Minuni spuse în 2022

Lasaţi un comentariu cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la sfânta și neîntinata noastră credință ortodoxă.

Susține Doar Ortodox (prin PayPal)

  • Apariția comentariilor poate dura uneori și câteva ore.
  • Data și ora trimiterii mesajelor vor fi afișate alături de nume.
  • Înainte de publicare orice mesaj se verifică și se corectează dacă e nevoie – de către administratorii siteului.
  • Puteți trimite mesaje și direct la adresele doarortodox@yahoo.com sau doarortodox@gmail.com
© Copyright: Preluarea textelor se va face doar cu menționarea sursei, doarortodox.ro, sau parţial cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site [mărturiile de mai jos sunt exclusiv email-uri sau comentarii trimise pentru Doar Ortodox pentru a fi cunoscute]. Mulţumim pentru înţelegere!

 

 

SIMONA (22 mai | 20:18) Hristos a înviat ! Acum 2 zile când am venit de la muncă. Îmi căutam buletinul, uitasem unde îl pusesem si m-am gândit la Sf. Mina. Eram deznădăjduită, supărată că numai stiam unde l-am pus. Am dat pe youtube acatistul Sf. Mina si în gândul meu am spus. Sfinte Mina ajută-mă, nu stiu unde am pus buletinul . Dacă nu esti supărat pe mine ajutā-mă să îmi aduc aminte. Si eram în canapea si ascultam acatistul Sf. Mina si când am ajuns la icosul al 2 lea . Să nu se învrednicească nelegiuitii à ne supune sub picioarele lor sfinte, când se pornesc asupra noastră ça valurile mării ce vin spumegând pe aripile vânturilor turbate ci să cadă ça Spicele tarinii de la fata ta si noi să te binecuvântăm cântând… Ajungând la acest Icos al 2-lea mi-am adus aminte buletinul meu era sub boxul de la televizor. Si chiar m-am bucurat. Azi sotul meu à fost la biserică si când à venit de la biserică cineva i-a furat telefonul din masina si un pachet de tigari. A găsit portiera de la masină deschisă si mi a spus că el à închis masina. Asta nu stiu cum de s-a întâmplat. Sper ça Dumnezeu, Maicuta Domnului si Sfintii să nu fie supărati pe mine că lucrez si duminica . Nu am încotro deocamdată .


LIGIA (22 mai | 11:22) Hristos a înviat! De mult ne doream să devenim bunici și acum dorința ne-a fost îndeplinită, vineri 20 mai. Avem o nepoțică și ne rugăm la bunul Dumnezeu și la Maica Domnului să-i dăruiască sănătate, minte luminată și viața lunga plina de bucurii. Mulțumim bunului Dumnezeu, Măicuței Sfinte, Îngerilor, Arhanghelilor, Sfinților și bunilor Sfinți Doctori fara de arginți , care mereu sunt langa noi. Doamne ajuta tuturor. Amin.


anonim (22 mai | 16:20) Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma cu loc de munca, dupa puterile mele, aproape de casa, cu un orar careia sa ii fac fata, Maica Domnului roaga-te pentru mine pentru un loc de munca potrivit mie, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfinte Nicolae, Sfantul Mina, ingerul meu pazitor, sfintii apostoli Mihail, Gavril si Rafael, rugati-va Dumnezeului Mare sa ma ajute cat mai repede posibil, Multumesc cu recunostinta ! Ajutati-mi in toate problemele care simt eu ca le am, dati-mi curaj si putere de munca, vindecati-ma de toate fricile si gandurile rele, Doamne Dumnezeule, lumineaza-ma, intareste-ma, vindeca- ma. Multumesc. Amin!


DIANA (21 mai | 11:22) Acum doua nopți m-am trezit cu frisoane si crampe abdominale, apoi o durere abdominala puternic, simțeam ca lesin, ma luau transpirațiile… m-am rugat cum am putut Bunului Dumnezeu sa ma scap de durerea crunta. Abia puteam sa zic câte un cuvânt. M-am rugat Maicutei Sfinte, sfintilor dragi si m-au lăsat durerile incat am reușit sa ma pun in pat, sa ma încălzesc si sa adorm. Multumesc Doamne, multumesc Maicuta, multumesc Sfantului Efrem, Sfantului Mina, Sfantului Nectarie, Sfantului Nicolae, Sfintilor închisorilor care sunt grabnic ajutatori, multumesc Sfintei Parascheva, Sfintei Xenia, multumesc Părintelui Arsenie, Părintelui Ilie Lacatusu. Mi s-a mai întâmplat ceva: in timp ce ma rugam tineam ochii inchisi si in durerea mea parca mi-a apărut chipul Sfantului Nechifor cel Lepros, dupa acest moment au inceput sa treaca durerile.


anonim (21 mai | 10:39) Sf. Nectarie !!! Am avut ceva probleme de sanatate, intrasem in panica de la anumite simtome, m-am rugat 40 de zile la Sf. Nectarie si am primit in vis raspunsul „trebuie sa tin regim toata viata”.


ELENA din București (20 mai | 00:13)  Încep prin a va vorbi despre una dintre minunile Sf. Nectarie traită de mine si-l rog pe acest sfânt minunat sa ma ierte ca nu am scris mai devreme despre aceasta. Inainte de pandemie, o cunostiinta a fost fost diagnosticata cu un cancer debutat la nasterea baietelului. Din punct de vedere medical nu avea sanse, avand doar cateva luni de trait, dar eu i-am povestit despre Sf Nectarie si minunile lui si a inceput sa citeasca acatistul Sfantului. Intre timp, eu mergeam la Sf. Maslu la Manastirea Radu Voda. Zilele au trecut, a fost transferata la alt spital unde a inceput chimioterapia. A suportat greu sedintele, dar rugaciunile si increderea in acest minunat sfant au ajutat-o. Dupa 1 an a fost declarata vindecata, iar acum se bucura de minunatul ei baietel. Multumim lui Dumnezeu, Maicutei Domnului, tuturor sfintilor, Sf. Nectarie, Sf. Erem cel Nou, Sf. Parascheva, Sf. Arsenie Boca și Sf. Ilie Lacatusu pentru grija pe care ne-o poarta in fiecare clipa. Amin.


anonim (19 mai | 17:49) Doamne ajuta! Sunt studenta, iar saptamana aceasta a inceput presesiunea. O perioada destul de grea, cu multe examene practice, colocvii si teste. Luni am avut de sustinut un colocviu, iar marti 2 colocvii si un examen practic, doua dintre ele fiind foarte grele. De cand il cunosc pe Sfantul Efrem mereu m-a ajutat. L-am rugat sa fie alaturi de mine si in aceasta perioada, sa ma ajute sa ma pot concentra si sa invat cat mai bine. Cele doua examene grele au fost marti. Am plecat neincrezatoare de la ambele, credeam ca nu am facut mai nimic corect. Stiam de la colegii din anii mai mari ca se trece foarte greu, ca profesorii sunt pretențioși. Aveam insa nadejdea ca Sfantul Efrem ma va ajuta si asa a si fost. Am resuit sa iau toate examenele de pana acum, desi sunt multi colegi care nu au reusit sa treaca. Ii multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Efrem pentru tot. Aveti incredere!


anonim (19 mai | 12:13) Multumesc Sfantului Mare Mucenic Mina care m-a scos mereu de la ananghie, de exemplu, in ultimul timp m-a ajutat sa gasesc telefonul mobil uitat intr-un supermarket dupa o zi, iar pe sotul meu sa gaseasca verigheta pierduta.


MIHAELA (19 mai | 06:58) Multumesc Sf. Mare Mc. Efrem cel Nou pentru ajutorul dat mie, pacatoasei. De 3 zile am ameteli si nu stiam ce medicamente sa iau. Aveam ulei sfintit din Grecia de la biserica sfantului si m-am uns in semnul crucii pe frunte. A doua zi dimineata m-am trezit fara ameteli. Multumesc Domnului si Maicutei Sfinte pentru tot.


SIMONA (18 mai | 17:07)  –  Îi multumesc Sf. Nectarie, Maici Domnului, Sf. Efrem cel Nou si tuturor Sfintilor că mi-am găsit un loc de muncă. Este numai pentru o perioadă de o lună de zile. Să dea Bunul Dumnezeu să îmi prelungească contractul de muncă.


anonim (18 mai | 10:43)  – Maica Domnului este economa casei noastre, ea ne ajuta cu cheltuielile sa din la zi, de 10 ani de zile mergem și ne rugam ei în biserică. Acum, recent, s-a întâmplat o minune, fiul meu avea parametri dublați la ficat, trebuia să repetăm analizele la 3 zile, ne-am rugat cu lacrimi și speranță , tratamentul a fost doar de ceaiuri, lămâie, grepfrut, dar era imposibil la trei zile să iasă parametri normali la ficat, asa că ne-am rugat profund, doar puțin timp, a venit o liniște în care știam că va fi totul bine, după 3 zile, analizele făcute pentru verificare stării de sănătate erau bune. Valorile erau în parametri normali, ficatul era vindecat.


ELENA (17 mai | 22:51) Hristoa a Inviat! Mulțumesc din suflet, Maicii Domnului, sfinților Nectarie, Efrem cel Nou, Ioan Rusul, Sila, Paisie și Natan , pentru ajutorul grabnic acordat copilei mele Maria. Doamne ajută!


MARILENA (16 mai | 15:45)  –  Din nou, mulțumesc Cuvioase Gherontie! Tatăl meu a avut astăzi un control pneumologic al cărui rezultat ne îngrijora destul de mult, pentru a nu spune chiar foarte mult. Cu ajutorul grabnic ascultătorului Cuvios Gherontie și al părintelui Ilie Lăcătușu rezultatele au fost nesperat de bune. Nu am cuvinte să le mulțumesc Domnului, Maicii Sale, și sfinților mei dragi (cu un gând special pentru Cuviosul Gherontie) pentru tot binele făcut familiei mele. Mulțumesc din adâncul sufletului!


anonim (16 mai | 09:27) Maica Domnului, Sfintii Nectarie, Efrem şi Iuda Tdeu au făcut multe minuni în viaţa mea şi a familiei mele, deşi Dumnezeu stie ca sunt nevrednică de acest ajutor. Dupa ce am inceput să citesc Acatistul Sf Nectarie 40 zile, o alunita de pe corpul cuiva din familie s-a dovedit a fi necancerigena, sfintii Nectarie şi Efrem au făcut să recuperez o suma mare de bani de la cineva de la care nu mai aveam speranţe sau mijloace de a o recupera, la scurt timp dupa ce mi-am ţinut promisiunea făcută acestora pentru alt ajutor primit, şi am trimis un „cadou” in Eghina si Nea Makri, iar Sf. Iuda Tadeu este grabnic ajutator în diferite situaţii, nici nu le pot enumera. Citirea Paraclisului Maicii Domnului timp de 8 luni de zile, zilnic, mi-a adus mult ajutor şi multă mângâiere, şi este adevărat că mult poate rugăciunea Maicii pentru îmblânzirea Fiului. Doamne ajuta tuturor, rugati-va cu credinţă şi ajutorul nu va întârzia să apară.


MARIA (16 mai | 01:42)  –  Mulțumesc din suflet bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, tuturor Sfinților și Puterilor Cerești pentru tot sprjinul și ajutorul dat mie și familiei mele atunci când am avut nevoie de ajutor. Cu multă credință în suflet și inimă, ajutorul vine la timpul și în momentul potrivit. Maica Domnului și a noastră a tuturor m-a scos din ghearele morții de două ori. În somn am strigat să mă ajute și treptat mi-am revenit. Maica Domnului niciodată nu m-a lăsat la necaz când am cert ajutorul. Părintele Arsenie, am mers ani la rând la Prislop. M-a ajutat cu soțul meu în urma unui AVC foarte foarte grav. Nu i-au dat doctorii nicio șansă. Cu credință și cu multe rugăciuni a trăit 9 ani după accident și s-a recuperat foarte foarte mult. Puterea bunului Dumnezeu este foarte fooarte mare, noi trebuie să avem credință să cerem ajutor, vine cu multă răbdare și la momentul potrivit. Oameni buni, nu uitați. Să ulțumiti cu mici jertfe la Sfântul Altar în zile de sărbătoare și duminica. Bunul Dumnezeu este cu noi. Nu ne lasă la necaz și la durere. Minunile se fac dar să crezi din suflet și din inimă. Doamne, fii cu noi! Nu ne părăsi! Amin.


