sa intru.


SIMONA  (4 martie | 12:09) – Slavă Ție Doamne, Slavă Ție Doamne, Slavă Ție Doamne. Am găsit ulei sfințit la catedrala Rusă din Paris cu Cuvioasa Matroana, Sf. Nicolae, Sf. Pantelimon și cu Presfanta Născătoare de Dumnezeu două sticluțe cu ulei, dar una dintre ele a fost diferită. O sticluță cu ulei cu Presfânta Nascătoare de Dumnezeu avea culoarea verde. Duminica trecută am fost la Biserica unde a slujit părintele Viorel Nectarie și am fost foarte bucuroasă că am aflat icoana cu Sf. Nectarie din Grecia și cu Sf. Efrem cel Nou, au fost două icoane. Una mare și una micuță, cu cei Trei Ierahi. Eu sunt mai timidă de felul meu și la sfârșitul slujbei părintele m-a rugat să citesc ceva. Am citit cu emiție, m-am bucurat foarte mult. A fost și pilda Fiului risipitorși într- carte cu Sf. Efrem cel Nou am găsit răspunsurile. Pagina 208, Cuvânt la prăznuirea Aflării moaștelor Sf. Efrem cel Nou, 3 ianuarie. Acolo spune cât de mult ne iubește Dumnezeu și că ne iartă, doar așteaptă să ne întoarcel la el cu toată inima. Îți mulțumesc Doamne pentru tot binele, pentru Preasfânta Nascătoare de Dumnezeu și pentru toți sfinții care ne iubesc.

(6 martie, 21:52) Slavă Ție Doamne ,Slavă Ție Doamne , Slavă Ție Doamne si cu Preasfânta Nascătoare de Dumnezeu si cu toti Soborul Sfintilor care vegheati asupra noastră . Fetitele mele sunt inscris e la catehezmă cu o parte din copii . La catedrala ortodoxă din Paris . Azi cum am fost la biserica am intalnit o doamna binecuvântată care lucreaza la catehezmă cu copii si cum ma vazut am inceput să discutăm . Eu am uitat să depun marturie despre această binecuvântare . Îti multumesc Doamne pentru tot binele daruit si mă iartă pe mine păcătoasa . Acum ma rog pentru sănătate. 


IONELA  (3 martie | 17:48) – Slava Domnului pentru toti Sfintii grabnic ajutatori. Astazi mi se blocase telefonul. Nu funcționa absolut deloc, l-am dat cu mir de la Sf Gheorghe, m-am rugat Sf Nectarie si Sf Efrem cel Nou, si cand am apasat din nou sa-l inchid de data aceasta s-a închis si a functionat. M-am rugat intr-o seara Sf Nectarie sa nu-l mai sune din nou patronul pe sot sa plece sa rezolve o problema si nu la mai chemat. Ma preocupam ca era obosit dupa o zi de condus si ca copilul trebuia sa doarmă ca nu dormise in acea zi si apoi nu te mai intelegi cu el, daca el ar fi plecat nici copilul nu dormea pana nu venea. Multumesc din suflet.


DIANA (3 martie | 13:48) – Maica Domnului ma ajuta de fiecare data cand ma rog Ei. Ma aflam intr-o situatie stramtorata, aparent fara nici o iesire. Dadeam telefoane, ma rugam de oameni…raspunsul era nu. M-am rugat cu tot sufletul Maicii Domnului, iar scaparea a venit. Bucuria este foarte mare. O bucurie care intr-adevar nu se mai ia de la noi. Doamne ajuta tuturor!


ANDREEA (3 martie | 08:22) – Multumesc Sf Mina pentru ajutorul dat. Mereu pun o rugăciune scurtă cu cuvintele mele cand am o problema si primesc imediat ajutor. De cand l-am descoperit efectiv viata mea s-a schimbat. El ma ajuta nu doar a gasi lucruri pierdute ci in orice ii cer ajutorul. Mare este puterea domnului Iisus si a Maicii Lui.


anonim (1 martie| 13:45) – Bunul Dumnezeu, Iisus Hristos, Fecioara Maria, Sf Antonie Cel Mare, Sf Nicolae, Sf Nectarie… in cazul meu au facut adevarate minuni, dragi crestini sa va rugați cu credință, chiar dacă pare un lucru imposibil, credeti in puterea Divinității, rugați-va cu sufletul, conectați-va cu Dumnezeu si cereți cu credință ca primiți! Sunt un om păcătos, dar Dumnezeu are o milă impresionantă, ma iubește, ne iubește pe toți! Doamne ajuta la toată lumea în tot ce va rugați!

De mica am avut o relatie cu Divinitatea, intodeauna cand m-am rugat din suflet tot ce am cerut Bunul Dumnezeu mi-a dat! Am o lista lunga cu minuni. Adevarate minuni, lucruri imposibile! În perioada bacalaureatului m-am rugat sa iau nota 6 doar ca sa trec si atât, supărată am fost ca la matematică nu făcusem nici de nota 2, însă după examen m-am dus la biserică și L-am implorat pe Dumnezeu sa faca o minune sa iau la matematică 5 iar media totală sa fie 6! Mi-au dat lacrimile cand s-au afisat rezultatele… matematica 5, media generală…6! O alta minune pe care nu o pot uita si care va rămâne veșnic in sufletul meu a fost atunci când mama mea avea probleme grave la inima si trebuiau inlocuite toate valvele inimi.. medici nu ii dădeau sansa de supraviețuire si o tot amână, mama mea era legumă aproape, obosea cand vorbea, ii era greu sa ridice si mana… in perioada aia m-am dus plina de speranță la Mănăstirea Ghighiu si m-am rugat ca ea să se facă bine si sa nu aibe complicatii in timpul operație, era extrem de greu, era ceva imposibil… dupa ce am plecat de la Mănăstire am plecat cu o stare extraordinară si convinsă că mama mea va trece cu bine peste, am ajuns acasă si i-am povestit era surprinsă cat de mult credeam ca asa va fi! După o săptămână s-a operat, operatia a decurs fără probleme spre surprinderea medicilor iar recuperarea a fost ușoară! Mama mea este sănătoasă acum si asta doar datorită Fecioarei Maria, Bunului Dumnezeu Iisus Hristos! Credeți cu tărie în Dumnezeu ca ne iubește pe toti in egala masura si atunci cand ne rugam primim dupa voia Lui! Doamne ajuta la toată lumea! Crede-ti, rugați-va si mulțumiți!


DORINA (28 februarie | 21:34) – Îți mulțumesc Sf Nectarie, prietenul meu drag pentru toate facerile tale de bine pe care le-ai dăruit in această viață. Iti mulțumesc ție și Puterilor Cerești că ați miluit un suflet nevrednic că al meu. Va iubesc cu toată neputință mea omenească. Va mulțumesc pentru sprijinul necondiționat și pentru faptul că familia mea este în siguranță!


anonim (26 februarie | 16:54) – I-am promis Fecioarei ca mereu voi da marturie pentru tot ajutorul primit. Nu a existat moment in viata mea in care ea sa nu imi vina in ajutor. Acum cateva luni se stricase masina de spalat, efectiv nu mai mergea. Eram intr-o perioada destul de solicitanta financiar, chiar nu imi permiteam o reparatie costisitoare. M-am rugat din suflet sa faca o minune. Si s-a intamplat, fara nicio alta interventie masina mea de spalat merge perfect. Rugati-va mereu catre Fecioara, orice probleme ati avea. Doamne ajuta!


EMILIA COJOCARU (26 februarie | 13:57) – Doamne ajuta, vreau sa aduc mulțumire Maicii Domnului pentru ajutorul dat într-o chestiune ce tine de birocrație. La serviciu am întâmpinat o problema care părea ca nu are rezolvare. Daca am văzut ca nu se poate ajunge la sfârșit am început sa citesc acatistul Maicii Domnului Podromița 40 de zile. La sfârșitul celor 40 de zile am primit un semn ca s-ar putea rezolva, dar totuși mai apareau piedici am continuat sa citesc acatistul Maicii Domnului Umilenie și acatistul Icoanei Maicii Domnului de la mănăstirea Hadambu și astăzi acea problema s-a rezolvat. Mulțumesc Maicii Domnului și îmi cer iertare ca nu i-am acordat atenția cuvenita în sensul ca ma rugam mai mult Sfinților. Prin aceasta situație m-am apropiat de Maica Domnului si  simt o bucurie foarte mare când ma rog ei.