A (15 mai | 23:22)  –  Doresc să mulțumesc din inimă, Bunului Dumnezeu și sfinților mei dragi, Efrem cel Nou, Spiridon, Mina, Ioan Valahul, Nectarie, Ioan Rusul, Maicii Domnului, Xenia, prietenii mei de suflet, pentru tot ajutorul acordat ieri, în legătură cu rezultatul analizelor sorei mele, aveam mari emoții, așteptam ,,cu sufletul la gură ” rezultatul, și speram să fie bun, și așa a și fost… sfinții mi-au/ne-au auzit rugăciunile, ne au fost alături, ne au adus pace și bucurie sufletească, tuturor. Vă mulțumim din inimă!


anonim (14 mai | 19:45) Minunea facuta de Sf. Nectarie
Dragi cititori,
Imi incep aceasta marturisire a minunii din viata mea prin a-mi cere iertare Sfantului Nectarie deoarece au trecut multi ani si nu am facut cunoscuta minunea care a facut-o Sfantul Nectarie sotului meu. Sper sa ma ierti Sfinte Nectarie si te rog sa ma ajuti si de aceasta data cand trec prin aceste momente grele.
Asadar o sa incep a va povesti… , eu si sotul meu eram plecati din tara si ne gandeam sa ne reintoarcem in tara insa nu prea cadeam de acord , cand imi doream eu sa vin nu voia el si invers…. insa stand de vorba intr-o zi ne-am hotarat sa ne reintoarcem in Romania, lucrurile se desfasurau intr-o viteza pe care si pe noi ne-a uimit, in 3 saptamani am reusit sa gasim masina care sa ne aduca bagajele in tara, am reusit sa ne vindem masina pe care o cumparasem cu 3 luni in urma, ne-am luat bilete de avion si am ajuns in Romania. Eu ii spusesem sotului meu ca ceva ni se intampla de ni s-a aratat sa venim acasa intr-un timp atat de scurt si toate mergeau ca pe roate. Eu mi-am gasit loc de munca foarte repede…. toate bune si frumoase pana cand intr-o seara venind de la servici sotul imi spune „Uita-te,te rog, la alunita asta ca mie nu-mi place deloc cum arata.” (aceasta alunita se rupsese cu aprox. 2 luni in urma pe cand eram inca plecati, insa sotul meu nu a vrut sa mergem la medic) . Cand m-am uitat la alunita si am vazut cum arata a doua zi ne-am si dus la medic. Dupa consultul medicului ne-a zis „Aaa, da …ăsta e cancer de piele… trebuie sa scoatem ce e acolo” am crezut ca o sa cad de pe picioare, nici nu stiu cum am ajuns acasa…. Eu nu am crezut ce diagnostic i-a pus (fara biopsie, fara alte analize …sa zici ca e cancer de piele,?), asa ca ne-am dus sa mai cerem o parere la un alt medic. Dupa consult doamna doctor ne-a spus ca nu-i place cum arata alunita si ca trebuie inlaturata cat mai repede. Aceasta nu ne-a zis in fata a fost mai discreta, mi-a cerut numarul de telefon si adresa iar a doua zi la ora 8 m-a sunat si mi-a zis ca urgent trebuie extirpata acea alunita. I-am spus ca am mai fost la un medic si acesta mi-a zis ca este cancer de piele… iar doamna doctor a zis….”asta cred si eu”, moment in care am amutit si m-a bufnit plansul… nu-mi venea sa cred.
In mai putin de o saptamana a avut loc interventia chirurgicala … au urmat 6 saptamani de asteptare a biopsiei, apoi inca 2 saptamani (ni se spusese ca nu este foarte concludenta analiza) ….. dupa alte 2 saptamani a venit rezultatul… cancer de piele malign (melanom malign)
Am crezut ca totul se naruie in jurul meu…
Nu stiam ce aveam de facut, am cerut parerea la 2 medici oncologi… unul ne-a spus ca trebuie intervenit de urgenta cu tratament (Interferon), iar un alt medic a zis sa nu disperam si sa mai faca o interventie la axila (alunita fusese pe brat) si sa vedem daca cancerul a apucat sa se raspandeasca in organism sau a fost doar local. Eu nu mai aveam nicio speranta stiind ca o prietena de-a mamei mele si-a rupt o alunita intr-o seara iar a doua zi a mers la medic de si-a scos-o , iar dupa 3 luni aceasta a decedat.
Fiind necajita si disperata nu mai stiam cui sa cer ajutor… iar ajutorul a venit de Sus, din Ceruri.
O matusa mi-a spus sa nu disper si sa ma rog, cat de mult pot, sa ma rog SFANTULUI NECTARIE mare grabnic ajutator si facator de minuni a bolnavilor de cancer. Mi-a spus sa citesc acatistul SFANTULUI NECTARIE si sa-l ung pe operatie cu mir. Nu stiam nimic despre acest sfant, nici nu auzisem de el …asa ca m-am apucat sa citesc pe internet despre el…. citind nu-mi venea sa cred cate minuni a facut acest sfant, asa ca m-am apucat impreuna cu sotul meu sa citim Acatistul SFANTULUI NECTARIE timp de 40 de zile, am tinut post si ne rugam implorandu-l sa ne scape de acest necaz care s-a abatut asupra noastra.
Asa cum am scris si mai sus ne-am consultat cu 2 medici, acestia avand pareri diferite nu stiam de care sa tinem cont, asa ca m-am rugat Sf. Necatarie sa ne dea un semn ca sa stim ce alegere sa faca sotul meu. Trecand zilele, sotul meu s-a hotarat sa inceapa tratamentul care ar fi durat 1 an de zile. Medicamentul care trebuia sa i se administreze nu se gasea in oras si cu ajutor unei cunostinte am gasit acest medicament la Satu Mare, insa in ziua in care trebuia sa inceapa tratamentul masina si soferul au ramas impotmoliti in zapada. Atunci ne-am zis ca asta este un semn iar sotul meu s-a decis sa renunte la tratament si sa faca operatia la axila. In acest timp ne rugam pentru o minune…
A urmat operatia …. eram in spital in fata blocului operator plangeam si de abia mai aveam putere sa stau pe picioare si stiu ca la un moment dat mi-a zis o asistenta ca daca plang nu rezolv nimic mai bine m-as duce in biserica si m-as ruga pentru el.. zis si facut. Eram in biserica din incinta spitalului plangeam si ma rugam si am vazut venind spre mine o femeie si mi-a zis sa nu mai plang si ca ar dori sa-mi ofere in dar niste mir de la Sf. Nectarie din Eghina. Imi venea sa o strang in brate pentrul darul oferit. (cu acest mir am inceput sa-l ung pe sotul meu pe mana).
Au trecut zilele, noi continuam sa citim acatistul…. chiar in a 40-cea zi de cand citeam acatistul a trebuit sa mergem la spital sa aflam rezultatul analizelor (marcarii tumorali). Eram in biserica si ma rugam si la un moment dat o vad pe asistenta care mi-a fost alaturi de-a lungul acestei perioade (care mi-a devenit si prietena) ca imi face semn sa ma duc la ea…. avea rezultatul analizelor…… cancerul nu apucase sa se raspandeasca in organism. Nici acuma cand scriu aceste randuri nu-mi vine sa cred ce minune a facut SFANTUL NECTARIE. O sa-i multumesc toata viata pentru ajutorul acordat si il rog sa ma ierte ca nu am scris despre aceasta minune mai repede SFINTE NECTARIE.. iarta-ma, si te rog sa ma ajuti sa pot impartasi aceasta minune si altor oameni.
Multumesc, SFINTE NECTARIE!!!
Dragi cititori, nu stiu daca am ales cele mai potrivite cuvinte pentru a marturisi aceasta minune … dar poate nici nu conteaza asta, insa rugati-va si cereti ajutorul SFANTULUI NECTARIE . Multumesc , SFINTE NECTARIE!!! Multumesc, DOAMNE!!!


MIHAELA (13 mai | 18:07) Mulțumesc din suflet Împăratului Ceresc, Maicii Domnului care întotdeauna ne întinde mâna, chiar dacă nu meritam. Prin rugăciune facută la Sf. Iuda Tadeu, soțul meu și-a schimbat locul de muncă. Chiar este ff grabnic ajutător acest Sfant, dar și Dumnezeu îngăduie ajutorul. Doamne ajută-ne că la TINE totul este cu putință!


anonim (13 mai | 12:01) Aduc și eu mulțumire Domnului, Maicii Sale, Sfinților: Efrem, Andrei, Ioan Botezătorul, Irina, Parascheva, Cuviosului Gherontie, Îngerului păzitor, că, în ultima clipă, băiatul meu și-a schimbat planurile de a pleca pe o anumită rută de acasă, distanță de 300 km și astfel a descoperit o problemă gravă la mașină. Dacă pornea direct pe autostradă, nu ar fi putut depista la timp defecțiunea și urmările ar fi fost grave. Mulțumesc.


anonim (10 mai | 23:39)Hristos a inviat! Cu bucurie, dau marturie si eu despre minunea traita recent. De aproximativ 5 luni, fiului meu i-a aparut un ulcior la ochi pe care l-am tratat cu 4 tipuri de antibiotice. Pe cand, intr-un final, ulciorul s-a retras (dar nu complet), i-a aparut altul, la acelasi ochi. Actionand, din nou, cu antibiotice, am nadajduit ca vom scapa in scurt timp (fiind sigura ca am dat tratamentul potrivit). Dupa o saptamana de tratament, cand parea sa fie totul bine, intr-o dimineata, copilul s-a trezit cu ochiul doar pe jumatate deschis . Zona era bine inflamata. Inspre seara, ulciorul si-a triplat dimensiunea, pleoapa s-a inrosit foarte tare si s-a inflamat si mai tare. Speriata putin ca ar avea nevoie de interventie medicala de urgenta, vazand ca tratamentul lumesc nu da roadele scontate, am apelat cu mare credinta, la tratamentul duhovnicesc: m-am rugat Sf. Nectarie de la Eghina (9 noiembrie) si Sf. Paraschevi din Grecia (26 iulie, vindecatoarea de ochi), zicandu-le: „Daca ma ajutati, voi da marturie despre voi!” In dimineata urmatoare, cand copilul meu s-a trezit, ochiul lui era… dezumflat, complet deschis, cu doar o mica bubita rosie (in loc de ulciorul triplat), si cu secretia specifica in coltul ochiului (si-a eliminat continutul). Medicul, sub supravegherea caruia eram, era impresionat cat de frumos se vindeca ochiul, in conditiile in care, in urma cu o zi, i-am aratat poza cu umflatura si „ditamai buba”. Cat de prompti au fost sfintii.. si, cand ma gandesc ca am stat 5 luni cu celalalt ulcior, fara sa le cer ajutorul (cu acea inima aprinsa de credinta). Nici nu ma mir ca medicamentele lumesti nu si-au facut treaba cum ar trebui, atata timp cat pe Dumnezeu l-am implicat mai putin in procesul de vindecare. Am avut nevoie de o astfel de experienta sa nu uit ca, inainte de toti medicii/toate medicamentele, exista un Mare Medic/Medicament: Dumnezeu Creatorul. 🙂 Multumesc Lui si Sfintilor Lui! Amin!


MARILENA (10 mai | 15:11)Mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului, și tuturor sfinților pentru ajutorul acordat unei nevrednice ca mine. Tatăl meu suferă de leucemie de doi ani de zile, iar anul acesta este a treia oară când, deși se vorbea despre chimioterapie aproape sigură (in anii trecuți a fost și pregatit medicamentos pentru chimioterapie, pe care, de altfel, a făcut-o doar două luni), ne-a ocrotit bunul Dumnezeu și încă nu este cazul să mai treacă din nou prin încercările acestui tratament dur. Dacă in anii trecuți Maica Domnului, Sfântul Efrem cel Nou, și Sfântul Ioan Rusul au fost artizanii minunii, anul acesta, pe lângă Sfântul Efrem cel Nou a intervenit și cuviosul Gherontie de la Tismana, pe care spre rușinea mea am inceput să îl ,,cunosc” doar acum zece zile și căruia m-am rugat cu disperare. Astăzi Cuviosul ne-a dat răspunsul dorit și, chiar dacă mai avem luni de repetat niște analize, aceste două luni de amânare pentru noi sunt un miracol (prima dată s-a repus problema chimioterapiei pe 15 martie). Mulțumesc, Cuvioase, și mulțumesc și site-ului dumneavoastră, unde l-am redescoperit pe Cuviosul Gherontie!


G. (8 mai | 22:23)Aveam 2 etape de interviu pentru angajare. M-am rugat Maicii Domnului deoarece eram stresata, intrebarile fiind din materii de inginerie din facultate pe care nu le stăpâneam asa bine. Prima etapa am trecut-o prima din câțiva candidati, iar la a doua a fost discutia cu inginerii. Am raspuns la majoritatea întrebărilor bine, dar chiar daca nu iau sunt linisita pentru ca Dumnezeu stie ce e mai bine. Dar pacea simtita instant dupa Paraclisul la Maica Domnului, dupa mult timp… Tot ea m-a ajutat la inceputul lunii dupa o dezamagire intr-o relatie. Dupa 2 zile de rugaciune simpla la Maica Domnului, cu cuvintele mele, eram impacata cu situatia si râdeam, totul a trecut repede. De asemenea ma ajuta in starile de anxietate si stres mereu. Doamne ajuta!


NICOLETA (8 mai | 18:48)Hristos a înviat! Vreau să mulțumesc Maicii Domnului, Sf. Efrem cel Nou și Sf. Mina pentru ajutorul primit astăzi. Cu ajutorul lor cumnata si-a găsit telefonul uitat într-un magazin dintr-un complex comercial. Până la reîntoarcere, aproximativ o oră ne-am rugat, iar ajutorul a venit imediat. Bunul Dumnezeu și Maica Domnului cu toți Sfinții sa ne miluiască pe toți!


A (7 mai | 23:20)Vreau să mulțumesc încă o dată sfinților mei, prietenilor mei de suflet, care mereu îmi sunt foarte aproape, și la bine și la greu. În ziua de 5 mai, ziua Sf. Efrem cel Nou, cel grabnic ajutător, prietenul meu de suflet, din nou, ne a fost alături, într un moment incert din punct de vedere uman, …aveam emoții pentru tatăl meu, care a fost în spital, pentru niște investigații foarte serioase și importanta pentru viața lui, în acea zi, nu am putut de stres, să citesc acatistele sfinților mei, singurul lucru pe care l-am putut face a fost să-i rog pentru el, folosind cuvintele mele, fiind sigură că, investigația va avea un rezultat bun, știind că, de fiecare dată, sfinții îmi sunt aproape, fiind și 5 mai. Și da, rezultatul a fost foarte bun, iar tata, este acasă, bine. Le mulțumesc infinit sfinților Efrem cel Nou, Nectarie, Mina, Fanurie, Maicii, pentru că, ne ajută și mijlocesc pentru noi la Bunului Dumnezeu. Mulțumim, Doamne, pentru tot! Mulțumim, pentru Sfinții Tăi!