DANIELA (25 februarie | 09:41) – Buna ziua si Doamne ajuta tuturor! Vreau si eu in primul rand sa multumesc si apoi sa marturisesc ajutorul primit de la Bunul Dumnezeu si Maicuta noastra Sfanta! Cred ca am citit tot aici pe site, atunci cand ai probleme sa faci cateva metanii la Icoana Maicii Domnului si vei fi ajutat. Asa mi s-a intamplat si mie cu sotul meu, era baut si vorbea numai cuvinte urate, injuraturi. Dupa ce a mers la dus, am facut repede pana sa iasa cateva metanii in fata Icoanei Axion Estin si m-am rugat sa se indure Bunul Dumnezeu si Maicuta Sfanta si de mine pacatoasa. Rugaciunea mi-a fost ascultata. Pur si simplu i-au legat gura. A iesit de la dus si absolut nimic nu a mai zis. A dormit fara sa se mai trezeasca si sa inceapa showul cum facea deobicei. Multumesc Doamne, multumesc Maicuta Sfanta! Te rog DOAMNE fa ceva si cu el sa nu mai bea! Sa fie si in casa noastra pace DOAMNE!


SIMONA (24 februarie | 23:17) – Buna seara, vreau sa impartasesc si eu povestea mea si minunile, incercarile la care Dumnezeu m-a pus, si poate astazi m-a pedepsit pentru ca nu am stiut sa multumesc pentru ele, sau sa schimb ceva din ceea ce am promis. Acum 2 ani , eram foarte trista, de 2 ani aproape eram singura, sufeream dupa un om cu care am avut o relatie foarte toxica, prin decembrie 2018 am mers la un preot in Teleorman unde m-am spovedit si impartasit, si care mi-a recomandat sa citesc acatistul Sf Efrem cel Nou, imi doream foarte mult sa intalnesc pe cineva, imi conturasem in minte cum as vrea eu sa fie acel om, ma simteam depresiva singura, fara un sens, la doua luni dupa ce m-am spovedit si inceput sa ma rog pe 14 februarie am intalnit pe cineva care a dat sens vietii mele si era exact asa cum ma rugasem sfantului si cu care am avut o relatie minunata, insa din pacate din cauza unei gelozii absurde, aceasta persoana m-a parasit acum 4 luni si nu vrea sa auda de mine, durerea este foarte mare si inca incerc sa inteleg sa invat cu ce rol a ajuns in viata mea, insa incep sa-mi dau seama ca eu am uitat sa multumesc pentru minunea facuta, ca aveam momente cand desi aveam totul eu tot nemultumita eram si poate Dumnezeu mi l-a luat din viata mea pentru ca nu am apreciat. Desi mi-as dori din suflet ca Dumnezeu sa-l readuca in viata mea, nu stiu daca e corect sa cer iubirea unui om, totusi nu voi inceta sa ma rog in continuare, stiu ca sfantul meu drag ma va ajuta din nou si cumva ma va ajuta sa inteleg ce rol a avut in viata mea si daca va fi sa fie el pentru mine il va aduce inapoi sau voi intalni pe altcineva mai bun.


MAGDA (22 februarie | 19:48) – Copilul meu cel mai mare, de 21 de ani, s-a nascut in urma unei minuni a Maicii Domnului. Aveam un chist ovarian despre care nu stiam, care era in prima luna de sarcina, mai mare decat fatul. M-am rugat Maicii Domnului si i-am incredintat copilul. Chistul s-a spart chiar din seara zilei cand m-am rugat si sarcina a putut sa evolueze fara probleme. Tot Maica Domnului l-a salvat odata cand era sa-l scap din balcon. Slava Tie D-zeule , Slava Tie!


ALEXANDRA M.R (20 februarie | 14:55) – Vreau sa mărturisesc ajutorul Domnului Iisus Hristos, datorita rugăciunilor mijlocitoare ale Maicii Sale Preacurate- Fecioara Maria, ale Sfântului Mucenic Efrem cel Nou – Sfântul cu inima de mama și ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina – Sfântul iubirii. Timp de 7 ani viata mea a fost roasa de depresie, aceasta depresie făcându-mă să-mi pierd echilibrul în viata, devenisem izolată, plângeam de durere zi de zi iar la școală nu mai dădeam randament, decât cu foarte multa greutate, eu fiind un elev foarte bun, datorita lui Dumnezeu, pana sa fiu diagnosticata cu depresie. Aveam atacuri de panica, simțeam ca nu mai respir, nu vedeam clar, a fost o perioada foarte complicata pentru mine. De la 10 pana la 17 ani sunt mulți ani. Nimeni nu poate înțelege prin ce trec decât cei care au trecut prin astfel de clipe. Nu de puține ori am avut gânduri sinucigașe. Viata mea nu era împăcata și liniștita, ci depindea de mersul la medicul psihiatru și antidepresive. Am mai fost la control la încă vreo 3 medici. Lunar, mergeam la medicul psihiatru, acest medic făcându-mi mereu un examen psihologic. La fiecare examen psihologic, diagnosticul era aceleași, timp de 7 ani : depresie și anxietate. Cu timpul, am început sa ma liniștesc cât de cât dar nu în totalitate. Pana când am decis ca eu nu vreau sa mai merg mereu la medicul psihiatru și sa iau pastile antidepresive, asa ca m-am sprijinit pe Biserica. Datorita Maicii Domnului și ai Sfinților menționați mai sus, am reușit sa îmi găsesc un duhovnic, știu ca El este răspunsul rugăciunii mele. Sfaturile dansului le-am aplicat: sa citesc Sfânta Evanghelie, sa merg în fiecare duminica la Sfânta Liturghie, și în zilele în care se săvârșește slujba Sfântului Maslu și sa citesc Psaltirea, alături de : paraclisul Maicii Domnului, acatistul Maicii Domnului „Bună Vestire”, acatistul Sfântului Nectarie si acatistul Sfântului Efrem cel Nou. Am aplicat sfaturile dansului, iar viata mea s-a schimbat complet. Sfanta Liturghie și rugăciunile acestor sfinti dăruiți de Dumnezeu și ale Maicii Domnului m-au făcut sa privesc viata altfel și mi-au schimbat haina sufletului. În fiecare seara citeam rugăciunile menționate. Sfanta Evanghelie și Sf Liturghie mi-au fost colac de salvare. Pe 8 februarie, am fost din nou la medicul psihiatru pentru a-mi face un nou examen psihologic. Doamna doctor era uimita fata de mine încă din prima clipa în care eram în cabinet, nu se aștepta să mă vadă schimbata la 180 de grade. Nici nu mai voia sa îmi facă examenul. Nu își găsea explicația schimbării mele. Totuși, l-am făcut, și după prima oara după 7 ani de zile de chin, rezultatul a fost cu totul altul : starea mea psihica și emoțională nu este buna, ci excepționala!. Nu ma mai duc la psihiatru și nici pastile nu mai iau iar la școală dau mai mult randament și am mai multa putere pentru a învăta. Aveam note din toate categoriile, dar acum am note doar de 9 și 10. Nici părinții mei nu își găsesc explicația, dar eu am una : Domnul Iisus Hristos a venit în viata mea și pentru rugăciunile Maicii Sale și ale Sfinților sai iubiți, tot ceea ce credeam ca este imposibil, a devenit posibil, deși nu merit. Lipiți-va inima de Biserica, de Sfânta Liturghie și de Hristos!. Am înțeles ca viata nu este ceva, ci este Cineva, iar acel Cineva așteaptă cu nerăbdare ca noi sa facem măcar un pas catre El. Când noi facem un pas, El face încă 10000!. Nu deznădăjduiți și nu va întristați, tristețea nu are niciun rost și gândiți-vă mereu la Domnul Iisus cum a suferit El din dragoste pentru noi. Dumnezeu sa va ocrotească pe toți!


VOICHIȚA (19 februarie | 22:41) – Vreau sa mulțumesc Maicii Domnului și Sf. Efrem cel Nou căruia m-am rugat pentru ajutorul pe care mi l-au dat azi la locul de munca în cazul controlului care a venit la firmă (ISO). Eram foarte neliniștita și stresata din cauza aceasta. Dar mulțumită Domnului totul a fost ok și am trecut cu bine peste. Mulțumesc Doamne!


MARIA (18 februarie | 20:22) – Aseara aveam o durere ingrozitoare de ovare , incat nu puteam sta in pat pe nici o parte. L am rugat in gand pe Sf Nectarie sa mi aline durerea sa pot dormi. Dimineata m-am trezit foarte bine, nici urma de durere. Tot Sf Nectarie impreuna cu Maica Domnului, Sf Mina, Sf Efrem si Sf Nicolae m-au ajutat sa gasesc o casuta frumoasa si potrivita nevoilor mele. Am fost foarte stresata cu mutatul, aveam multe lucruri si mobila, eram sigura ca nu ma descurc cu banii, dar am citit Acatistul Sf Nectarie si totul s-a rezolvat cu bine.