GINA (7 mai | 23:00)Sfântul Nectarie a făcut multe minuni în viața mea, de multe ori l-am rugat și el mi-a ajutat. Din nou l-a ajutat pe soțul meu cu serviciul, am citit acatistul timp de 40 de zile și ajutorul nu a întârziat să apară. Sfântul Nectarie este grabnic ajutător, rugați-vă cu credință și veți fii ajutați! Mulțumesc Sfinte Nectarie pentru tot ajutorul!


anonim (5 mai | 15:45) –  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, multumesc din tot sufletul multumesc, ca mare este puterea Ta, multumesc Sfanta Fecioara Maria, multumesc Sfantul Nectarie, multumesc grabnic ajutatorule Sfantul Efrem cel Nou, multumesc ingerul meu pazitor, multumesc arhanghelilor Mihail, Gavril si Rafail pentru ajutorul primit, multumesc pentru locurile de munca pe care am fost ajutati sa le gasim, eu si sotul meu, deoarece pentru mine era aproape imposibill sa gasesc ceva dupa puterile mele, Te rog Doamne lumineaza-ne mintea, ajuta-ne sa invatam repede tot ce avem de facut la locurile de munca, sa nu ne facem de rusine, te rog Iisuse, Te rog calmeza-l pe Florin, te rog Iisuse ai grija de el, Te rog Iisuse vindeca-l, linisteste-l, ajuta-l, dăi putere de munca sa isi pastreze locul de munca, fereste-l Iisuse, Tu cu marea Ta putere de tot ce este rau, pazeste-ne Iisuse, protejeaza-ne Iisuse, lumineaza-ne Iisuse, Dumnezeul meu cel mare, Te rog din suflet, pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumneze si ale tuturor sfintilor parintilor nostri, ajuta ne cu sanatate psihica, sufleteasca si trupeasca, vindeca-ne de atacurile de panica, de nervosismul pe care il avem, vindeca-ne de depresii, de frici si de toate bolile stiute si nestiute, ajuta-ne sa ne obisnuim la locurile de munca si sa nu ni se para greu, sa ne fie usor, te rog Doamne, din tot sufletul te rog, sa avem sanatate, liniste, intelegere, armonie, iubire, sa avem spor in tot si in toate. Dumnezeule Mare eu ca o pacatoasa am gresit, Tu cu mare mila Ta iarta-ma, iarta-ma , Te iubesc, multumesc ! Amin ! Aliluia, Aliluia!


LIGIA (5 mai | 08:19)Hristos a înviat! Mulțumesc Sfântului Efrem, pentru ajutorul primit în toate nevoile noastre și pentru ajutorul acordat la examene. Slavit să fii Sfinte Părinte Efrem și te rog să ne ocrotești mereu. Bucură-te, Sfinte Părinte Efrem, de-a pururi fericite! Amin.


AC (4 mai | 19:06) –  Maicuta Sfanta, Regina lumii, mi-a vindecat mama de o boala grava. Cea mai urata dintre boli. A schimbat medicii spitalul conditiile tot a facut din g2 g1 si totul in cateva saptamani ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat si totul a revenit la normal. O minune intreaga. Fabulos. Ajutata de Sfintii Nectarie Efrem, Nicolae, Arsenie Boca, Antonie(n. ed.). Regina lumii si sfintii sunt minunati si nimic nu e imposibil. Minunile se intampla chiar si atunci cand credem mai putin. Iubirea lor si ocrotirea sunt infinite!


DANIELA (4 mai | 09:24) Hristos a înviat! Doresc sa mărturisesc grabnicul ajutor al Sfintei Cuvioase Parascheva. Luni seara aveam tulburări de ritm cardiac, nu ma simțeam bine. Aveam impresia ca ma sufoc. Imi spuneam în gând, ce ma fac, cum o sa pot dormi. Am luat vata de la Cuvioasa Parascheva și am pus-o la inimă, sincer nici nu știu cât de repede m-am liniștit și am adormit. SLAVA ȚIE, DOAMNE! Mulțumesc Sfânta Cuvioasa Parascheva. Am promis ca mărturisesc minunea!


DIANA (1 mai | 17:04)Hristos a Înviat! Lucrez în Anglia și îmi doream mult să ajung acasă de Paști. Nu anunțasem din timp compania pentru care lucrez pentru un concediu, așadar nu știam dacă putea fi realizabil. Sufletul mă trăgea foarte tare înspre Denii și Înviere. Am cerut permisiunea celor pentru care lucrez și mi-au dat acordul. Totul s-a întâmplat de la sine. Am ajuns acasă în Joia Mare la ora 5:30 seara, iar la ora 6 eram în Biserică la Denia celor 12 Evanghelii. Am participat apoi la Prohod și la Slujba de Înviere. Am sărbătorit Paștile cu cei din parohia mea și cu familia. Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru ajutor. Am simțit puterea Crucii.


CRISTINA (30 aprilie | 12:08)Doamne ajuta! Va împărtășesc minunea făcută de Sf. Fecioara Maria. Am un bebelus de o luna. Facuse diaree, eram disperata sa nu ajungem la spital, știind ca diareea este foarte periculoasa pentru bebeluși, din cauza deshidratării. Eram disperata și speriata, m-am rugat cu lacrimi către Fecioara,  sa facă o minune ca bebelușul meu sa fie bine. Și a făcut, s-a potolit imediat copilul. O minune! I-am promis Fecioarei ca voi da mărturie despre minunea făcută. Orice necaz ai avea, roaga-te cu speranța Fecioarei! Doamne ajuta!


ALESIA (29 aprilie | 02:24)As dori sa mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Domnului și puterii tămăduitoare a cordelutei sfințite la Brâul Maicii Domnului. Chiar acum câteva minute m-a lăsat durerea de burta (o durere intensa, nu puteam sa ma mai mișc) nu mi explic nici cum a apărut dar cert e ca după ce am pus cordeluța sfințită pe burta după câteva minute durerea a trecut complet. Slava Ție Doamne! și Măicuței Domnului!


anonim (29 aprilie | 00:07)Multumesc Sfantul Efrem cel Nou, te-am chemat in ajutor si repede ai venit, imi pierdusem speranta si totul a luat o intorsatura miraculoasa, pot spune, in problema care s-a ivit pot spune ca era imposibil, dar la Dumnezeu totul este posibil, iarta-ma Doamne, pentru indoiala mea, iarta Iisuse slaba mea credinta, iarta-mi Iisuse indoiala, ajuta-ma Dumnezeule Mare, intareste-ma in credinta, multumesc lui Dumnezeu, Maicii Sfinte si tuturor Sfintilor, Apostolilor si Puterilor ceresti pentru ajutorul primit. SLAVA ȚIE DUMNEZEUL NOSTRU, SLAVA ȚIE ! ALILUIA, ALILUIA, ALILUIA. AMIN.


DRAGOȘ  (27 aprilie | 12:32)Sărbătorile Pascale au fost bogate în minuni pentru mine. Desi pana acum cateva saptamani aveam o relatie grozav de frumoasa cu fosta sotie, ceva s-a schimbat in ultimile saptamani iar Sambata practic mi-a inchis telefonul in nas, mi-a interzis sa vorbesc cu fostii socri si ma temeam ca n-o va lasa pe fetita sa vina la mine de Duminica ca sa petrecem impreuna ziua de Paște. Avea acoperire legala, fetita stand cu mine de luni pana vineri dupa-amiaza si in weekend cu ea. S-a si logodit recent, asa ca mi-am explicat intrucatva reactia…. M-am rugat Sfantului Efrem si Maicii Domnului sa faca in asa fel incat sa vina fetita la mine de Duminica si minunea s-a intamplat. Pe la ora 14 a ajuns acasa si am petrecut o dupa-amiaza grozava amandoi. Tot duminica îi pierdusem caciulita. Ca din intamplare, cand ne-am intors de la plimbare, caciulita ei era pe iarba, in fata blocului, neatinsa. Aici a fost mana Sfantului Mina. Luni, desi trebuia musai sa rezolv cateva treburi, s-au rezolvat toate de la sine avand suficient timp sa mergem la parintii mei, iar acolo o scurta rugaciune adresata tot Sfantului Efrem a facut sa avem un vitelus fara nici cea mai mica problema la fatare. Am ras, ne-am bucurat unii de altii zilele acestea si chiar daca acum ne confruntam cu varicela, este o forma usoara iar asta se datoreaza tot sfantului Efrem care probabil a vrut sa stau in casa impreuna cu fetita, ferindu-ma de alte tentatii deloc folositoare sufletului pe care voiam sa le pun in practica in weekend cand cea mica va fi iarasi cu fosta sotie. Am vazut si simtit in toate cele intamplate zilele acestea purtarea de grija a Celui de Sus. Inclusiv semnarea a inca 3 contracte a fost posibila tot cu ajutorul Lui, pentru ca, in conditii normale, niciun client nu ar fi acceptat conditiile pe care le-am impus. Hristos a inviat si credinta! Toate se rezolva. Doar ca e greu sa acceptam ca ne este dat ce este folositor, nu ceea ce vrem.


ANA (26 aprilie | 21:08)Multumesc Sf. Efrem cel Nou pentru ajutorul primit si interventia sa in momentele grele din viata mea. L-am descoperit pe sf Efrem cel Nou in anul 2013 cumparind o carte cu viata, martiriul, minuni ale sfintului. M-a ajutat sa-mi gasesc un serviciu citindu-i acatistul 40 de zile, intr-adevar, a trecut ceva vreme pina m-am angajat, dar acum sunt bine, mi-a gasit sfintul serviciul potrivit. La un interval de 2 ani am avut niste probleme legate de o succesiune trebuie sa recunosc aveam un pic de depresie, am citit acatistul 40 de zile pentru cei care sunt in tristete si depresie si problema s-a rezolvat, am iesit din starea cea rea si s-a rezolvat si cu succesiunea, o alta minune cumnata mea a fost operata pe creier, rugaciunile la Sf Efrem au ajutat-o foarte mult, acum e bine, duce o viata normala, am fost la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, sfintul si-a făcut simtita prezenta prin mirosul deosebit cind m-am inchinat la icoana sa, o alta minune, sotul avea la ochi o mica umflatura care era foarte tare si de citiva ani, dar nu prea vroia sa mearga la doctor, m-am rugat sfintului, si am facut programarea pentru operatie dar cu o zi inainte umflaura s-a spart si a iesit un mic corp (un ciob), totusi a trebuit sa mearga la doctor pentru a fi curatat locul, in familie cind au existat tensiuni l-am strigat si a gasit sfintul solutia spre impacare, multe sunt minunile facute de sfintul in viata mea, am o nepoata in strainatate cu familia si acolo a intrat intru un mic conflict cu un vecin de apartament, facindu-i sa le fie frica sa mai stea acolo, recunosc, cât de ingrijorata eram si eu, aveam cumparata o carte a sfintului Efrem cel Nou si am deschis cartea la intimplare sa citesc ceva sa ma linistesc si acolo pe pagina respectiva scria „nu te teme nu-ti fie frica totul se va rezolva sunt cu tine, ceva de felul acesta” in acel moment mi-am dat seama ca va trece acel val, lucru care s-a intimplat la scurt timp, acea persoana a parasit locatia definitiv, alta data mi s-a intimplat un mic incident, mergem spre casa si cineva din greseala si a aruncat tigara fara sa vrea binenteles in sacosa mea eu am intrat in casa, tigara arsese in sacosa, prin grija sf Efrem s-a stins, era de ziua lui 5 mai si fusesem la biserica, nenumarate sunt minunile sale cu noi, ne iubeste foarte mult, e foarte blind si bun, poti vorbi orice cu sfintul in orice moment fie zi sau noapte, chiar daca nu ai un raspuns imediat la rugaciunea ta, fii fara grija le aranjeaza spre binele tau, are multa dragoste nu dezamageste pe nimeni, odata am cumparat o icoana cu sfintul si aveam de gind s-o daruiesc cuiva, dar venind acasa am oprit o pentru mine, ma cam mustra constiinta, dar icoana a cazut si s-a julit in dreptul mainii drepte, am inteles ca nu i-a placut sfintului gestul meu, la scurt timp am cazut si mi am rupt mina dreapta(!!!), Bunul Dumnezeu si Maica Domnului cu toti sfintii sa ne miluiasca pe toti!


RODICA (25 aprilie | 10:42)Aduc din nou mulțumire Domnului, Maicii Domnului, Sf. Gherontie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu, Sf. Nectarie, Sf. Irina, Sf. Parascheva, Sf. Înger păzitor, pentru că m-au ajutat să particip la Înviere și la Sf. Liturghie din aceste zile de Paști, fiind aproape sigură că nu pot sta atâtea ore departe de casă, datorită bolii de care sufăr. Înainte cu o săptămână, la fel, am avut foarte mari emoții mergând să mă spovedesc, din aceeași pricină. Dar Sfinții noștri dragi au fost acolo la datorie și iar le mulțumesc.


LP (21 aprilie | 14:16)Doamne-ajuta tuturor! As dori sa dau marturie despre o minune pe care am trait-o azi. Sotul meu, singurul sofer al familiei, are ochelari de la varsta de 5 ani. Aseara, inainte de culcare ii avea pe ochi si eu m-am mirat ca a atipit cu ochelarii asa pe ochi. Azi-dimineata nu ii mai gasea nicaieri. Inainte sa plec la serviciu i-am tot cautat impreuna si nu i-am gasit. Maine trebuie sa facem o calatorie mai lunga si nu puteam porni la drum fara ca el sa vada 100%. Toate dimineata a cautat ochelarii impreuna cu fetele noastre si nu a dat de ei. Eu fiind la servici am zis sa spunem o rugaciune catre Maica Domnului, Sfantul Mina si Sfantul Efrem doar, doar ii vom gasi. Am ajuns acasa de la serviciu si am reluat firul amintirilor legate de ochelari dar …nimic. Am continuat sa ii rog pe sfinti sa ne ajute. M-am gandit sa caut ochelarii vechi ca totusi ar vedea mai bine cu ei decat fara. Cand sa ma duc la dulapul cu ochelarii vechi pe cartea de rugaciuni aflata in apropiere am gasit ochelarii. Niciunul nu ne putem explica cum au ajuns acolo. Slava lui D-zeu si Sfintilor Lui pentru toate. Sarbatori luminate si binecuvantate tuturor!


MIHAELA (21 aprilie | 14:09)DOAMNE cât de bun și îndurator ești ! Și azi Dumnezeu a făcut o MINUNE mare pentru mine și familia mea. Soțul meu a scos un polip de colon la Fundeni despre care medicul a spus ca s-ar putea sa fie cancer, vestea venind ca un trăsnet peste noi. Au urmat zile cu lacrimi multe , cu întrebări de ce…?, dar ne- am pus nădejdea in Împăratul Ceresc și am zis: la EL toate- s cu putința , El poate schimba diagnosticul. Soțul meu a citit pe fiecare zi rugăciunea Sf. Iuda Tadeu, fata a citit Acatistul Bunei Vestiri iar eu rugăciuni la Maica Domnului, Sf. Nectarie, Sf. Ioan Rusul, Sf. Pantelimon și bineînțeles la IISUS HRISTOS, chiar in Săptămâna Patimilor. Ce veste minunata ne-a dat, chiar in jJoia Mare… nu este cancer. Nici acum când scriu nu-mi revin din marea veste și sper sa NU- L dezamăgesc pentru mare mila și îndurarea SA. NE-A mai întins încă o data mâna, ca sa ne arate ca EL ne iubește  dar și noi trebuie sa ne schimbam: sa fim mai buni, mai smeriți, mai iubitori unul cu celălalt, mai iertători … și poate ar fi mai multe de scris. Am povestit toate astea ca și alții sa înțeleagă ca toate sunt de la EL, sa credem și sa ne punem nădejdea in EL …mși nu va rămâne dator. Multumesc Doamne, multumesc Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, multumesc tuturor sfinților, pentru ca m-au ajutat mai mult decât meritam, dar se spune ca nu poate greși un Om cât poate ierta DUMNEZEU.


ANDREA (21 aprilie | 13:23)Buna ziua, ieri 20.04.2022 cautam disperata echipamentul Orange pentru televiziune si cablu pentru a-l inapoia la magazinul orange, l-am fost pus intr-o punga si l-am dus la orange in urma cu vreo 10 zile dar nu au vrut sa il primeasca decat la orange shop. In drum spre casa am intrat la un supermarket, apoi acasa, am uitat complet de echipament pana ieri cand mi-am adus aminte ca trebuie sa il duc. L-am cautat in toata casa,nimic.., apoi mi-am zis ca imi trebuie un altfel de ,,ajutor”. Am zis o rugaciune catre CUVIOSUL GHERONTIE si m-am apucat sa il caut iarasi in toata casa, cand am auzit o voce in cap, ca un fel de gand transmis zicandu-mi ,,DEGEABA IL CAUTI IN CASA,,, Atunci m-am oprit si mi-am amintit ca s-ar putea sa fi lasat punga in dulapiorul de la supermarket, m-am dus si l-am gasit acolo in dulap, va dati seama dupa aprox. 2 saptamani nimeni nu l-a luat. Am promis CUVIOSULUI CA O SA II POSTEZ MINUNEA DACA MA AJUTA. .MULTUMESC.


anonim (19 aprilie | 10:31)Prietena mea nu prea credea in ajutorul sfinților, nu se ruga lor niciodată. Recent si-a dus masina la reparat si nu gasea actele. I-am spus sa le caute in bord, spunea ca a cautat peste tot si nu le-a gasit. I-am facut cunoștință cu Sf. Mina… Ea nu a auzit de el, nu s-a rugat lui niciodata. Ne-am rugat amandoua si a doua zi le-a gasit… in bordul mașinii unde căutase si cu o zi inainte. Iar duminica urmatoare a mers la biserica din orasul ei unde preotul le vorbea despre ajutorul sfinților și l-a pomenit pe Sf. Mina. Ea a rămas șocată și eu la fel cand mi-a povestit… Multumim Sfinte Mina! 

Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul, Sfântul Mina și Maica Domnului m-au ajutat să iau penultima sesiune din iarna cu bine chiar si la cei mai exigenți profesori. Fiind ultimul an sper sa ma ajute si la susținerea licenței. Ii multumesc Sf. Nectarie ca mi-a dat mereu energie de fiecare data cand invatam si voiam sa renunț, si Sf. Efrem care imi asculta mereu rugaciunile. Doamne ajuta tuturor!


anonim (14 aprilie | 20:30)As vrea sa marturiresc aici mai multe minuni care poate par mici pentru unii, pentru mine chiar au fost mari: – Toamna trecuta Maica Domnului m-a ajutat sa imi gasesc o chirie exact in zona in care voiam, la un pret bun, si trebuie sa marturisesc ca efectiv cand am fost la vizionare simteam ca eu mai lipsesc de acolo. Aici ma simt ca acasa, nu am probleme cu vecinii, sau cu proprietarii. Asta m-a ajutat mult sa simt ca am un loc al meu, unde revin cu drag, ma simt ca acasa si am putut sa imi gasesc linistea. – De la inceputul pandemiei m-am rugat Maicii Domnului si Sfantului Nechifor Leprosul sa ma pazeasca de covid, si nu m-am imbolnavit pana acum, desi stiu multi in jur care au luat virusul. – Maica Domnului, Sfintii Mina, Nicolae, Domnul Iisus Hristos m-au ajutat sa imi gasesc saptamanile trecute un proiect la care am inceput sa lucrez si ma inteleg foarte bine cu echipa, s-a potrivit fix pe ce imi doresc eu si chiar in perioada in care incepusem sa caut, iar ei m-au primit cu bratele deschise, se pare ca ma asteptau de ceva vreme :). Desi avem multe incercari si caderi si stari de deznadejde, sa avem incredere in ajutorul celor de sus pentru ca el vine cand trebuie. Daca nu iese ceva anume inseamna ca asa trebuia sa fie, de fapt ne asteapta ceva mai bun dupa un timp, sau descoperim ca am fost feriti de un mare necaz, insa cu adevarat, aici trebuie sa avem rabdare, sa asteptam si sa avem incredere in planul de mantuire al Domnului pentru noi.


ALESIA (13 aprilie | 22:44)Mulțumesc lui Dumnezeu pentru ajutor, Maicii Domnului, Sfântului Efrem cel Nou și tuturor Sfinților pentru ca m-au ajutat să-l am pe băiatul pe care îl plac🙏🏻. Doamne ajuta tuturor! 🥰


DANIELA (13 aprilie | 08:50)Doamne ajuta, tuturor! Doresc sa mărturisesc o mare minune petrecută la noi în parohie. O tânără de 26-27 de ani cred, nu știu exact cât, are doi copii mici și s-a îmbolnăvit de cancer la san. A urmat perioada grea din viața ei, chimioterapie, la final a rămas fără san. In următoarele luni au depistat ca are cancer la ficat și a făcut metastaza. A urmat o perioada grea pentru familie și pentru ea. Ea a fost mereu pozitiva și luptătoare. Nu si-a pierdut încrederea în Dumnezeu. Este de fel o fire optimistă. Este nelipsita din biserica. Cu multe rugăciuni la Sfintele Mănăstiri și la Sfintele Biserici, Bunul Dumnezeu s-a îndurat de ea și la control nici urma de celule canceroase. Slava Ție, Doamne!


DIANA (12 aprilie | 21:53)Am promis ca voi marturisi ajutorul primit de la Dumnezeu prin Sfintii Sai. Multumesc Doamne, Multumesc Maicuta Sfanta, Multumesc Sfantului Efrem pentru ca mi-a ascultat cererea, ma simtisem obosita, respiram greu, eram speriata, am avut o perioada stresanta si ma necajeam din orice. Asa ca i-am promis Sfantului ca voi scrie aici daca primesc ajutorul Sau. Sfantul Efrem este grabnic ajutator, multe cereri mi-au fost ascultate printre care si aceasta, deja dupa cateva zile de rugaciune, ma simt foarte bine. Multumesc Sfantului Mina – azi am vrut sa studiez manualul masinii de spalat dar nu l-am gasit. Fiind cumpărata recent ma gândeam ca garanția si alte hartii s-au rătăcit sau le-am aruncat. In acel moment mi-a venit un gând si i-am spus Sfantului sa ma indrepte spre acele hartii. Nu a trecut 1 min si eu m-am indreptat spre un dulap si am gasit manualul si alte hartii. Doamne, multumesc! Dumnezeu sa va ajute!


anonim (12 aprilie | 7:54)Dumnezeule mare, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Îti multumesc pentru tot si pentru toate, pentru tot ajutorul primit in viata mea. Maica Domnului, Preasfanta Fecioara Maria, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nicolae, Sfantul Apostol Iuda Tadeu, Sfanta Rita, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, Îngerul meu pazitor, si tuturor Sfintilor, Arhanghelilor si Puterilor ceresti, multumesc pentru tot! Va rog din suflet sa ne vindecati de toate bolile stiute si nestiute, va rog sa ne vindecati pe mine si familia mea de depresii de anxietate, de stres, de fricile si temerile care ne cuprind, Iisuse îndura-te de noi păcătosii, fă sa fie pace, liniste si armonie in noi si intre noi, libereaza-ne Iisuse de toate fricile, da-ne noua curaj in tot ceea ce facem, scoate in calea vietii noastre ocaziile potrivite si lumineaza-ne mintea sa luam cele mai bune decizii, ajuta-ne cu locurile de munca, te rog, Tu stii Iisuse toate nevoile mele, ajuta-ne sa ne gasim pacea si linistea sufleteasca, ajuta-ne in tot si in toate. Doamne Dumnezeule mare, in Tine am speranta, si cu sufletul te rog, pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si a tuturor Sfintilor Parinti si a Puterilor ceresti, indura-te de noi si nu ne lasa, scoate-ne Tu Iisuse la lumina, din vâltoarea acestei vieti. Dumnezeul meu cel Mare, lumineaza-ne, protejeaza-ne, ajuta-ne pazeste-ne de tot ce este rau. Doamne, daca este sa ii fie bine lui Florin cu plecarea lui, te rog ajuta-l, toate intamplarile sa se lege intre ele si sa decurga totul cu usurinta, ajuta-l Iisuse sa ia cea mai buna decizie, ajuta-ma si pe mine sa iau decizia cea mai buna in toate aspectele vietii mele, Doamne, intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti dusmanii mei. AMIN.


CORINA (11 aprilie | 15:55) Revin la comentariul din 19 ianuarie, nu mai prea pot spune ca aceasta a fost o minune pentru că relația s-a terminat cu un gust amar. Dar s-ar putea sa fi fost avertizata de acest fapt in mod neașteptat si am interpretat greșit pe moment, dar nu doresc sa intru in detalii acum, mesajul rămâne același. Doamne ajută necredinței și lipsei noastre de speranță și iubire! Amin și fiți atente și atenți că nu tot ce zboara se mănâncă. Pomeniți-mă în rugăciunile voastre pentru a reuși să găsesc un bărbat potrivit pentru a mă căsători. Amin.


ELENA (7 aprilie | 23:28) De aproape o săptămână, aveam dureri după ceafă, din cauza oboselii din ultimul timp. In seara asta le simțeam mai accentuate, și deja ma gândeam ca poate n-ar fi rău să cer parerea unui medic. În timp ce-mi miruiam copila înainte de somn, cu ulei de la Sf. Nectarie, m-am miruit și eu, și am dat un pic și la ceafă. În mai putin de câteva minute, durerea s-a diminuat. Multumesc Maicii Domnului și Sf. Nectarie pentru ajutor!


MARIA (7 aprilie | 18:39)Pot sa marturisesc ca am citit acatistul Bunei Vestiri acum 2 ani pentru servici. Si am gasit un post bun intr-un spital. Dar acum dupa 2 ani trebuie sa-mi faca contractul fix. Nu vor cei de la birouri. Si peste 2 zile trebuie sa plec. Dar sunt sigura ca Maica Domnului nu ma lasa. Am citit acatistul Sf. Acoperamant si in acest zile incerc sa fac de 40 ori Acatistul Bunei Vestiri. Si cred cu tarie ca nu ma vor da afara, eu chiar cred in minuni si in ajutorul sfintilor.


CRISTINA (6 aprilie | 20:46)Doamne ajuta, vreau sa va împărtășesc și eu minunea făcută, pentru a nu știu cata oară, de Sf Nectarie. Am un bebeluș mic, colicii ne chinuie îngrozitor, simteam ca înnebunesc într-o seara. Bebe urla, m-am rugat cu lacrimi Sfântului să ne ajute. Și minunea s-a produs. Mămicile știu ce vor sa spun, efectiv s-a calmat și a început sa doarmă bine și sa nu mai plângă, deși are colici încă. Îți mulțumesc Sf Nectarie și te rog sa nu ne uiți, avem nevoie de tine sa ne protejezi! Amin.


MARIANA (6 aprilie | 12:13)În ultimul timp am îndesit psalmii și nu au întîrziat să apară ispitele. Sunt și eu în lupta cu trei zile de bunătate. Azi a fost a treia zi. (ce inseamnă aceasta? n.red.) O zi foarte grea și cu supărări din nimicuri. Dar nu a fost de ajuns, cel rău a găsit ce să facă dar mi-a sărit în ajutor Sf. Mina și am scăpat de rușine. Ca de obicei, iau la spălat hainele de lucru. Am căutat să nu am ceva prin buzunare pentru a nu păți o rușine. Dar cel rău, a ascuns o haină unde țineam mănușile de rezervă în buzunare. Am ieșit la pază și mi le-au găsit. Dar eu eram așa sigură că nu am nimic la mine. Dar cu ajutorul Sf. Mina am scăpat fără amendă. El m-a ajutat fiindcă știa că nu am făcut cu intenție. Mereu cînd îi cer ajutorul el mă ajută!


anonim  (4 aprilie | 20:23)De saptamana trecuta ma simt rau o raceala puternica imi da batai de cap dupa cateva zile de la apritia simtomelor intr-o zi nu puteam sa respir bine eram disperata ma gandeam sa sun la salvare locuind si singura imi era foarte teama.. Am zis totusi sa mai stau putin m-am rugat Sf. Nectarie din Eghina si m-am uns cu mir de la Manastirea Radu Voda, Sfintei Fecioara Maria, Sf Efrem cel Nou, Maica Cuvioasa Parascheva, Sf Arsenie Boca, Domnului Iisus Hristos si tuturor sfintilor daca imi revin dau marturie.. Nu mi-am revenit complet dar m-am simtit mult mai bine dupa si am inceput sa respir bine… Rugati-va si nu deznadajduiti! Amin!