MARIANA (18 februarie | 17:08) – Bună ziua! Vin si eu aici cu mărturia minuni petrecute cu mîne.Datorita unor conjuncturi ale vieții, am fost nevoită să mă înscriu la scoala de șoferi, asta, in cazul in care imi era foarte frică! Dar nu am avut încotro! După ce am luat sala cu brio, a urmat si traseul. Aici a fost emoția cea mai cea. Am citit in fiecare seara paraclisul Maicii Domnului si inainte de examen si paraclisul si acatistul sf Efrem cel Nou. Desi eram aproape sigură că nu o să iau din prima, Maica Domnului si Sf Efrem nu m-au lăsat. Lor le datorez această reușită. Rugați-va cu credință și rugăciunile nu vor rămâne neascultate. Ce la om e cu neputință, la Dumnezeu e cu putință! Doamne, ajuta la toată lumea!


anonim (18 februarie | 01:34) –  Țin să le mulțumesc din inimă sfinților mei dragi, Nectarie și Efrem cel Nou, m au ajutat în multe, multe situații, ceea ce voi spune, nu este o minune, dar este un ajutor venit în momentul în care aveam nevoie, la numai o zi, de când le am cerut ajutorul, printr un gând inainte de a adormi.
Luni, mi-am amintit că îmi trebuiesc niște copii de documente, pentru mama mea, gândindu-mă că va dura o lună, am sunat pe cineva să întreb procedura și termenul în care pot obține acele documente, doamna a spus maxim 10 zile, dar se poate la fel de bine , să dureze 30 de zile dacă le refac, explicând i că nu am timp mult la dispoziție, a spus că încearcă să rezolve cererea mai repede. După discuția cu doamna, mă gândeam, seara înainte de somn, că poate se rezolvă până vineri, fiindu-ne necesare în mai puțin de 30 de zile, și zic, Sfinții mei, mulțumesc pentru tot, apoi zic, ce bine ar fi dacă am rezolva repede, poate până Vineri, Sf. Nectarie și Efrem, vă rog mult poate ne ajutați voi. Ce credeți, ieri, marți, în jurul orei 11 dimineața, am fost sumată de către o doamnă care mi-a spus că îmi poate trimite copii după documentele mamei, le-au găsit în calculator, și mi le trimit pe mail, să nu mai fac drumul la instituție. În multe ne ajută sfinții!


MARIANA (17 februarie | 13:18) – Bună ziua! Eu multe minuni am avut de la Măicuța Domnului și sfinți! Nu țin minte dacă am scris aici, dar vreau să spun că în urmă cu un an am avut o operație. Cu o săptămînă de acea operație a venit Maica Domnului și m-a operat și mi-a scos toată răutatea. După operația programată am căzut într-o depresie fiindcă Sf Mina mi-a arătat că acea operație a fost un avort. Cînd am ajuns acasă, închedeam ochii și vedeam cum rîd de mine cei răi. Încă nu a expirat perioada de 40 de zile și am reușit să mă spovedesc. O altă minune a fost la Sf. Spovedanie. L-am văzut pe Iisus Hristos exact cum L-am văzut în filme. Era desculț, iar eu, ca Maria Magdalena Îi spălăm picioarele cu lacrimile mele. Cum mi-am dat seama de acest lucru, am revenit sub mîna preotului! Acea operație a fost o operație mesterioasă fiindcă nici pînă în ziua de azi nu cunosc diagnoza. Consider că a fost o sarcină cum mi-a confirmat și Sf. Mina, dar medicii timp de 9 luni nu au văzut-o. Am făcut și USG4 G și medicii ziceau că este teratomă. La fix, 42 de săptămîni după calculele mele apare contracțiile de sarciną iar cu cîteva zile înainte visez că-mi spune cineva să mă pregătesc. Am ajuns la spital și medicii îmi pun diagnoza de nisip la rinichi și nici nu au vrut să se uite pe USG 4 G. După, urina a început să miroase a carne înpuțită. Cu mare greu am găsit un medic dar acesta m-a programat la operație după încă 2 luni. M-am rugat Macii Domnului și Sf. Ioan Rusu și ei m-au operat în vis și în realitate. Numai Maica Domnului mă salvează de toate ispitele. Sîmbătă, era cît pe ce să se facă un incendiu. Am pus în rolă, și am primit un telefon de la soț să ies să merg să-mi iau salariul! Grăbită, am uitat rola aprinsă. Peste vreo 2 ore îmi aduc aminte și-l sun pe soț să se ducă acasă. M-am rugat Maicii Domnului să facă o minune, și miunea a fost. Până a ajuns soțul acasă a început să iasă fumul pe coredor dar nu s-a întîmplă nimic înafară de cuptor afumat. Am luat salariul și nu m-am uitat că lipsesc o parte din banii din cauza stresului pe care îl aveam din pricina cuptorului. M-am întors să le spun și ei au luat banii, i-au numărat și mi-au mai luat o sumă de bani. Am început să mă rog Sf. MINA fiindcă El m-a ajutat de fiecare dată. Aici, la lucru am fost învinovățită că am furat iar Sf Mina m-a ajutat și s-a găsit. Sf Mina a ajutat găsirea unui hoț. Acel hoț, s-a lipit de o mașină și nu se putea mișcă din loc. A venit presa, poliția iar el stătea neclintit. A fost arătat la știri și erau surprinși cum acesta nu a încercat să fugă.


ELENA (17 februarie | 13:18) – Buna ziua! Sa va povestesc si eu despre minunile Sfintilor Nectarie, Mina și Efrem cel Nou.
Totul a inceput cand in familia mea, mai exact asupra mamei mele, s-au abatut niste probleme de sanatate! O umflatură aparută din senin ducea mai degraba spre diagnosticul unei tumori. Am descoperit atunci pe interent pe Sfintii Părinti Nectarie, Mina și Efrem si m-am hotarât ca in fiecare seara, timp de 40 de zile, să citesc acatistul celor 3 în speranta unei minuni. Foarte important, sa cititi acatistele cu o candela sau lumânare aprinsă, așa rugaciunea ajunge de îndată la Dumnezeu. Semnele Sfintilor au inceput sa apară pe rând și am să vă povestesc din toate:
– În primul rând, mama a fost programată la analize, iar ca un semn, rezultatul acestora urma să vina chiar in ziua în care eu citeam pentru a 40-a zi acatistele.
– Cand am mers la biserică într-o duminică, din toate iconitele de pe masă , una mi-a sarit în ochii, am întrebat a cui este această iconita deoarece nu intelegeam ce scrie pe ea, și mi s-a spus ca a sfântului Nectarie.
Mă rugam încontinuarea seara să primesc un semn de la Sfinți să știu că ei ma aud și că ma vor ajuta.
– O altă zi, un alt semn. Stăteam în masină așteptând pe cinvea. Deodată, mi-a venit în minte să mă uit prin portbagajul mașinii să vad ce am de aruncat de acolo. Într-un colț, aruncată pe sub preșuri, descopăr o iconita, era a Sfântului Mina.
Atunci am simțit cu adevărat că Sfinții Părinti sunt cu mine și că mă vor ajuta.
Altădată, tatăl meu se sitmea rău, după citirea acatistului Sfântului Nectarie, fără nicio explicatie, si-a revenit complet.
Probabil că vă întrebati ce s-a intampalt cu mama nu? Caci de aici am pornit totul!
Ei bine, mama este perfect sănătoasă! Analizele au iesit bine iar acea umflătură este cauzata doar de grasimea din corp pentru care a primit tratament! Din punctul meu de vedere, acolo a fost o tumoră, iar in cele 40 de zile, s-a transformat!
Lucrurile merg cum nu se poate mai bine de când citesc si ma rog seara!
Am promis sfintilor că voi scrie despre minunile lor, iar acatiste voi citi in fiecare seara, ale diferitilor sfinti, căci Dumnezeu ne-a dat multime mare de mucenici să ne fie sprijin si să se roage pentru noi! Aici este vindecarea!


ALEXANDRA (17 februarie | 08:19) – Vreau sa mărturisesc ajutorul Domnului Iisus Hristos, datorita rugăciunilor mijlocitoare ale Maicii Sale Preacurate- Fecioara Maria, ale Sfântului Mucenic Efrem cel Nou – Sfântul cu inima de mama și ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina – Sfântul iubirii ❤️❤️❤️. Timp de 7 ani viata mea a fost roasa de depresie, aceasta depresie făcându-mă să-mi pierd echilibrul în viata, devenisem izolată, plângeam de durere zi de zi iar la școală nu mai dădeam randament, decât cu foarte multa greutate, eu fiind un elev foarte bun, datorita lui Dumnezeu, pana sa fiu diagnosticata cu depresie. Aveam atacuri de panica, simțeam ca nu mai respir, nu vedeam clar, a fost o perioada foarte complicata pentru mine. De la 10 pana la 17 ani sunt mulți ani. Nimeni nu poate înțelege prin ce trec decât cei care au trecut prin astfel de clipe. Nu de puține ori am avut gânduri sinucigașe. Viata mea nu era împăcata și liniștita, ci depindea de mersul la medicul psihiatru și antidepresive. Am mai fost la control la încă vreo 3 medici. Lunar, mergeam la medicul psihiatru, acest medic făcându-mi mereu un examen psihologic. La fiecare examen psihologic, diagnosticul era aceleași, timp de 7 ani : depresie și anxietate. Cu timpul, am început sa ma liniștesc cât de cât dar nu în totalitate. Pana când am decis ca eu nu vreau sa mai merg mereu la medicul psihiatru și sa iau pastile antidepresive, asa ca m-am sprijinit pe Biserica. Datorita Maicii Domnului și ai Sfinților menționați mai sus, am reușit sa îmi găsesc un duhovnic, știu ca El este răspunsul rugăciunii mele. Sfaturile dansului le-am aplicat: sa citesc Sfânta Evanghelie, sa merg în fiecare duminica la Sfânta Liturghie, și în zilele în care se săvârșește slujba Sfântului Maslu și sa citesc Psaltirea, alături de : paraclisul Maicii Domnului, acatistul Maicii Domnului „Bună Vestire”, acatistul Sfântului Nectarie si acatistul Sfântului Efrem cel Nou. Am aplicat sfaturile dansului, iar viata mea s-a schimbat complet. Sfanta Liturghie și rugăciunile acestor sfinti dăruiți de Dumnezeu și ale Maicii Domnului m-au făcut sa privesc viata altfel și mi-au schimbat haina sufletului. În fiecare seara citeam rugăciunile menționate. Sfanta Evanghelie și Sf Liturghie mi-au fost colac de salvare. Pe 8 februarie, am fost din nou la medicul psihiatru pentru a-mi face un nou examen psihologic. Doamna doctor era uimita fata de mine încă din prima clipa în care eram în cabinet, nu se aștepta să mă vadă schimbata la 180 de grade. Nici nu mai voia sa îmi facă examenul. Nu își găsea explicația schimbării mele. Totuși, l-am făcut, și după prima oara după 7 ani de zile de chin, rezultatul a fost cu totul altul : starea mea psihica și emoțională nu este buna, ci excepționala!. Nu ma mai duc la psihiatru și nici pastile nu mai iau iar la școală dau mai mult randament și am mai multa putere pentru a învăta. Aveam note din toate categoriile, dar acum am note doar de 9 și 10. Nici părinții mei nu își găsesc explicația, dar eu am una : Domnul Iisus Hristos a venit în viata mea și pentru rugăciunile Maicii Sale și ale Sfinților sai iubiți, tot ceea ce credeam ca este imposibil, a devenit posibil, deși nu merit. Lipiți-va inima de Biserica, de Sfânta Liturghie și de Hristos!. Am înțeles ca viata nu este ceva, ci este Cineva, iar acel Cineva așteaptă cu nerăbdare ca noi sa facem măcar un pas catre El. Când noi facem un pas, El face încă 10000!. Nu deznădăjduiți și nu va întristați, tristețea nu are niciun rost și gândiți-vă mereu la Domnul Iisus cum a suferit El din dragoste pentru noi. Poate ca cele relatate nu pot fi înțelese. Dar asa cum cancerul este o boala grea și urata, asa este și depresia – e un cancer sufletesc ce poate fi depășit mult mai greu, dar nu imposibil. Faptul ca l-am cunoscut pe Iisus Hristos și a venit în viata mea nu îmi mai trebuie nimic. Dumnezeu sa ne tina pe toți sub aripa Sa iar Maica Domnului sub rugăciunile Ei!


MARIANA (15 februarie | 22:11) – Dupa 11 ani de infertilitate, Dumnezeu ne-a ajutat sa pasim pe calea adoptiei si acum ne pregatim sa devenim parintii a doi copii minunati. Ii multumim lui Dumnezeu pentru acest mare dar si Il rugam sa ne ajute sa-i crestem frumos. Nu va indoiti ca Dumnezeu are grija de noi si rugati-L sa va daruiasca ce va trebuie, nu ceea ce va doriti, caci El stie mai bine. Toate rugaciunile noastre pentru a naste copii au ramas fara raspuns, in schimb cele facute pentru a gasi copiii potriviti cu noi si a-i adopta au avut efect imediat, de cand am pornit pe acest drum toate ne-au mers bine. Slava Domnului pentru copiii pe care ni i-a trimis!


anonim (15 februarie | 21:54) – Azi, 15 februarie 2021 am primit un cadou minunat. De fapt, ceea ce s-a întâmplat a fost o minune. Ma gandisem sa ii spun mamei sa imi faca un cadou (mai in gluma mai in serios), noi ne intelegem minunat si ne ‘permitem’ sa ne adresam astfel de cereri, dar, luandu-ma cu altele am uitat sa ii zic. La un moment dat imi trimite o poza cu coperta unei carti, cartea Sfântul Paisie Aghioritul avand chipul Sfantului si Muntele Athos pe aceasta, spunându-mi ca a primit-o. Eu ma minunasem si eram fericita ca am primit ‘un semn’ de la Muntele Athos, un cadou minunat, spun asta pentru ca in 15 ianuarie anul acesta facusem o mica donatie catre Sfantul Munte iar azi exact la o luna am primit cartea, prin intermediul mamei mele dar de asta imi dadusem seama mai tarziu. Apoi imi trimite alta poza cu prima pagina pe care scria Schitul Lacu si traducatorul – numele acestuia imi parea cunoscut. Ceva se intampla in mintea mea… nu mai stiam catre ce schit trimisesem mica suma, dar numele din prima pagina parea sa fie cel al titularului contului. Asa ca mi-am verificat tranzactiile si numele titularului era acelasi cu cel al Parintelui care a tradus cartea. Apoi întrebarea era: care schit? Intrasem pe site-ul Muntelui Athos si am gasit, era chiar Schitul Lacu catre care am facut donatia. In cele din urma am realizat ca azi este fix o luna de la donatie… I-am spus mamei si s-a minunat! Vreau sa zic ca azi am avut un moment de deznadejde si aceasta minune a venit ca raspuns la rugaciunea mea… Multumesc Doamne! Mulțumesc Maicuta Sfanta! Multumesc Sfinte Paisie! Dumnezeu sa va ajute mereu!


DANIELA (15 februarie | 13:28) – Buna ziua si Doamne ajuta tuturor! – Trebuie sa multumesc si sa marturisesc ajutorul primit din partea Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Nicolae, Sfantului Nectarie, Sfantului Spiridon, Sfantului Mina, fantului Parinte Arsenie Boca, Sfantului Serafim de Sarov, Sfantului Iosif de la Partos, Sfantului Ioan Rusu si tuturor sfintilor. Sunt ocrotitorii nostri si implinesc rugaciunile care sunt facute cu credinta! Mai am o problema de sanatate, ma rog in continuare, ma ung cu mir si sper ca Doctorii cei fara de arginti sa ma ajute!


anonim (14 februarie | 20:20) – Buna seara ! Si eu am primit foarte mult ajutor din decembrie si până acum. Ieri am aflat de un al treilea acatist al Sf. Efrem cel nou. Se numeste acatistul al treilea ridicarea din deznadejde. Dovezile le am din desenele fetitelor mele. Curcubeu, floricele, fluturi . Desenele copiilor mi-au mai colorat viata.


anonim (14 februarie | 17:19) – Mulțumesc Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf. Mina, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nectarie, Sf. Împărați Constantin și Elena, Sf. Ciprian, Sf. Petru și Fevronia, Sf. Xenia, Sf. Dimitrie, Sf. Spiridon pentru noul loc de munca, locuință cea noua și ajutorul pe care îl primesc… Slava Lui Dumnezeu.. Amin!


MARIANA M. (12 februarie | 14:52) – Am aflat de Sfintul Efrem cel Nou de la o maicuta care se afla la o manastire pe care am vizitat-o, spunandu-mi ca este grabnic ajutator. Am inceput sa-i citesc viata si minunile si in scurt timp am simtit ajutorul sfantului. Era o iarna geroasa in urma cu mai multi ani. Ninsese foarte mult iar pe acoperisul casei vecinului (casa aflata foarte aproape de a noastra) era un strat mare de zapada inghetata. La un moment dat aceasta a inceput sa cada direct in geamul de la terasa casei noastre. Fiind inghetata, zgomotul produs a fost foarte puternic si exista riscul ca geamul sa se sparga (acesta fiind destul de mare). M-am rugat atunci Sfantului Efrem cel Nou si imediat zapada care a cazut in geam parca se topise, nemaifiind inghetata. Un alt mare ajutor l-am primit atunci cand baiatul meu termina clasa a 12-a. Avusese o perioada mai grea, cu framantari si o neliniste sufleteasca ce il consuma foarte mult. Ar fi vrut sa amane bacalaureatul si sa il dea anul urmator. M-am rugat sfantului sa il ajute pe fiul meu si i-am fagaduit ca, daca va reusi sa ia toate examenele, voi merge sa ma inchin la moastele aflate la Manastirea Sfantul Efrem cel Nou din Grecia. Baiatul meu a reusit sa se pregateasca, a dat bacalaureatul si l-a luat in acel an. Iar eu, tot cu ajutorul Santului Efrem cel Nou si al Domnului Isus Hristos, mi-am tinut fagaduinta si am ajuns la manastire pentru a aduce multumire pentru ajutorul dat. Doamne ajuta!