NONA  (4 aprilie | 11:14) – Arhanghelul Rafael m-a ajutat de multe ori si mereu am vrut sa le povestesc și altora despre el.

Pentru toti cei care au suferit vreodata de anxietate sau de depresie pot sa confirm ca Arhanghelul Rafael este de mare folos in astfel de probleme. Vindeca sufletul, mintea si trupul. 
Rugati-l nu numai sa va sprijine si sa va vindece, dar si sa va ajute sa intelegeti de ce vi se intampla toate astea, ce ar trebui sa faceti ca sa va vindecati si cum e mai mai bine sa procedati. Dumnezeu lucreaza prin ingeri, prin arhangheli si prin oameni si ajutorul va veni de undeva daca ne pastram credinta si increderea si daca cerem necontenit ajutorul lui Dumnezeu, a Maicii Sale, a sfintilor si ingerilor Lui.
Într-o perioada cand viața mea părea ca sa face bucăți începusem sa nu mai pot dormi din cauza supararilor și a grijilor, aveam nopti albe cu toate ca eram epuizata din cauza oboselii, iar singurul lucru care mă relaxa si mă ajuta sa adorm era sa mă rog către Arhanghelul Rafael sa mă acopere cu aripile lui, sa ma linisteasca, sa mă vindece, să aibă grija de mine. Doar asa ma cuprindea pacea și reușeam sa mă relaxez si sa adorm.
Este un ajutor minunat in perioadele de stres, il rog sa fie langa mine, cu mine, sa duca rugaciunile mele la Dumnezeu, sa mijloceasca pentru mine, sa ma ajute si sa ma sustina cu harul Lui si de fiecare data sunt intarita, sunt ghidata, sunt sustinuta, in mine este liniste, calm si putere si pot sa trec cu totul altfel peste orice problema. 
Ma ajuta cand sunt trista, nu stiu cum sa descriu foarte bine ceea ce simt, dar oricat de suparata as fi chemandu-l pe Arhanghelul Rafael il simt langa mine, simt cum sunt inconjurata cu iubire, cu bunatate, ma linistesc, ma umplu de pace.
Cand eram singura m-a ajutat sa am o relatie, sa gasesc barbatul potrivit pentru mine.
Cand am avut probleme in relatie m-am rugat catre Arhanghelul Rafael si rezolvarile au venit de multe ori imediat, soarele aparea de dupa furtuna de parca niciodata nu s-ar fi intamplat nimic. De altfel, Arhanghelul Rafael este protectorul familiei si al caminului, de aceea este bine sa fie invocat ca protector al casei si familiei noastre.
Arhanghelul Rafael este de mare ajutor atunci cand exista persoane care vor sa ne faca rau, m-a protejat si m-a aparat de situatii care ar fi putut sa imi provoace probleme foarte serioase. Asa cum spune acatistul lui, este dezlegator al legaturilor necurate, alungator al demonilor si „foc topitor de blesteme”. Nu ezitati sa va rugati Arhanghelului Rafael sa va ajute sa depasiti si sa rezolvati acele situatii de multe ori bizare pentru noi, de neexplicat, pentru care pare ca nu existe solutii.
Am cateva diagnostice destul de grave, daca bolile ar evolua probabil as fi condamnata fie la o viata petrecuta pe patul spitalului, fie la o disparitie prematura, insa reusesc sa ma mentin de ani de zile fara sa existe nicio inrautatire a starii mele de sanatate.
Pentru protectia casei, a familiei, a cuplului (protecția cuplului?! n.red.), pentru sanatate, pentru pacea sufletului si a mintii, pentru sanatatea trupului, pentru dezlegare de farmece si pentru inlaturarea raului, pentru toate acestea chemati-l in ajutor pe Arhanghelul Rafael, rugati-l sa va fie protector si mijlocitor catre Dumnezeu si viata voastra va fi mai buna, mai senina si mai usoara.
Nu trebuie insa sa uitam ca uneori ceea ce pentru noi este o suferinta sau o nedreptate, in realitate este doar planul lui Dumnezeu pentru a ne intari in credinta, pentru a fi mai buni, pentru a evolua si ca in final totul este spre binele nostru.
Cel mai mare ajutor il primim in rugaciune cand ne rugam sa fim intariti, luminati si ajutati sa intelegem si sa putem face voia lui Dumnezeu,
„Sfinte Arhanghel Rafail, biruitorul lui Asmodeu și paznicul cununiilor, aripa ta ocrotitoare întinde-o peste mine și peste casa mea, pune pe fugă răul care-mi dă târcoale, iar pe cele bune înlesnește-mi-le mie, ca unul care ai putere dinaintea lui Dumnezeu și iubitoare milă pentru tot sufletul aflat în nevoie.” (din Acatistul Arhanghelului Rafael)

AC (3 aprilie | 16:00)Mulțumesc sfintilor nostri dragi, Sfântul Nectarie și sfântul Efrem cel Nou, pentru ajutor. Am o sarcina cu multe probleme, cu risc mare de avort, până acum am mai pierdut sarcini, am fost internată în spital, doctorii m-au speriat zicând că sarcina a rămas cu mai multe săptămâni în urmă, plus multe alte riscuri pentru sarcina, am și probleme mari de sănătate care puneau și mai mult în pericol sarcina dar am citit acatistele sfinților și acum la alta consultație probleme sunt mai mici decât îmi spuneau medicii săptămâna trecută, iar durerile insuportabile s-au ameliorat foarte mult. De fiecare data am primit ajutor de la părintele Nectarie și Sfântul Efrem cel Nou și le mulțumesc și îndemn pe oricine are un necaz sau încercare să citească acatistul Sf. Nectarie și al Sf. Efrem cel Nou, sunt minunați și grabnic ajutători in nevoi. Minim 40 de zile să citească acatistele.

A.D. (3 aprilie | 14:17)Lucrez in doua locuri, si sunt si la facultate. M-am rugat Sfantului Efrem in noiembrie înainte de sesiune sa ma ajute si pe mine sa ma pot concentra, sa iau toate examenele si sa iau si bursa daca se poate. La partea cu bursa am zis ca poate vreau prea multe….. dar apoi am zis ca sfantul ma va ajuta cumva. Am simtit ajutorul sfântului, aveam spor la invatat, reușeam să ma organizez foarte bine, am trecut cu bine sesiunea si nu numai dar am luat si bursa de merit. Mulțumesc, sfinte.


AC (2 aprilie | 18:17)Doresc sa multumesc minunatei Fecioare Maria, Fiului Iisus, Regele lumii pentru ca o prima serie de analize au iesit bine mamei mele. Le multumesc pentru ca si au aratat puterea si iubirea si au privit si spre noi asa cum i-am implorat cu tot sufletul. Au privit spre noi! Sper ca si urmatoarele etape de analize sa iasa la fel de bine sa nu sufere. Sa fie totul cu final fericit si usor! Sa priveasca in continuare spre noi! Multumesc de asemenea Sfintilor Nectarie, Efrem, Antonie, Arsenie Boca si Paraschieva. Va multumesc! Va iubesc si aveti grija de noi in continuare pentru ca fara voi nu putem exista!


VALENTINA (31 martie | 09:47)Sfântul meu Părinte Nectarie bun si ocrotitor te implor cu lacrimi în ochii sa-i iasa bine analizele mamei mele, sa fie bine. Intotdeauna ai fost aici de cate ori te-am strigat. Ajuta-ne si acum, te rog, Părinte bun!


DANIELA (30 martie | 15:01)Doamne ajută, tuturor! Doresc și eu sa mărturisesc o mare minune. In apropiere de orașul nostru a avut loc un accident foarte grav. Un băiat tânăr a ajuns în coma la spital.A fost o lunga perioadă în coma, doctorii nu i-au dat nici o șansă. M-am rugat din suflet Sfantului Cuvios David pe care l-am descoperit de abia anul trecut. Și minunea s-a întâmplat, încet încet tânărul si-a revenit. Astăzi este pe picioarele lui. Multumesc Sfinte Cuvioase David, slavă Ție Doamne! Am promis ca mărturisesc minunea.


anonim (29 martie | 20:41)Sfintii nostrii dragi ne sunt alaturi si cand nu ii chemam in ajutor. Zilele trecute m-am rugat Sfintei Maria, Sfantului Nectarie, Sfantului Mina, Sfintei Rita sa imi aduca liniste sufleteasca si rezolvare a unor situatii la locul de munca. Acestia mi-au oferit alinare, mângâiere sufleteasca in aceste perioade tulburi. Anxietatea era asa de mare incat imi simteam corpul secat de puteri, imi tremura la orice miscare. Sfanta Maria m-a ajutat in multe perioade tulburi din viata mea si nu doar ea. Datorita dansei, am reusit sa lucrez unde mi-am dorit, chiar daca ma lupt cu diverse dificultati… m-a ajutat. Ei sunt o minune, iubitii nostri Sfinti si Bunul Dumnezeu. Faptul ca ne iubesc neconditionat, ne asculta, ne ajuta, ne invata lectii este cel mai frumos dar. Dansii, sunt cea mai mare minune pe care fiecare crestin o poate avea in suflet. Dumnezeu sa va protejeze pe toti!


ELENA (26 martie | 23:39)Doamne ajuta!Aduc mulțumiri Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusul și tuturor sfinților, pentru ca mereu ne sunt alături în încercări. Niciodata nu ne lasa la greu, atunci când copila mea are probleme de sănătate. Mereu ne vin în ajutor, chiar dacă rugaciune a vine de la o nevrednici ca mine.


DANIELA (24 martie | 21:10)Doamne ajută tuturor. Vreau sa mărturisesc grabnicul ajutor al Bunului Dumnezeu, al Maicii Domnului și al Sfântul Mare Mucenic Mina. Ieri fiind în magazin sa cumpăr ceva vanzatoarea care trebuia sa plece acasă cauta disperata cheile, nu le găsea nicăieri. Am rugat în gând pe Sfântul Mina sa o ajute sa le găsească și am și mărturisit vânzătoarei ca m-am rugat pentru ea. Nu a durat mult și vanzatoarea a venit bucuroasă cu cheile în mână. I-am spus ca rugaciunea către Sfântul Mina grabnicul ajutător a ajutat la găsirea cheilor. Slava Ție Doamne. Mulțumesc Sfinte Mare Mucenic Mina!


MARIANA (22 martie | 00:03)Duminică spre luni, am lucrat în secția în secția unde lucrează doar bărbații. În secția unde lucrez deobicei nu era de lucru. Acel lucru pentru bărbați este greu dar pentru o femeie… cu atât mai mult. Dar cu ajutorul rugăciunii nu simțeam nici un efort deosebit. Și eu m-am mirat cum am rezistat atîtea ore fără să simpt durere și oboseală. Am avut hernie de disc iar la efort mai mare mereu durerea se ducea în picior. Am descoperit puterea psalmilor citiți de 3 ori pe zi timp de 3 zile. Psalmul 90 citit prin acestă metodă mi-a dat să simt o protecție deosebită. La început nu mi-am dat seama că datorită acestui psalm nu am simțit greutatea în efortul fizic care l-am depus. Sigur că am fost ajutată de Sf. Mina, Sf. Spiridon și toți sfinții iubiți de Dumnezeu. Mereu cînd le cer ajutor sunt ajutată. Bogdaproste, Doamne, pentru tot!


anonim (15 martie | 15:42)Mulțumesc din suflet Maicii Domnului, Sf. Efrem, Sf Nectarie și tuturor sfinților, că m-au ajutat să mă vindec de depresie. Le-am citit acatistele, am ținut post și m-am rugat la moaștele lor, mi-am dat cu ulei sfințit, după care am fost alt om. Rugati-va cu credința și răbdare și ajutorul nu va întârzia să apară. Dumnezeu este doctorul sufletelor noastre, doar El poate face minuni prin sfinții Săi mijlocitori. Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!


LIGIA (20 martie | 20:40)Doamne ajuta, Mulțumesc, bunilor Sfinți Doctori fara de arginți Sf. Mina, Sf. Nectarie, Sf. Efrem, Sf. Pantilimon, Sf. Fanurie, Sf. Arhanghel Rafael, Sfantul Ioan Rusul, Sf. Spiridon și tuturor Sfinților, pentru vindecarea purcelului. Stiu că bunii Sfinți vin în ajutorul tuturor, pentru noi oamenii și pentru animale. Rugati-va și cereți ajutorul bunilor Sfinți și ajutorul va veni. Mulțumesc și Doamne ajuta tuturor! Să mă ierte și toți bunii Sfinți care m-au ajutat și nu i-am amintit.


ELENA (19 martie | 12:17)De Sfantul Mina si ajutorul Lui grabnic stiu din vremea stundentiei. Rugaciunile mele catre Sfantul nu au fost constante, ci mai mult punctuale. Cu toate acestea, in marea lui dragoste de oameni, Sfantul nu a tinut cont de comoditatea si superficialitatea mea si m-a ajutat, chiar si atunci, cand i-am cerut ajutorul doar in gand. Astfel, de la sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an Sfantul Mina m-a ajutat: – cand am venit la ai mei, sa gasesc in casa doua medicamente ale mamei mele, foarte scumpe, de care mama nici nu mai era sigura daca le cumparase sau nu; pe unul dintre ele il cautase aproape doua luni de zile. – dupa o cautare de aproximativ o saptamana, cand deja se gandea sa inceapa procedurile pentru un nou act, tata si-a gasit buletinul. – la serviciu, dupa o cautare de aproximativ o jumatate de zi, prin toate bibliorafturile din birou, o colega a gasit o adresa importanta, de care avea nevoie. Aceasta fusese luata de la locul ei de un alt coleg si uitata in alt birou, printre alte acte. – pe mine m-a ajutat sa recuperez, dupa doua zile, o pereche de manusi, pe care am uitat-o intr-un magazin alimentar. Dragostea Bunului Dumnezeu pentru noi, oamenii, este foarte mare. Asa ne-a daruit Sfintii, sa ne fie exemplu si ajutor in viata, atat in lucruri mici, banale cat si in aspecte importante, vitale. Multumesc Sfintului Mina pentru ajutorul grabnic! Sfantul este mereu pregatit sa ne ajute, important este sa-i solicitam ajutorul in gand si mai ales in rugaciune. O maicuta m-a sfatuit sa citesc acatistul Sfantului, la ora 00.00, timp de 40 zile, pentru solutionarea unor probleme imobiliare. De asemenea, mi-a povestit de rezolvarile incredibile oferite de Sfant, unor probleme similare. Dumnezeu, Maica Domnului si toti Sfintii sa ne ajute in tot ce ne este de folos! Amin.