A. M. (12 februarie | 11:43) – Buna ziua, vreau sa multumesc si eu Sfantului Nectarie si Sfantului Mina pentru ajutorul pe care mi l-au dat. Sfinte Nectarie, te rog sa ma ajuti sa ajung din nou la frumoasa ta manastire din Eghina (Grecia), unde am trait momente unice, greu de uitat. Te rog Sfinte ajuta poporul roman sa treaca peste aceasta pandemie.


anonim (12 februarie | 02:36) – Sunt studentă la inginerie, și vreau să multumesc din suflet Maicii Domnului, Sfintei Treimi, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nicolae, Sf. Spiridon, Sf. Nectarie si Sf. Xenia pentru tot ajutorul primit in această sesiune. Chiar dacă am fost leneșă in ce priveste rugăciunea, mereu au fost acolo când am avut nevoie, aducându-mi niște rezultate foarte bune și de asemenea am depășit stările de stres și anxietate.. Nu merit de multe ori ajutorul lor, dar sunt acolo pentru mine si las aceasta mărturie pentru alti studenti…Rugați-vă cât de puțin, iar ajutorul nu va întârzia să apară! Doamne ajută!


OANA CR. (11 februarie | 16:28) – Vreau să mulțumesc Bunului Dumnezeu Tatăl, Fiul si Maicii Domnului, Sf. Duh, îngerului păzitor si tuturor sfinților la care m-am rugat macar o data. Sf. Efrem cel Nou, Sf. Teodora, Sf. Parascheva, Părintelui Arsenie Boca, Sf. Stelian, Părintelui Cleopa, Sf. Ilie si tuturor sfinților. Dupa o mare cumpănă în viața, Bunul Dumnezeu m-a salvat si m-a adus pe drumul cel bun si de fiecare data cand am cerut ceva sfinților nu a întârziat să apară ajutorul mult asteptat! Am atata bucurie si iubire prin rugăciune! Slava Cerului si sfinților pt toata viata mea, pentru toate bucuriile si încercările. Imi cer iertare pt momentele cand ma lenevesc si nu ma rog. Doamne, luminează viața mea si nu ma lasa niciodată! Amin.


anonim (8 februarie | 20:51) – Buna ziua! Vreau sa multumesc si eu Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Nectarie si tututor sfintilor pt ajutorul oferit de fiecare data cand avem nevoie. De aceasta data vindecandu-l pe sotul meu de o raceala puternica, nefiind nevoie de spitalizare. Multumesc! Doamne ajuta si ajutorul Domnului si al Sfintilor sa fie cu toti. Amin!


anonim (7 februarie | 04:10) – In luna decembrie m-am imbolnavit de covid iar intr-una din seri mi-a fost foarte rau, eu locuind singura m-am speriat foarte tare. M-am rugat fierbinte lui Dumnezeu, Maicii Domnui, Sfantului Mina (am promis daca trec peste cu bine ca dau marturie), Sfantului Nectarie caruia ii citisem acatistul cu putin timp inainte sa contactez acest virus, Sfantului Efrem tin sa le multumesc din suflet pentru toate minunile din viata mea! Multumesc Sfantului Mina de cate ori m-am rugat mi-a indeplinit dorinta! Nu incetati sa va rugati! Amin!


MARIANA (3 februarie | 15:22) – Da, cu rugăciune și încredere minunile apar în viața noastră! Și pe mine m-a ajutat Sf Nectarie foarte mult. Am avut o unghie înnegrită cu ciupercă sub ea care s-a vindecat, de 2 ori oase ieșite la baza unui deget care s-au retras, alte oase la degete, soțul a avut capul spart cu posibile urmări, copiii în diferite impasuri… Am avut ulei de candela sfântului și acesta a fost leacul meu. Mai am multe nevoi, voi continua să mă rog și sf Efrem care mi-e drag, Maicii Domnului și sunt sigură că voi fi ajutată! Să credem și să ne rugăm!!!


DIANA (2 februarie | 22:40) – Cu lacrimi in ochi scriu aceste cuvinte, nu pot sa exprim fericirea pe care o simt in acest moment. Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunea si m-a ajutat sa ajung la stadiu final al lucrărilor la apartamentul daruit de El. De asemenea m-a ajutat cand nu stiam cine ar fi dispus sa ma duca la Cluj, asa ca primul gand (de la Dumnezeu) a fost unchiul meu si azi am ajuns la Cluj, la apartament. Dumnezeu lucreza prin oameni. M-am rugat sa fie totul in regula, sa nu existe divergente cu oamenii care se ocupa de lucrari si totul a decurs normal si linistit. M-am rugat zilele trecute pentru o prietena care a nascut recent si rugaciunea mea a fost ascultata, azi primind vestea buna pentru care m-am rugat… De asemenea m-am rugat Sfantului Mina pentru o persoană apropiata sa isi gaseasca portofelul pierdut si a doua zi l-a gasit. M-am confruntat cu o durere zilele astea si adevarul e ca m-am cam speriat, gandurile nu imi dadeau pace insa citisem undeva ca e bine sa citim Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Mantuitorului in orice problema, asa am facut si azi sunt foarte bine, durerea a dispărut . Multumesc Maicii Sfinte, multumesc Ingerului Pazitor, multumesc Sfintilor dragi,  rugaciunile mereu primesc un raspuns…la momentul potrivit. In ultima perioada am primit multe dar ca o păcătoasă nu stiu aprecia. Desi nu sunt vrednica Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunile. Anul asta am primit marirea salariala mult visata, anul trecut a fost un an greu, cu multa munca si griji, sperasem într-o oarecare măsură la o marire dar nu credeam ca va fi cum am visat, asa ca intr-o dimineata primesc vestea care m-a lasat fara cuvinte. De asemenea cand am cerut ajutor pentru rezolvarea unor probleme la munca, l-am primit grabnic. O alta rugaciune mi-a fost ascultata si asa o vecina care mi-e mai mult prietena, ba mai mult o consider atat pe ea cat si pe ai ei parte din familie, a nascut un baietel sanatos. Si alte multe minuni care se intampla zilnic si mereu la momentul potrivit. Multumesc Bunului Dumnezeu pentru tot! Mulțumesc Maicutei Sfinte! Multumesc Sfantului Efrem, Sfantului Nicolae, Sfantului Nectarie, Sfantului Mina, Sfantului Ghelasie, Sfantului Spiridon, Sfantului Nichifor cel lepros, Sfantului Paisie, Sfantului Luca, Sfantului Pantelimon, Sfantului Arsenie, Sfintei Xenia, Sfintei Parascheva, Sfintei Marta, Părintelui Arsenie, Părintelui Ilie Lacatusu, Sfintilor Cosma si Damian, Chir si Ioana si tuturor Sfintilor si Ingerului Pazitor. Dumnezeu sa va ajute!


LIGIA (1 februarie | 11:30) – Doamne ajuta, multumesc bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului, Ingerilor, Arhanghelilor si Sfintilor Doctori fara de arginti, Sf. Ioan Rusul, Sf. Efrem, Sf. Pantilimon, Sf. Nicolae, Sf. Fanurie, Sf. Parinte Arsenie Boca, Sf. Mina, Sf. Nectarie, Sf. Parascheva, Sf. Filofteia, Sf. Spiridon, Sf. Luca, Sf. Gheorghe, Sf. Ilie, Sf. Vasile, Sf.Ioan Botezatorul si tuturor Puterilor ceresti, pentru ajutorul primit de fata mea, in rezolvarea unor probleme de sanatate. Multumesc Tie Doamne, pentru tot ce m-ai dat si pentru tot ce-mi vei da. Amin!

anonim (31 ianuarie | 21:30) – Doamne ajuta tuturor! Saptamana aceasta am avut un examen greu. Mulțumesc Maicii Domnului, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Nectarie, Sfantului Ioan Rusu ca au fost alături de mine și m-au ajutat! Slava lui Dumnezeu pentru toate!