ILEANA (18 martie | 10:34) Doctorul trupului si al sufletului meu – Sfantul Efrem cel nou Dumnezeu cel bun m-a binecuvantat si l-a trimis la mine sa ma mangaie pe Sfantul Efrem cel Nou intr-un moment in care sufletul meu era uscat de suferinta si intristare. Atata tristete si amaraciune am adunat in urma unor evenimente de natura emotionala incat am inceput sa somatizez, corpul meu a inceput sa-mi dea semnale ca trebuie sa ies din situatia in care ma aflam si ca trebuie sa am mai multa grija de mine.
Acest Sfant minunat pe care l-am numit Doctorul sufletul si al trupului meu” pentru ca asta avea sa fie, a aparut in viata mea in iarna anului 2021. Am inceput sa citesc acatistul si paraclisul la indrumarea parintelui Efrem de la Manastirea Negru Voda de C-lung Muscel, a fost o perioada grea cu foarte multe incercari care pareau ca nu se mai termina.
Usor, usor lucurile s-au mai linistit, problemele de sanatate au inceput sa dispara, cred cu tarie ca se vor rezolva toate, pentru ca la bunul Dumnezeu si la sfintii mei dragi totul este cu putinta.
Astazi am primit rezultatul bun la testul Papanicolau, dupa 3 saptamani de asteptare cu teama. I-am promis Sfantului Efrem ca daca ma ajuta sa fie rezultatul bun o sa scriu despre minunile pe care le face cu mine.

• Acum ceva vreme bunica unui bun prieten era in spital intubata si nu era deloc bine, prietenul meu era foarte ingrijorat, mai ales ca varsta nu o ajuta deloc. I-am povestit despre Sfantul Efrem, cat este de bun si de grabnic ajutator si acum cateva zile mi-a spus ca are o veste buna: bunica venise acasa si era bine, in afara oricarui pericol. A spus si medicul ca a fost o minune si ca a reactionat bine la tratament, nu se astepta.

• Dupa un tratament cu antibiotice mi-a aparut pe limba o candidoza foarte persistenta, am luat tratament, dar nu parea sa cedeze cu nimic. Dupa ce am mers de trei ori si m-am rugat la racla Sfintilor Nectarie si Efrem (Manastirea Radu Voda) si la icoana Maicii Domnului Indrumatoarea (biserica Mihai Voda), a doua zi m-am trezit cu limba curata ca si cum n-as fi avut niciodata nimic.

Rugati-va lui cu credinta si chemati-l pe bunul Sfant Efrem pentru ca este bun si ajutator in toate. Iti multumesc cu Recunostinta Sfinte Efrem dar si celorlalti Sfinti la care m-am rugat: Sfantul Gerasim, Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Artemie, Sfantul Haralambie, Sfantul Iuda Tadeu, Sfanta Fecioara Maria si Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa ne intarim in credinta. Ileana, 2022 Amin!


DIANA (17 martie | 08:46)Mulțumesc bunului Dumnezeu, Mantuitorului, Duhului Sfant, Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor si tuturor Sfintilor dragi pentru ajutorul grabnic. Ultima perioada a fost incarcata si numai prin rugaciuni am reușit sa trec cu bine. Multumesc Sfantului Efrem ca m-a ajutat de cate ori l-am rugat, chiar si azi cand am vrut sa ii citesc acatistul insa imi simteam ochii obositi. I-am cerut Sfantului sa ma ajute sa citesc si am reusit, promitandu-i ca voi marturisi ajutorul Sau. Doamne Ajută tuturor!


MARIA (16 martie | 23:52)Astăzi, s-a împlinit 1 an de când bunul Dumnezeu l-a salvat, în „chip minunat”, pe tatăl meu dintr-un accident de tir în care, moartea ar fi fost sigură (ar fi putut fi strivit în cabină; am văzut pozele și nu ne venea a crede). A scăpat doar cu o sperietură zdravănă, fără nici o zgârietură. Aceste minuni pe care Dumnezeu le înfăptuiește cu noi, au scopul de a ne întări în credință, ne fac să înțelegem că ne poartă de grijă neîncetat, și că iubirea Sa pentru noi este mai mare decât iubirea unui Sfânt pentru El. Slăvit fie Numele Domnului întru Sfinții Lui din Cer și de pe pământ!


DANIELA (16 martie | 17:41)Doamne ajută Tuturor! Vreau și eu sa mărturisesc grabnicul ajutor al Maicii Domnului. Sâmbăta m-am simțit foarte rău, aveam tensiune foarte mare toată ziua. Spre seara am făcut tensiune mare 206 cu 111. Ma durea foarte tare capul la ceafă. Ma țineam cu mâna ca nu mai puteam de durere. Am luat iconita Maicii Domnului Vindecătoare. Am ținut cu mana iconita în locul cu durerea și durerea m-a lăsat. Pentru tensiune am ajuns la spital. Domnul Doctor este foarte cumsecade și mi-a stabilizat tensiunea.. Mulțumesc lui Dumnezeu, Maicutei Sfinte ,Tuturor Sfintilor și Tuturor Puterilor Cerești!


ANDREEA MONICA (16 martie | 15:35)Traversând o perioada anevoioasă din viața mea, încărcată de neliniști care au avut efecte asupra stării mele generale, toată tensiunea acumulată a culminat cu apariția unei formațiuni subcutanate (nodul sub piele) la piciorul stâng. Eram foarte speriată și mă gândeam la tot ce se putea mai rău. Îmi era foarte frică de gravitatea situației și m-am rugat lui Dumnezeu pentru ajutor. În chip tainic am aflat despre Mănăstirea Radu Vodă din București, unde am avut bucuria de a găsi Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, dar și ale Sfântului Efrem cel Nou. A urmat o perioadă de rugăciune către Sfântul Nectarie și Sfântul Efrem, de participare la Sfânta Liturghie și la Taina Sfântului Maslu. M-am uns cu Uleiul Sfințit de la candela Sfântului Nectarie și pe lângă liniștea interioară pe care am dobândit-o, în timp, nodulul s-a retras complet, neintervenind cu nimic altceva.

Au trecut un an de atunci, sunt bine și îi îndemn pe toți cei care sunt în București să meargă la Mănăstirea Radu Vodă pentru a găsi un răgaz de liniște și mult ajutor pentru sănătatea sufletească, dar și trupească. În aceeași perioadă mă rugam și Sfântului Ierarh Nicolae (ocrotitorul familiei mele), a cărui Moaștele sunt la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, tot în București. La Biserica Sfântul Gheorghe Nou este o rânduială de rugăciune, „Ritualul aprinderii celor 33 de lumânări” timp de 7 vineri. În timp ce lumânările sunt aprinse, se rostește, de 33 de ori, o rugăciune consacrată, și de asemenea, în fiecare din cele șapte vineri, câte un acatist rânduit pentru ziua respectivă. Mare ajutor am simțit și atunci! Merită să faceți această nevoință! Dumnezeu ne ajută să o putem duce până la capăt! Pe cei ce nu au posibilitatea de a ajunge în Capitală, îi indemn să se roage bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și Sfinților lui Dumnezeu și să aibă încredere, căci mult ajutor vor primi!

De asemenea, relatând cele întâmplate familiei, am aflat și de o alte 2 verișoare care au fost ajutate de Sfinții Nectarie și Efrem. În plus, pot să vă spun că Uleiul Sfințit de la candela Sfântului Necatrie este un dar dat de Dumnezeu nouă! Credeți, veți primi ajutor!

Aș mai dori să relatez o minune recent săvârșită de Sfânta Cuvioasă Parascheva. Am un program destul de încărcat, serviciu și master. Oboseala s-a acumulat treptat, iar intr-o seară nu am putut să adorm, deoarece avem dureri foarte mari de cap. Aveam o bucata de vată pe care am atins-o de Sfintele Moaște ale Cuvioasei, pe care am poziționat-o în zona de unde simțeam durerea și mi-am pus eșarfa pe care o port la Biserică peste. Mi-am făcut semnul Sfintei Cruci pe frunte și la tâmple cu Sfânt Mir de la Cuvioasa și m-am așezat în pat. O stare de pace m-a cuprins, iar durerea de cap s-a amaliorat treptat, dar rapid. Sfânta Cuvioasa e prezentă cu noi și ne ajută cu orice greutăți avem! Este prezentă în viața mea, un sprijin tare al meu și o caldă rugătoare către Maica Domnului pentru noi toți! Slavă Domnului pentru toate! Maica Domnului să ne ocretească pe toţi!


anonim (15 martie | 21:45)Doamne ajută la toată lumea! De ceva vreme trec prin încercări foarte mari, inclusiv încercări în credință. Dintre toate, cel mai greu este faptul că nu am cu cine să discut sincer și deschis, nu are cine să îmi ofere iubire sinceră și curată, și sunt și ușor dezamăgită în privința asta a relațiilor cu baietii. Pe scurt, nu mai vedeam nicio ieșire din starea în care eram. Dar de aproape o lună am inceput să citesc zilnic paraclisul Maicii Domnului și sincer spun, deja a inceput să îmi fie mai bine. Am nădejdea că îmi va scoate în cale persoana potrivită cu care o să mă căsătoresc. Atât de mare lucru este să știi că ai un așa ajutor și o așa speranță! Mulțumesc Maicii Domnului pentru toate binefacerile către mine, știute și neștiute!


anonim (14 martie | 23:17)Revin cu o serie de mărturii despre grabnicul ajutor al sfinților mei dragi, poate pentru mulți nu pare mare lucru, însă, pentru mine , sunt adevărate minuni.
De fiecare dată când simt o teama , legată de reusita vreunei intervenții chirurgicale a părinților sau îmi vine în minte vreo idee cum că, poate o altă decizie ar fi fost mai bună. Îl rog în gând pe Sf. Efrem cel Nou, de cele mai multe ori, uneori, nu doar pe el, să mă liniștească, să-mi ia El, acel gând și sentiment de neliniște, dacă am procedat corect și totul va ieși bine… De cele mai multe ori, nu durează nici 5 minute și acea apăsare, gol în stomac, îmi trece. Pe mai departe zic, Sfinte, dacă tu consideri că nu este bine, și ceva se poate întâmpla, ferește-i tu și împiedică orice rău se apropie de ei… Mereu ne ajută și mereu mă aude, de cele mai multe ori, mult mai repede pentru persoane apropiate decât pentru mine, pentru mine, insist mai mult în rugaciune.
Tot așa s-a întâmplat și miercurea trecută, când, pe tata l-am internat, fiind operat joi, o nouă intervenție chirurgicală, complexă, vitală, la inimă.
Totul a decurs foarte bine și foarte repede.
Starea lui a fost și este foarte bună, recuperarea nespus de rapidă, sfinții ne au fost alături din nou, mi au ascultat rugăciunile atât mie, cât și întregii familii.
Ca în multe alte cazuri, Maica Domnului, a plecat urechea la necazul nostru, marți, am fost la Mănăstirea Namăiești, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, ne aduce multă pace și bucurie, acel loc. Plecăm de acolo liniștiți și convinși că totul va fi bine.
Așa am făcut și marți, Domnul și Maica, au ,,aranjat „, să fim în zona și tata și a dorit mult, să meargă înainte de operație, convins și lisistit fiind, deși, este cam pesimist, că va primi ajutor.
Nu este prima oara când merge înainte și după operație, la Namăiești, pentru a se ruga și a mulțumii. Bineînțeles că, am dat de un părinte care tocmai ieșea din altar, ne-a binecuvântat și ne-a asigurat că totul va fi bine. Ne-a îndemnat, zilnic, sa citim rugăciunea la acea minunată icoană pentru a fi sub protecția Maicii Domnului, zilnic.
Acolo m-am rugat pentru tata Bunului Dumnezeu, Maicii, dar și sfinților mei dragi, care, ca un făcut erau pe pereții, o parte din ei, Sf. Efrem cel Nou, Nectarie, Mina, Spiridon, Sf. Paraschiva de la Iași și tuturor Puterilor cerești.
Și da, miercuri, primul om cu care am vorbit despre tata, a fost medicul curant, la internare, tata a fost preluat de o doamna asistent și în operație au fost cu el, sfinții și Maica. Doi medici și bărbați, și o doamnă doctor anestezist așa cum mă rugasem Maicii, să fie în sala de operații.
O altă minune au făcut sfinții Efrem cel Nou, Mina și Xenia, cu mine, acum aproximativ o lună, când m-au scăpat, de un neg urât, care creștea și de care nu mai scăpăm de ani buni. M-am decis să nu merg la medic să-l cauterizez, așa că, timp de mai multe zile, am lipit câte un plasture Urgo, pe el, exact ca în descriere, zona, se înroșire, ardea efectiv, iar după 3 zile, aveam dureri și negul își schimbase culoarea, așa că, pentru prima dată, m-am speriat foarte tare, toată lumea îmi spunea că, am greșit, că poate nu era neg, că… etc. După alte 2 zile de zvâcneli, usturimi, m-am decis, caut doctor, nu am reușit să fac o programare în acea săptămână, așa că m-am rugat cât și cum am putut, iar sâmbătă, în acea săptămână, negul s-a desprins și a căzut efectiv, durerea a dispărut, iar astăzi, nu mai există decât un mic semn alb, în acel loc.
Un alt ajutor al sfinților Mina, Fanurie, Efrem cel Nou, Nectarie, a fost acela de a mă ajuta să renunț la un viciu, mi-au dat putere să renunț, după mulți anii, la a mai bea Coca Cola, care având probleme cu stomacul, îmi făcea extrem de rău, cu ani în urmă, am mai renunțat o dată la a mai bea acea băutură, dar acum, parca mă ținea cineva de mână.
Am aproape o lună decât nu am mai băut nici o picătură, deși, în casă, am mai avut, nici poftă nu îmi mai este.
Mulțumesc, sfinților pentru tot!