ELENA (30 ianuarie | 20:53)  – Buna seara. Sunt mama a doi copii. Imi doresc tare mult sa citiți minunea care s-a întâmplat pentru mine si pentru copilul meu. S-a întâmplat în 2018, când l-am născut pe baiat, natural, fără medicație. Venisem la spital pentru control de rutina, iar medicul meu crezuse ca născuse de mult. Ma Interna se automa și plina de bucurie, fiindca eram într-o stare de nerăbdare, gata sa alerg cu medicul lângă mine, în sala de nașteri. Ziua 40-41 de saptamani de sarcina lua astăzi sfârșit! Travaliul începuse devreme, pe la prânz și de pe atunci ma rugam la Dumnezeu sa fie totul fără probleme. Nu îmi era teama de nimic! Pe la dilatație 8 ceva nu era bine, durerile erau mai mari, foarte dese și soldurile parca se desprindeau din corpul meu. Simțeam în sufletul meu ca e ceva în neregula și atunci m-am rugat cum știam eu mai bine și cum puteam, în durerile care parca nu mai erau ale mele. Am spus mute rugăciuni și mintea ma conducea intr-un trecut, unde o vedeam pe mama mea și toată generația ei. Se derula un film frumos care avea rolul de a ma trezi ‘în plina lupta” cu nașterea și totodată de a-mi da o putere mare. Ma gândeam la ea și la faptul ca a născut 3 copii și eu abia dacă îl nasc pe primul. Văzând starea mea, medicii au văzut câteva membrane ramase, le-au tăiat și parca eram mai ușurată, însă dintr-o data a apărut o teama pe care eram convinsa ca nu o pot controla. Și-a atunci gândul meu s-a dus la Maica Domnului rugand-o sa ma ajute, sa nu ma lase singura și copilul meu sa se nască! Rămasă singura, în salon, in țipete mari, am „mers”, într-un întuneric frumos, liniștit, unde se auzea o muzica absolut relaxanta. Nu se vedea nimic! Dar nu era nevoie sa ma vad. Știam ca sunt într-o siguranta deplina… si sunt doar eu, mic, ghemuit, foarte protejat de acest mediu îndepărtat de orice atingere umana. Imi plăcea sa aștept „acolo” și știam ca așteptarea e foarte, foarte lunga. Apoi, s-a produs o ruptură, între unde eram și unde ma aflam în timpul nașterii băiatului. Foarte rapid, pe scaunul medical, auzind numai indicatiile unei femei (medic anestezist), în tipete mari, medicul ginecolog îl scoate pe copil, tinandu-l de picioare, iar eu strig un „Aliluia!” sănătos și doar atunci îl vad și pe medic zâmbind. Fericit ca se născuse, acesta a spus:”Și-acum încă 4-5 copii!”, iar eu i-am raspuns:” Îmi ajunge unul! „(evident, nu am avut dreptate, fiindcă a venit si surioara lui mult mai târziu). Băiatul se născuse cu o greutate mare, cu cordonul în jurul gatului și înghitise și lichid amniotic. Atunci am înțeles ca rugăciunea da viata și e foarte puternica și este a fiecărui om. Și am știut, fără sa vad ceva sfant, ca Maica Domnului a fost în sala de nașteri, „în mâinile” medicului sa ne salveze (pe mine și pe băiatul eu).


TĂNȚICA (30 ianuarie | 02:03)  –  Mă numesc Tantica și locuiesc în Italia. As dori sa dau o mărturie despre ajutorul primit de la Sf. Ierarh Nectarie dar si a altor sfinții apropiați mie inclusiv Maicii Domnului, Sf. Mare Muc. Mina , SF. Muc Efrem cel Nou, Sf. Ierarh Nicolaie, Sf. Ierarh Spiridon, Cuv. Parascheva și altii. Săptămâna asta sora prietenului meu a avut o operație de tumoare la ureche. Operatia a durat 8 ore sau chiar mai mult. Există riscul foarte mare că după operație sora prietenului meu de altfel o persoana extraordinar de buna și ajutătoare să rămână cu o pareza pe partea unde s a făcut operația dar și cu parte fetei destul de urâtă din punct de vedere estetic. M-am rugat Sfântului Nectarie și sfinților sus amintiți sa o ajute pe Assunta căci așa se numește sora prietenului meu că să nu fie probleme și să fie totul bine. Eu știu că nu merit pentru că sunt o păcătoasă dar sunt convinsă că Sfântul fiind bun și ceilalți sfinți prieteni ai mei au auzit rugăciunea mea și au dus o la Tronul ceresc pentru că totul a decurs extraordinar de bine. Sunt convinsă că și recuperarea Assuntei va fi sub ocrotirea și ajutorul lor. Mulțumesc Sfinte Nectarie și tuturor sfintilor și Maicii Domnului. Am promis că voi scrie și voi da mărturie despre minunile sfinților minunati. Amin.


ANGELA (26 ianuarie | 20:53)  –  Doamne ajută, vreau si eu să mărturisesc ajutorul dat mie de Maica Domnului, Sf. Elisabeta, Cuviosul Gherontie si alti sfinți cărora m-am rugat să mă vindec de o boală de care sufăr de câțiva ani. După citirea Paraclisului Maicii Domnului, Acatistului Sf. Elisabeta, Acatistul Cuviosului Gherontie si rugăciuni către alți sfinți dătători de tămăduire in boli, boala mi s-a ameliorat mult si sper că o să mă și vindec. Să avem nădejde în ajutorul sfinților. Doamne, mulțumim pentru toate.


DANIELA (26 ianuarie | 00:17)  –  Sfantul Nectarie m-a ajutat sa trec peste o perioda grea de atacuri de panica. A fost singurul meu ajutor. In doua saptamani mi-am revenit! Am citit acatiatul in fiecare seara si am dormit cu icoana in brate! Sfantul a fost langa mine in toate momentele dificile. Uleiul de la candela Sfantului Nectarie m-a ajutat sa se diminueze un nodul la sân. Doamne ajuta Sfinte si sa ma ierti!


TATIANA (25 ianuarie | 19:04)  –  Vreau sa mărturisesc ca deși sunt păcătoasă și ma îndoiesc des ca sfinții vor sa ma ajute, ei chiar o fac. În urma cu o luna acuzam dureri mari în zona abdomenului inferior, flatulenta și arsuri, astfel ca nu știam ce anume sa caut sa imi pot da seama de diagnostic. Sfinții Pantelimon, Mina, Efrem, Parascheva, Nectarie, Spiridon, Tatiana, Ecaterina, Xenia, Luca al Crimeii și Maica Domnului m-au ajutat sa înțeleg și mi-au dat prin gând sa dau și o analiză de urina la laborator. Eu suspectam o bacterie la nivel digestiv, care este contagioasa și îmi era teama sa nu se transmită soțului sau copilului, pe cand aveam o infectie urinara care, cu tratament medicamentos, a trecut în 10 zile. Multe au fost și situațiile în care am primit diverse sume de bani, deși doar soțul lucrează de 6 luni și mai urmez și o școală cu plata. Nu de mult, Sfânta Xenia, căreia i-am trimis un pomelnic la mormânt, imediat după trimitere mi-a apărut în vis spunându-mi ca relația cu soțul meu, deși a pornit greșit, se va îndrepta. Sfântul Efrem mi-a liniștit de multe ori sufletul deznădăjduit și m-a ajutat sa îmi meargă bine la serviciu. Sfântul Luca m-a ajutat sa iau note bune la lucrari și sa răspund bine la unele materii pe care nu prea le înțeleg, iar Maica Domnului îmi aude mereu rugăciunile, cea mai mare minune făcând-o cu soțul meu, pe care l-a vindecat de patima beției. Slava lui Dumnezeu pentru toate!


CORINA (25 ianuarie | 01:29)  – Ieri mi s-a facut o operatie cu anestezie locala. In timpul acesta, am simtit ca mi se face rau, si ca nu voi putea rezista pana la sfarsit, mai ales ca simteam si agitatia din jurul meu. Am inceput sa ma rog Maicii Domnului, spunand simplu: ”Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa”. Imediat am simtit cum ma linistesc, si asa am putut rabda pana la sfarsit. Rugati-va Maicii Domnului, Sfintilor lui Dumnezeu, caci rugaciunile ne sunt ascultate! Sanatate si lucruri bune, tuturor!


anonim (22 ianuarie | 10:32)  – Doamne ajuta tutor! Iubesc foarte mult acest site! Simt ca se intampla ceva in inetriorul meu, cand citesc despre minunile primite in dar de la Bunul Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii nostri dragi! Vreau si eu sa marturisesc despre ajutorul primit de la Bunul Dumnezeu, Maicutei Sfinte si a Sfintilor dragi ca m-au ajutat in problemele mele de sanatate. Am avut o problema la sân si m-am vindecat si am avut o pată mica rosie pe ceafă, care s-a facut foarte mare si urata si nu a trecut cu nici un fel de unguent. M-am uns mereu cu mir si pata s-a vindecat in totalitate. Rugăciunile ne sunt ascultate. Iartă-mă Doamne pentru intarziere pe mine nevrednica si pacatoasa. Multumesc Bunului Dumnezeu si ca m-a ajutat si mi-a oferit un loc de muncă bun si fara stres.