ADINA-IOANA (10 martie | 22:39)Buna ziua. Azi Sfantul Nectarie mi-a ajutat sa pot munci. Ieri dupa amiaza am lasat geamul deschis si de dimineata m-a durut rau urechea dreapta. Am intrat la biserica de langa serviciu ca sa ma inchin inainte sa merg la munca si m-am rugat Maicii Domnului si Sfantului Nectarie in special dar si altor Sfinti sa ma tamaduiasca de durere sa pot munci. Mi-a trecut durerea, cand am iesit din biserica nu mai aveam nimic. Slavit sa fie Dumnezeu intru Sfintii Lui!


VALENTINA (10 martie | 19:37)Vreau sa i multumesc Sfântului meu ocrotitor Părintele Nectarie pentru tot ajutorul primit. Si te rog Părinte Nectarie sa fiu sănătoasă sa mi pot creste copilul. Ajuta mă te implor din suflet Sfânt grabnic ajutator si bun.


anonim (9 martie | 17:19)Multumesc Sfantului Mina pentru ca m-a ajutat foarte repede. Tatal meu a pierdut o suma maricica de bani, era foarte suparat, si el si mama. Au cautat peste tot, in toata casa, zile intregi. Deja se consolasera cu gandul ca nu ii vor mai gasi. De cand am aflat de necazul lor, venind acasa in weekend, am nadajduit in ajutorul sfantului Mina, stiind ca e este aflatorul lucrurilor pierdute. M-am dus imediat sa imi incerc si eu “norocul” si sa caut banii, cerand in gand incontinuu ajutorul sfantului si promitindu-i ca daca ii gasesc voi citi acatistul lui 40 de zile. In mai putin de 5 minute, am gasit banii acolo unde ei mai cautasera de cateva ori. Erau aproape la vedere. Si supriza a fost si mai mare cand in locul sumei pe care tata credea ca o are, am gasit o suma dubla de bani. Nu le-au venit a crede cand le-am Zis ca i-am gasit. Parca Sf. Mina a vrut ca eu sa fiu cea care ii gaseste. Pentru mine a fost o minune, si am simtit ajutorul imediat. Slava lui Dumnezeu si sfintilor Lui prin care face minuni.


CONSTANTIN (7 martie | 23:35)Mulțumesc Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Mare Mucenic Mina și Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil pentru izbăvirea dintr-un necaz mare al vieții! Într-adevăr, rugăciunea ne scapă de primejdii! Maica Domnului sa ne ocroteasca pe toți sub Sfânt Acoperământul său!


MARIESA (28 februarie | 19:05) Am promis de multă vreme ca voi povesti despre ajutorul pe care mi l-a dat Sfântul Ciprian ori de câte ori am alergat el și l-am rugat să mă ajute. În București este biserica Zlatari unde se afla moaștele Sfântului Ciprian, mâna lui.

Lunea se citește Acatistul Domnului Iisus Hristos și după aceea este slujba Sfântului Maslu. Știu că Sfântului Ciprian este cunoscut mai ales pentru dezlegările care au loc în urma rugăciunilor sale, dar pe mine m-a ajutat de multe ori în probleme legate de sănătate. Am probleme cronice cu coloana și cu genunchiul, am avut și o boala de piele provocata de stres, pietre la rinichi, suspiciunea de tumora canceroasa la tiroida (este benigna) și multe alte probleme. Uneori ajungeam la biserica Sfântului Ciprian abia mergând de durere și de fiecare data am plecat de acolo senină și cu zâmbetul pe buze.

Aveam certuri în familie pornite din nimic, de fiecare data după ce intram in contact cu o anumita rudă sau când aceasta ne făcea vreun cadou. Mi-am dat seama că ceva nu e în regula și din nou am mers la biserica Zlatari și am participat la slujbe și cu ajutorul Sfântului Ciprian, al Sfintei Iustina, al lui Dumnezeu, al Maicii Domnului, al Sfantului Ioan Rusul, Sfântului Efrem, Sfântului Luca al Crimeii și al altor sfinți, în final totul s-a rezolvat cu bine.
În acești doi ani de pandemie am umblat mult, am stat în casa cu persoane bolnave sau am fost în contact cu oameni bolnavi și totuși am fost protejata și nu am făcut boala, analizele mi-au arătat că nici măcar forma asimptomatica nu am avut-o. 
E pace în mine, în sufletul meu și asta contează poate mai mult decât liniștea din casa și din jurul meu, acest echilibru și această putere care mă ajută sa fac față și să mă descurc oricât de greu ar fi.
Sfântul Ciprian e foarte blând și nu întoarce spatele nimănui, indiferent de problema. Boală, răutatea oamenilor care se poate manifesta în atât de multe feluri, probleme financiare, certuri în familie, orice  suferința și încurcătură poate fi rezolvata cu ajutorul Sfântului Ciprian.
Important este să credem în ajutorul lui, în rugăciunile pe care le înalță pentru noi către Dumnezeu și să oferim și noi ceva la schimb, sa încercăm să fim mai buni, să trăim mai in armonie cu Dumnezeu, să îi ajutam pe cei care au nevoie.
Și sa mărturisim ajutorul dat pentru ca așa ducem Lumina mai departe și o înmulțim în noi și în sufletele celorlalți.

Mulțumesc, Sfinte Ciprian!


AC (28 februarie | 14:26)Doresc sa multumesc Maicutei Sfinte si Sf. Nectarie pentru diagnosticul benign primit de mama mea astazi. Va iubesc si nu sunt demna de bunatatea voastra. De asemenea doresc sa multumesc si Sfintilor Efrem, Arsenie Boca, Nicolae, Antonie, Sfintei Paraschieva.


MARYANA (26 februarie | 19:56)Fiecare zi pentru mine este o minune. Cu ajutorul Paraclistului Maicii Domnului am descoperit puterea psalmului spus de 3 ori timp de 3 zile. Psalmul 101 mi-a scăzut febra în cîteva minute, psalmul 13 m-a ajutat să scap de o vrăjitoare, psalmul 16 înpreună cu acatistul Sf. Mina ne-a ajutat în descoperirea adevărului. Mă ghidez după Psaltirea pentru diferite trebuințe. În noaptea cînd s-a început războiul în Ucraina am citit pe fugă acatistul Sf. Paraschiva. Aceasta mi-a zis că ceva am scăpat din rugăciune și să ceresc încă o dată. Am descoperit în acatist că ea protejează de boli, calamități și războaie. Cînd am deschis telefonul am văzut că în Ucraina este război. Mulțumesc Sf. Mina că are grijă de mine și m-a ajutat să găsesc cheile cînd le-am pierdut. Mulțumesc Maicii Domnului că are grijă de noi și va duce rugăciunile lui Dumnezeu că ne dorim pace și înțelegere.


MARIANA (26 februarie | 07:57)Doamne ajuta la toata lumea. Vreau sa aduc multumire Maicii Domnului, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Nectarie, Sf. Nicolaie, Sf. Spiridon si Sf. Mina. De-a lungul anilor ajutorul din partea lui Dumnezeu a venit neincetat ori de cate ori am ridicat rugaciune la mijlocitorii mei dragi catre Dumnezeu. Ultima oara a fost ieri… am fost in spital pentru o consultatie la mana si am avut o senzatie de mediu inchis si parca boala plutea in aer. Am venit acasa si efectiv am cazut la pat cu durere de cap si febra… eram constienta ca am pescuit ceva din spital. Stiam ca rugaciunea ma poate scapa dar nu aveam putere s-o fac… atunci am pus telefonul cu Paraclisul Maicii Domnului cantat… urmat de paraclisul sf Efrem cel Nou si acatistul sf Nectarie. Asta a durat in jur de 5 ore neincetat. In tot timpul asta starile mele erau in continua schimbare. La final nu mai puteam sta in pat… ceva m-a ridicat parca spunandu-mi, gata, esti bine. Astazi m-am trezit foarte bine ca si cand totul a fost un vis. Deci, dragii mei, vedeti cata putere are rugaciunea neincetata? Sanatate si pace la toata lumea. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!


un suflet (25 februarie | 11:24)Câteodată, Dumnezeu, nu ne da atât de repede ceea ce ii cerem tocmai pentru ca ne iubește atât de mult încât vrea sa fim bine pregătiți și conștienți de ceea ce vom primi, ca sa nu pierdem cu ușurintă și apoi sa fim iar triști.
Gândește-te dacă ti-ar da maine ceea ce ii ceri azi…. nu ar fi prea repede? Ai fi la fel de pregatita ca in cazul in care durează poate câteva luni??
Sau poate iti pregătește ceva extraordinar și e nevoie ca sufletul tau sa treacă prin aceste etape sa fie pregătit . Dumnezeu când ne da ceva ce ii cerem, nu ne da dacă stie ca l vom pierde. Ca și o mama și copilul sau… el vrea lănțișor de aur (sau portofel cu bani) – un exemplu – la o vârsta frageda sa zicem 9-10 ani… la acesta vârsta el nu numai ca nu înțelege valoarea acestor obiecte, dar nici grijile care vin ca sa nu le piardă. Este un exemplu nu foarte strălucit. Deci vezi, Draga suflete, poate nu-ti da acum ca nu e timpul, poate pentru ca nu-ti folosesc niște griji in plus, poate acum nu ai nevoie… nu raci legătura cu izvorul vieții, ci caută sa afli de ce nu acum, atunci când? Iti va răspunde cu dragoste la orice nelămurire.


AC (25 februarie | 09:13)Minunatul Sfantul Nectarie m-a ajutat sa imi găsesc vindecarea la serie de probleme de sănăntate mari, intr-un mod miraculos si astazi cand am avut covid mi-a scazut febra, mi-a oprit tusea si mi-a dat o stare buna de sanatate. Maicuta Sfanta a fost alaturi de mine in permanenta si mi-a asculatat toate rugaciunile. E minunata! M-au ajutat enorm si Sfintii Efrem, Arsenie Boca, Niculae, Anton, Paraschieva. Rugati-va si nu va pierdeti speranta; chiar si atunci cand nu intelegem.. sfintii ne dau semne si ne ajuta, ne inconjoara cu dragoste si nu ne lasa.


anonim (24 februarie | 23:11)Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Mulțumesc Maicii Domnului, Sf. Efrem cel Nou și tuturor Sfinților! Dumnezeu, Maica Domnului, Sfintii si Îngerul meu păzitor fac minuni cu mine pacatoasa de mulți ani. Nu pot sa numesc care momente au fost cele mai grele dar de câțiva ani ele tot vin… dar Dumnezeu nu m-a lasat! De fiecare data simt prezenta lui Dumnezeu, a Maicii Domnului si a Sfinților in viata mea, si mai cu seama a Sf. Efrem cel Nou, caruia m-am rugat in fiecare zi de multa vreme si niciodata nu m-a lasat la greu. Indiferent de situatie, oricât de multa suparare a fost, aceasta s-a dovedit in final a fi o bucurie. Fara Dumnezeu nimic nu este posibil, dar cu Dumnezeu nimic nu este imposibil! A fost și este pandemia, acum a inceput razboiul langa noi… dar cu siguranță Dumnezeu pe toate le vede, pe toate le știe dinainte si niciun fir de par nu cade fara voia si stirea Lui! Nimic nu e la intamplare! Dumnezeu e bun, preamultmilostiv, multiertator, El ne iubește si ne arata constant asta chiar dacă noi nu vedem. Maica Domnului e vesnic prezenta sa ne ajute, oricând, oriunde si pe oricine ii cere ajutorul! Sfintii sunt langa noi și mai ales Sf. Efrem cel Nou care ajută in absolut orice situație! Sfantul Inger Păzitor ne ferește de toate relele si de toate cararile gresite! Marturisesc cu emotie si cu recunostinta faptul ca ei au fost întotdeauna langa mine, fara ei nu as fi reușit sa fac nimic din toate lucrurile pe care le-am realizat. Ei m-au ajutat in facultate, la serviciu, in viata personala, cu sănătatea, pe plan psihic si…. de fapt, in toate! Slavă Domnului! Slavă Maicii Domnului! Slavă voua Sfinților! Mulțumesc infinit pentru absolut tot ! Vă mulțumesc ca ati avut și aveți grija de mine si de familia mea! Doamne ajută! Premariti, preaslaviti, preacinstiti sa fiți!


MIHAELA (24 februarie | 23:55)Multumesc Sfântului Iuda Tadeu, ruda Domnului, care este grabnic ajutător. Doream sa obțin o programare pentru o intervenție la un profesor doctor din București care este foarte greu de găsit și am citit înainte rugăciunea către Sfântul, apoi am sunat. Nu-mi venea sa cred ca răspunsul a fost imediat, iar programarea intervenției a fost la data pe care o vroiam eu. Slava Ție, Doamne, multumesc Ție, și Te rog sa ma ajuți și in continuare. Amin.


ANDREEA (23 februarie | 23:55)Noaptea trecută m-a trezit din somn o durere insuportabila de ureche, efectiv nu puteam sa mișc capul, mi-au dat lacrimile și mi-a venit în gând să citesc ac Sf. Nectarie, după nici jumătate de acatist citit parca cineva mi-a luat efectiv durerea cu mana (vorba din popor). Nu îmi venea să cred că nu mă mai doare… așa dintr-o data… Mari sunt puterile sfintilor! Mulțumesc Sf. Nectarie!