ELISABETA (19 ianuarie | 17:27)  – Doamne, Sfinte Efrem îți mulțumim pentru sănătate și pentru minunile făcătoare de bine. Te rog ține sănătos tot poporul care se află în nevoi, și familia mea, și nepoțica. Amin.


anonim (19 ianuarie | 16:37)  –  Ii mulțumesc Domnului Iisus Hristos pentru milostivirea și dragostea Sa nemărginită. Timp de câteva luni am stat în casa pentru ca am fost diagnosticata cu virusul covid 19, împreună cu familia mea. Atunci era postul Crăciunului și eram foarte trista din cauza faptului ca nu puteam sa particip la slujbe și sa ma spovedesc. Din cauza faptului ca toți cei din familie erau bolnavi, eu ma speriam foarte tare de moarte. Nu ma speriam ca voi muri eu, ma speriam pentru cei din familie. De asemenea, tot în acea perioada, nu eram împăcată cu mine din cauza faptului ca am intrerupt legătura cu un bărbat la care țineam, desi eu am primit încredințare de la duhovnic și de la rugăciune ca acest bărbat nu este de la Dumnezeu, nu ne potrivim iar el mi-a demonstrat intențiile lui neplăcute (nu îl judec, ci încerc sa relatez mărturia cât mai concret). Deși eu eram cea care simțea sa se retragă, nu eram liniștita. Simțeam ca trăiesc cu un cuțit înfipt în mine, simțeam ca o sa cad în gol, patimile mele ma apasau foarte tare… Aveam atacuri de panica și plângeam tot timpul. Nu aveam putere nici măcar sa ma concentrez la școală și nu dădeam randament, având în vedere faptul ca peste un an și jumătate trebuie sa dau examen pentru admitere la facultate. Eram foarte tulburata. Dar încercam sa nu îmi pierd nădejdea în Iisus Hristos și în Maica Domnului. Citeam acatistul Maicii Domnului „Bună Vestire” cât de des puteam și ma rugam Sfântului Nectarie (ale cărui marturii ma întăreau) și Sfântului Efrem cel Nou. Nu puteam nici macar sa ma rog, simțeam ca sunt paralizata. Când citeam minunile Sfântului Nectarie plângeam… Citeam acatistul Sfântului și Paraclisul Maicii Domnului cat puteam și ma ungeam cu ulei de la candela Sfântului Nectarie. Din fericire, m-am vindecat de covid 19, atât eu cat și cei din familie și am putut sa merg din nou la Biserica. Ma rugam la Sfinti și la Maica Domnului sa pot sa ma spovedesc și într-o buna zi, sa fiu vrednica sa ma împărtășesc cu sfintele taine. Ma rugam Maicii Domnului sa se facă voia Ei, a Fiului Sau, nu a mea. Simțeam ca o sa clachez. Pe lângă asta, eu de 2 sau 3 ani nu ma împărtășisem. Din fericire, am reușit sa îl găsesc pe părintele duhovnic, pe care il iubesc nespus și sa ma spovedesc. De asemenea, și cred ca aici este cea mai mare minune pentru mine (nu zic asta ca să ma laud, ci sa arat dragostea Maicii Domnului), părintele duhovnic mi-a dat binecuvantare sa ma împărtășesc cu Sfintele Taine. Nu le-am luat pentru ca sunt vrednica, ci ca să fie un foc curățitor (cum zicea părintele). Sentimentele mele erau puternice. Ma bucuram, ma simțeam nevrednica dar și teama. Am reușit sa ma împărtășesc, iar de atunci și de când particip la Sluba Sf. Maslu și la Sfânta Liturghie, tot raul a dispărut. Acele gânduri urate, acea stare de suferința au trecut ca praful, simțind liniștea și bucuria ce mi au lipsit enorm. De atunci am început sa dau mai mult randament la școală și sa am mult mai multa ravna la invatatura și sa am rezultate foarte bune. Starea mea spirituala și psihica s-a îmbunătățit, s-a echilibrat. Iar în legătură cu acel bărbat, am reușit sa ma desprind ușor ușor și sa vad cu ochii mei adevărul. Sunt mult mai echilibrata și linistita acum. Și asta datorita Maicii Domnului (mult poate rugăciunea ei înaintea Fiului său), și rugăciunilor mijlocitoare a Sfinților Nectarie si Efrem cel Nou, Sfântul Spiridon, către Domnul Iisus Hristos. Rugați-va neîncetat și nu deznădăjduiți. Domnul Iisus Hristos este, a fost și va fi mereu cu noi, de acum încolo și în veac. Dumnezeu sa va ocrotească mereu!


IONELA (15 ianuarie | 12:46)  – Doamne ajuta tuturor! De Sfanta Cuvioasa Xenia am aflat de pe internet, citind minuni savarsite de Sfantul Fanurie. Am aflat ca este buna ajutatatoare in gasirea unui loc de munca dar si in scoaterea din probleme financiare. M-am hotarat sa citesc acatistul Sfintei pentru ca aveam foarte mare nevoie de un loc de munca. Dupa cateva zile de citit acatistul minunea a si venit. Mi-am gasit un loc de munca, pe atunci zicand ca au nevoie doar pt cateva zile. Si au trecut cateva luni de cand sunt aici si o alta mare minunea a facut o chiar azi aveam o mare datorie si nu reuseam sa o platim nicicum, iar cu ajutorul Ei si a Sf. Mina, a Sf. Nectarie, Sf. Fanurie, Sf. Efrem, Sf. Fecioare Maria si a altor Sfinti si nu in ultimul rand, a Bunului nostru Dumnezeu, am reusit cu ajutorul bunicii mele care ne-a dat banii sa platim jumatate din datorie. Multumesc din suflet Sfintilor, mare este puterea rugaciunii. Rugati-va si o sa vedeti ca rugaciune va este ascultata.


anonim (11 ianuarie | 17:03)  – Multumesc din suflet Sf. Efrem pentru tot ajutorul si purtarea sa de grija. Este grabnic ajutator, in 2 saptamani m-a ajutat de 2 ori in situatii ce pareau imposibile. Dar pentru sfantul meu drag nimic nu e imposibil. Rugaciunea mea e slaba, dar mila Sf. Efrem e mare.


DANIELA (11 ianuarie | 12:00)  – Buna ziua si Doamne ajuta tuturor! – Multumesc bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte si Parintelui meu drag Arsenie Boca pentru ajutorul oferit! In urma cu multi ani, am suferit din cauza multor necazuri o depresie puternica. Nu puteam sa stau in casa singura, totul era in fata ochilor intunecat, nu aveam curajul sa traversez drumul singura. Aveam impresia ca se darama peretii peste mine. Chiar si privirea imi era ciudata. Am ajuns din om neom. Am mers de mai multe ori la Manastirea Prislop, la Parintele meu drag Arsenie Boca si m-am vindecat! Multumesc Doamne, multumesc Maicuta Sfanta, multumesc Sfinte Parinte Arsenie Boca!


MARIA (10 ianuarie | 23:20)  – Am promis Sf Efrem si Sf Mina ca voi marturisi despre ajutorul lor in seara aceasta, daca ma vor ajuta sa rezolv o problema care mi a dat multe batai de cap zilele acestea. Acum jumatate de ora am primit raspunsul mult asteptam si le multumesc Sfintilor din tot sufletul, fara ajutorul lor n as fi reusit sigur!

Alege să susții Doar Ortodox (prin PayPal)


TATIANA (9 ianuarie | 08:20)  – Vreau sa mărturisesc o minune a Maicii Domnului și a sfântului Efrem cel Nou, săvârșită pe 23 decembrie, când dorind sa ajung la Mănăstirea Bucium din Iași, la poarta mănăstirii am fost întâmpinata de 2 câini mari, care erau gata sa ma muște. M-au asmutit de 2 ori și eu nu conteneam sa o rog pe Maica Domnului, apoi și pe Sfântul Efrem sa ma păzească de mușcături (mai ales ca în aceeași zi doream sa plec în vacanță la Suceava și numai de umblat pe la spital nu aveam nevoie atunci). Slava Domnului, am scăpat nevătămata, numai cu o sperietura zdravănă.


ALEXANDRA (7 ianuarie | 19:09)  – Ii mulțumesc din suflet iubitului Sfânt Nectarie, un sfânt atât de iubit de creștini (deși cuvântul „mulțumesc” nu este suficient pentru a-mi arata recunoștința veșnică fata de acest înger trimis de Dumnezeu oamenilor), Maicii Domnului și Sfântului Efrem cel Nou pentru faptul ca au mijlocit la Domnul Iisus Hristos pentru mami. Timp de un an de zile ma rugasem la racla Sfântului Nectarie pentru mami, sa o întoarcă la Dumnezeu și sa i se ierte păcatele. Ma rugam sa o ajute sa-și găsească un duhovnic și sa se spovedească. Pana la vârsta de 47 de ani, ea nu a avut un duhovnic și nici nu se spovedise din cauza unor împrejurări diferite și neintenționate (deși o perioada mergea la Biserica și s-a dus în diverse pelerinaje religioase).
Maica Domnului și Sfântul Nectarie, ale căror acatiste și paraclise le-am citit, mi-au făcut cel mai frumos cadou în preajma sărbătorilor : i-au găsit mamei un duhovnic blând și au dus-o pe scaunul spovedaniei. Toate acestea s-au întâmplat într-un mod total neasteptat. Într-o zi îmi propusese sa ne plimbam și ne-Am dus la Mănăstirea Radu Vodă (refugiul unde mi se liniștește sufletul), iar în ziua respectiva s-au întâmplat cele relatate anterior. De atunci mami se simte mai bine, mai împăcată și mai liniștita. De atunci a început sa se roage mai mult și sa frecventeze mai des Biserica.
Cel mai important, mai presus de orice, este sa fim împăcăți cu Dumnezeu, sa îl avem pe Iisus Hristos în sufletul nostru, alături de Maica Domnului (mama noastră din Ceruri) și Sfinții Sai iubiți și sa avem liniște sufleteasca. Pentru unii cititori nu este ceva extraordinar, dar pentru mine reprezinta un ajutor minunat și o ușurare imensa. La mulți ani!!. Va doresc un an nou liniștit și binecuvântat tuturor!!


NIKA (6 ianuarie | 19:24  – Multumesc Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou, Sfantului Ierarh Nicolae, Maicii Domnului si Sfantului Ilie Lacatusul pentru ca mi-au ascultat rugaciunile intr-un moment de deznadejde si tristete si mi-au implinit cererea la scurt timp dupa ce le-au cerut ajutorul. Sfantul Efrem m-a ajutat de fiecare data in relatia pe care o am si a infaptuit minuni in acest sens. Ii multumesc din suflet pentru ca ma asculta, ma ajuta, este un prieten bun mie desi eu nu sunt demna de el. Rugati-va cand aveti necazuri si mai devreme sau mai tarziu rugaciunile va vor fi ascultate. Rabdare, desi este greu sa o ai atunci cand nu mai vezi speranta. Doamne ajuta tuturor!


LIGIA (6 ianuarie | 19:22)  – Doamne ajuta, Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Sf. Nectarie, Sf. Fanurie, Sf. Efrem, Sf. Ioan Rusul, Sf. Spiridon, Sf. Pantilimon, Sf. Luca, Sf. Parascheva, Sf. Filofteia, tuturor Ingerilor si Arhanghelilor, ca au ascultat si rugaciunea mea pentru vindecarea unei prietene. Acum am vorbit cu ea si mi-a spus ca astazi pleaca din spital. Doamne ajuta tuturor celor care sunt in suferinta.


EMILIA COJOCARU  (6 ianuarie | 16:42)  – Când eram în clasa a-II-a prin 1995 – 1996, părintele care preda religia nu a reușit sa ajungă la ora și a susținut ora de religie doamna noastră învățătoare.

Doamna învățătoare a vorbit atât de frumos despre Sfânta Felofteia încât tin minte și acum cartea de religie cu coperta roz și pagina din carte unde era icoana Sfintei.
Cred ca Dumnezeu a rânduit sa susțină ora doamna invatatoare doarece și pe dumneaei o cheamă Felofteia. În acea perioada cartea de religie o cumpărau elevii, o păstrez și acum. Copil fiind nu conștientizăm ce reprezinta sfinții, dar prin clasa a-VIII-a m-am apropiat de biserica și de sfinți și am simțit ajutorul lor.
Pot spune ca îmi aduceam aminte frecvent de Sfânta Felofteia iar când am ajuns la facultate, la Craiova, mergând la una dintre biserici numita Brândușa, care poarta hramul Sfântul Nicolae, Sfânta Felofteia și Sfânta Parascheva am cumpărat acatistul Sfintei în timp am cumpărat și icoane cu Sfânta Felofteia și o consider Sfânta mea de suflet. Întrucât aveam evlavie la aceasta Sfânta am dorit sa ajung la Curtea de Argeș pentru a ma închina la sfintele ei moaște. 
În 2010 în luna decembrie, chiar de ziua Sfintei am ajuns la mănăstirea Curtea de Argeș și m-am închinat la sfintele moaște. Am simțit o bucurie de nedescris. Atât de frumos era vesmantul cu care erau îmbracă-te sfintele moaște, o reprezentau pe Sfânta Felofteia. Când ma apropiam de baldachin pentru a ma închina am văzut o minune care mi-a întărit mai mult credință în Sfânta Felofteia. O măicuța care urla și făcea foarte urat nu vroia sa se apropie de baldachin, maicile care o însoțeau au reușit foarte greu sa o atingă de moaște. În momentul când s-a atins de moaște s-a liniștit.
Sfânta Felofteia îmi este foarte draga, icoana Sfintei o țin pe birou la serviciu și mi se pareo icoana de o frumusețe rara.

Imi cer iertare ca nu am publicat pana acum mărturia despre Sfânta mea.


MIHAELA (6 ianuarie | 16:21)  – Mare este mila bunului Dumnezeu cu noi , prin Maica Domnului și prin toți sfintii. Acum 3 zile fata mea ma sunat spunându- mi ca are un pic de febra și o ușoară oboseala . Pe 3 Ianuarie când sărbătorim Descoperirea moaștelor sf Efrem cel Nou , m- am rugat sfântului , sa o ajute sa fie bine sa nu aibă cumva covid , m- ai ales ca trebuie sa plece intr- o vacanța …și minune , așa a fost , dimineața sa sculat bine , fără nici o simptoma. Multumesc Doamne, multumesc Împărăteasa Cereasca , multumesc Sfinte Efrem. Doamne ai mila de noi.


ANDREEA (5 ianuarie | 20:51)  – În luna decembrie a anului trecut am trecut printr-o perioada mai grea in relatia cu prietenul meu si am facut 2 promisiuni Sfantului Efrem daca ne va ajuta sa trecem peste acea perioada si sa fie totul bine pentru amandoi. Una dintre promisiuni a fost sa dau marturie minunii sale. Timp de 2 saptamani, am citit in fiecare zi acatistul Sfantului si m-am rugat lui sa ne lumineze mintea, sa luam deciziile cele mai bune pentru noi si asa a si fost. Sfantul ne-a ajutat sa trecem peste acea perioada, sa fie bine pentru noi si sa avem niste sarbatori linistite si binecuvantate.


SILVIU (2 ianuarie | 23:17)  – Multumim din tot sufletul Bunului Nostru Iisus Hristos, Bunei Noastre Maica Precista, Sf. Ierarh Nectarie, Sf. Mare Mucenic Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusul, Sf. Parinte Arsenie Boca pentru tot ajutorul si sprijinul acordat mie si familiei mele in anul 2020. Acum la început de an 2021 vreau sa aduc impreuna cu familia mea cu multa evlavie toate rugaciunile ca si in acest an sa nu fim uitati si sa beneficiem de tot ajutorul necesar de a trece peste toate incercarile vietii.


A.M. (1 ianuarie | 23:55)  –  Am mai scris acum ceva timp despre minunile Sfintilor în viața mea și anume a Sfântului Efrem cel Nou! Nu există cuvinte de mulțumire pentru a-i aduce, la cât de grabnic si de mult mă poate ajuta!! Am trăit minuni, rugându-ma lui! Mi-a răspuns categoric la rugăciune și mi-a împlinit cereri, in privința sănătății, atunci când credeam că nu mai stiu ce sa mai fac!! In urmă cu câteva zile, m-am lovit la mâna stângă de am crezut ca mi se va umfla si mi se va invineti, atât de tare am simțit durerea! Acum, o altă durere in zona plamanului stâng si-a făcut apariția! După ce am citit Acatistul Sfântului, durerea efectiv m-a lăsat, iar o altă minune înfăptuită de Sfânt, este aceea ca, rugându-ma catre el, continui munca si in anul acesta, zilele trecute fiindu-mi teamă ca n-o sa mai pot continua sa lucrez!!! Mare este puterea si mila Domnului asupra pacatosului!! Mulțumesc, Sfinnte părinte Efrem, de-a pururi fericite, pentru absolut tot ceea ai facut si faci în continuare pentru mine pacatoasa!!! Un An Nou cu bucurii, împliniri si binecuvantari la toată lumea!!


EMILIA COJOCARU (1 ianuarie | 21:55)  – Doamne ajuta! Un An Nou binecuvântat! Vreau sa mărturisesc cum am cunoscut-o pe Sfânta al cărei nume îl port.  Multă vreme am fost supărată ca nu aveam și eu un nume de sfânt. Dar în urma cu câțiva ani mama mea vine și îmi spune ca auzise ca pe mama Sfântului Vasile cel Mare o cheamă EMILIA și este prăznuita pe 1 ianuarie. Mare a fost bucuria mea când am aflat. Deoarece icoana Sfintei se găsește mai rar am făcut o copie xerox plastifiata pe care am dus-o la biserica sa o sfințească părintele nostru paroh si am așezat-o în camera mea. Ulterior am citit despre viata Sfintei care a dat naștere mai multor sfinți dintre care  Sfântul Vasile cel Mare este prăznuit în prima zi a anului nou.  Sfânta Emilia fii lângă mine mereu și călăuzește-mi pașii pe calea cea buna.