ELENA (23 februarie | 11:30)Sunt convinsa ca bunul Dumnezeu si Sfantul Nectarie a facut minunea aceasta si v-a vindecat mama. Cred in bunul Dumnezeu si in Sfantul Nectarie, cred in insanatosirea mea, astfel incat sa nu imi fie operat stomacul. Simt această vindecare miraculoasă!


anonim (22 februarie | 22:54) –  Revin cu noi marturii, despre cât de aproape ne sunt sfinții și cât de mult ne ajută, dacă le cerem ajutorul și credem în ei. Acum cred că 2 săptămâni , mi-a căzut pietricica de la un cercel, de la sora mea, era minusculă, și nu știam unde poate fi, deși, am cautat-o, nu aveam habar unde o pot găsi, însă, îmi părea extrem de rău, cerceii fiind un cadou de suflet, atunci, tristă fiind, m-am găsit repede la Sf. Mina, sfântul lucrurilor pierdute, foarte drag și apropiat de sufletul meu, am zis… tristă.. Sfinte, dacă m-ai ajuta tu, să o găsesc, numai tu poți, să o găsești, ajută-mă, găsește o tu… am lăsat rugăciunea mea la El, și mi-am văzut de ale mele, convinsă fiind că el va rezolva pierderea, ca multe alte dați… și, da, pietricica a apărut, a fost găsită de mama mea, chiar în acea seară, în care am cerut ajutorul. A fost găsită într-un loc, vizibil, unde o mai căutasem, dar nu era. Alt ajutor, mi-a fost oferit de Sf. Mina, săptămâna trecută, marți, când mi-am dat seama că, mi-am pierdut cardurile de farmacie + salariu) am realizat că erau pierdute de 3 , 4 zile, nu știam unde, pe la magazine, farmacie, stradă, știam că, puteam să le pierd oriunde, le avusesem în geacă, puteau cădea oriunde, inclusiv, în mașină, sigur că am căutat în mașină, evident, nu era, am plecat de la mașină, am mers până la farmacie, iar pe drum am zis…. Sfinte nu le-am găsit, dacă mă ajuți, ajuta mă repede, altfel, trebuie să anunț la bancă…. La o oră, am plecat cu mașina, la întoarcerea acasă, în parcare, îmi spune tata, sună la Mall, poate l-a găsit cineva și este la pază, când eram pe punctul de a suna, se uită tata, în jos, la picioarele lui, și vede cardurile. Alt ajutor l-am primit aseară, când dintr o dată, am fost cuprinsă de o stare de rău, inexplicabilă, atunci am zis, Sf. FANURIE, Efrem cel Nou și Mina, ajutați-mă, vă rog mult, repede…. am nevoie, mi-e tare rău… și în câteva minute starea mea s a îmbunătățit și ulterior totul a fost ok. Le mulțumesc mult sfinților mei dragi! Sfinții sunt precum un fulger, așa de repede vin, pentru a ne ajuta. Slavă lui Dumnezeu și sfinților Săi, pentru ajutorul lor!


MIHAELA (21 februarie | 13:56)Multumesc din suflet Sf. Mina, care m-a ajutat sa fiu negativă la covid, sa nu am nici un simptom deși am stat in carantina, soțul meu fiind pozitiv. Multumesc din suflet și pentru vindecarea grabnica a soțului meu. Multumesc Dumnezeului MARE pentru mila fata de noi, deși suntem păcătoși. Rugați-va și credeți ….. și totul se rezolva după folos. Amin!


A. (21 februarie | 07:48)Dumnezeu sa ne ierte si sa ne binecuvanteze pentru rugăciunile Maicii Sale Preacurate!. In urmatoarele rânduri, as dori sa marutisesc ajutorul Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, pe care l-am primit, eu, nevrednica, datorita rugaciunilor mijlocitoare ale Maicii Domnului! Cu câteva luni in urma, Dumnezeu a randuit ca eu sa trec prin dureri sufletesti, pentru a ma intari mai mult in credinta. De pilda, am fost acuzata pe nedrept, de minciuna si furt, din cauza unei persoane si a influențat negativ un cuplu de prieteni foarte drag mie. Cei pe care ii iubeam si cu care construisem o relatie de suflet frumoasa, acum mi-au intors spatele pe nedrept. Nici măcar nu mi s-a oferit dreptul de a mi lua apararea sau de a explica. Aceasta durere sufleteasca ma macina teribil. Ulterior, mi-am amintit ca părintele meu duhovnic ma sfătuise sa ma rog tot timpul Maicii Domnului, rostindu-i Acatistul Bunei Vestiri si Paraclisele, dar si Psaltirea, acatistul Sfantului Ierarh Nectarie. Am ascultat sfaturile Sfintiei Sale, si ma rugam in fiecare dimineață Maicutei, rostindu-i acatistul Bunei Vestiri, care este deosebit. Aceasta pravila a devenit acum un stil de viata si simt prezenta Maicii ori de cate ori ma rog ei, nu pot descrie in cuvinte ce simt. De asemenea, ma rugam pentru luminarea și iertarea tututor celor ma nedreptatesc. Ei bine, ieri, spre marea mea uimire, m-am intalnit intempestiv cu acest cuplu de prieteni foarte drag mie, mi-au zâmbit si s-au bucurat foarte mult când m-au vazut. Chiar m-au imbratisat. Eram extrem de uimita de atitudinea lor calda si de bucuria ce se citea in ochii lor cand ma vedeau. Imi venea sa plâng, pentru ca Maica mi-a făcut dreptate! Apoi, mi-au rostit cuvinte de care aveam atata nevoie si pe care credeam ca nu le voi auzi niciodată : „Stai liniștita, stiu ca tu ai o inima curata si buna, si ca tu nu tii in inima ta raul. Persoana X a exagerat cu scenariile/” Nu ai mai venit de mult la noi, am crezut ca esti suparata, ne-a fost dor de tine”. Tin sa precizez ca nu ma laud deloc si nici nu vreau sa pun pe cineva intr o lumina proasta, ci vreau sa se bucure oamenii de ajutorul pe care Maica Domnului il poate oferi. Apoi, am luat decizia de a sarbatori aniversarea mea împreună si de a lua masa la mine acasa, ceva ce le promisesem de mult. Tin sa precizez ca, inainte cu 2 zile de a ma întâlni cu ei, ma rugasem si Sfantului Nectarie, rostindu-i acatistul dupa mult timp. Maica Domnului e puterea noastra, e mama noastra din Ceruri si nicio rugăciune nu ramane neauzita. Pentru unii dintre voi, poate parea ceva banal si omenesc, dar, conform logicii omenesti, era imposibil ca totul sa revină la normal, ba chiar mai frumos ca inainte! Dar eu stiu ca Maica Domnului a aratat adevărul si a gonit tot raul! Puneti-va nadejdea in ajutorul si dragostea Ei! Doamne ajuta!


ADINA – IOANA (17 februarie | 15:16)Maica Domnului, Sfantul Ierarh Spiridon, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie, Sfantul Mina, Sfantul Gherasim din Kefalonia, Sfantul Vasile al Ostrogului si Sfintii zilei de azi 17.02 m-au ajutat sa fie copiii cuminti la gradi, colega de langa avand inspectie pentru grad, cu prezenta inspectoarei si directoarei care are pizma pe mine fiind influentata de o alta directoare cu pile. Aseara, omul meu drag a venit la mine si ma rog la Dumnezeu sa ne scoata din pacat sa ne apropiem mai mult de El. Doamne ajuta!


VALENTINA (16 februarie | 23:41)Sfântul meu bun si ocrotitor Sfântul Nectarie iti multumesc pentru tot ajutorul primit. Te implor Părinte Nectarie Sfânt grabnic ajutator ca analizele tatălui meu sa fie bune si sa continue tratamentul. Doamne ajuta!


SANDRA (16 februarie | 15:37)Vin sa va povestesc o minune a Sfântului Nicolae, trăită chiar de mine. Am fost la un preot ce mi-a dat sa citesc 40 de zile acatistul sfântului Nicolae pentru ca eu îmi doream sa îmi găsesc persoana potrivita, rânduita de la Dumnezeu. Nu am terminat 40 de zile din păcate, dar bunul Dumnezeu și Sfântul Nicolae m-au ajutat asa încât chiar de ziua de 5/6 decembrie (sfântul Nicolae) s-a întâmplat sa încep sa vorbesc cu un băiat ce îl știam de mult dar nu avem nici o tangenta unul cu celalalt, și suntem împreună de atunci și totul este bine între noi și legătură dintre noi este o legătură diferita. Mulțumesc Doamne, mulțumesc Sfinte Nicolae pentru aceasta binecuvântare.


ANDREEA (13 februarie | 01:30)Simt nevoia in aceasta noapte sa dau mărturie despre un Sfânt drag sufletului meu, Sfantul Mina, grabnic ascultător și grabnic ajutător, ori de câte ori i-am cerut ajutor in ultima perioadă, nu a întârziat să mi-l ofere, fie că am pierdut sau cumpărat ceva, m-a ajutat sa fac alegerea cea mai buna. Acum sunt intr-o perioada dificila, nu mai e vorba de o paguba materiala ci mă rog sfântului sa nu am parte de o paguba sufletească. Domnul sa va ajute! Amin!


anonim (12 februarie | 23:33) –  Maicuta Domnului m-a scapat de patima curviei, pe mine care inca din copilarie sufeream. Si pentru sfintele ei rugaciuni, bunul Dumnezeu s-a milostivit si m-a adus cu picioarele pe pamant si m-a luminat sa vad Care Este Rostul Omului in Viata Aceasta… nu cum traiam eu intr-o asa iluzie/orbire ca sa fiu si cu unul si cu altul. Cititi vietile sfintilor, minunile Maicii Domnului, astfel va inflori nadejdea si credinta in voi. Atunci cand cititi si cugetati la mila si minunile facute de Dumnezeu, el va da har! Pe mine m-a ajutat Paraclisul Maicii Domnului Hodighitria, Acatistul Sfantului Efrem cel Nou, Acatistul Sfantului Arhanghel Rafail si multe altele pe care le am mai citit.
Slava Domnului, slava Domnului pentru toate! Si multumesc pentru sotul pe care mi l-a daruit, care ma odihneste sufleteste!


anonim (12 februarie | 10:02) – Doamne ajuta ! Vreau sa impart cu voi ajutorul si minunile pe care Fecioara Maria si Sf. Nectarie, sfintii de care ma simt eu apropiata, le-au facut pentru mine. Va spun ca ajutorul lor il simt mereu, de la cele mai usoare pana la cele mai grele situatii. Nu va pierdeti niciodata speranta in Dumnezeu, in Fecioara si sfintii Lui.
Dupa ani intregi in care ma rugam si credeam ca nu voi primi ajutorul lor, Fecioara Maria m-a binecuvantat cu un copil, cand credeam ca nu se mai intampla niciodata. Si vreau sa va impartasesc si voua, celor care va rugati pentru asa ceva, niciodata sa nu va pierdeti credinta ca va va ajuta. Dumnica am avut crampe puternice, imi era teama pentru sarcina, m-am dat cu ulei sfintit de la candela Sf. Nectarie si m-am rugat din suflet catre el, sa nu ma lase, sa ma ajute sa nasc la termen. Si ajutorul lui a venit ca de fiecare data, asa pacatoasa cum sunt, i-am promis ca daca ma va ajuta, voi impartasi tuturor, astfel ca si alti oameni sa beneficieze de ajutorul lui. Conditia e sa crezi din suflet, fara sa te indoiesti ca va va ajuta, atat timp cat te rogi pentru un lucru bun, de folos. Doamne ajuta!


MARILENA (11 februarie | 21:24)Buna seara, anul trecut, prin ianuarie, la inceput, am mers cu mama la un chirurg ortoped in Bucuresti, dânsa fiind operata de doua ori la acelasi picior, cu proteza la el si care picior, la acel moment, o supara tare rau. Aveam radiografie care arata ca trebuie o a treia interventie chirurgicala, dar, inainte de a merge la spital, m-am rugat la Sf. Nectarie, la Sf. Paraschiva – am citit Acatistul in masina, pina la Bucuresti, la Maicuta Domnului sa nu mai fie operata din nou, stiind ce presupune aceasta. Sa se rezolve cumva si sa scape fara interventie chirurgicala, mai ales ca avea si diabet. Cert este ca medicul n-a internat-o deoarece nu avea un aparat in sala de operatii si ne-am intors acasa. Cred ca de acolo, sau de altundeva, am luat amindoua covid, ne-am internat la spital in orasul unde locuim, mama a fost in stare foarte grava, eu mai usoara si iarasi m-am rugat la Dumnezeu, la Maicuta Domnului si la toti Sfintii sa scape si rugaciunile mi-au fost ascultate. Când am iesit din spital, mama slabise foarte mult dar usor, usor si-a revenit intr-o stare bunicica, avind in vedere ca are multe alte boli- diabet, tensiune, osteoporoza, probleme cu ficatul, cu stomacul, anemie, etc. Iar ce este si mai important DUREREA DE LA PICIORUL CE TREBUIA OPERAT a treia oară A DISPARUT. E drept ca o doare coloana si se misca cu cadrul dar nu a mai fost nevoie de o a treia operatie care insemna imobilizare la pat 6 saptamâni…. Așa a lucrat Bunul Dumnezeu, Maicuta Domnului si Sfintii Săi, si eu le multumesc. Slava Tatalui si Fiului si Sfintului Duh, in veci. Amin!


ADINA-IOANA (11 februarie | 19:33)Maica Domnului m-a unit cu un suflet anul trecut de un praznic binecuvantat al ei, pe 21.11.2021. Sufletul acesta ma iubeste foarte mult, mai mult decat merit si le cer iertare lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfintilor si Ingerilor pentru datile in care sunt nerecunoscatoare.


anonim (11 februarie | 18:58) –  Doamne ajuta ! Vreau sa impart cu voi ajutorul si minunile pe care Fecioara Maria si Sf Nectarie, sfintii de care ma simt eu apropiata, le-au facut pentru mine. Va spun ca ajutorul lor il simt mereu, de la cele mai usoare pana la cele mai grele situatii. Nu va pierdeti niciodata speranta in Dumnezeu, in Fecioara si sfintii Lui. Dupa ani intregi in care ma rugam si credeam ca nu voi primi ajutorul lor, Fecioara Maria m-a binecuvantat cu un copil, cand credeam ca nu se mai intampla niciodata. Si vreau sa va impartasesc si voua , celor care va rugati pentru asa ceva, niciodata sa nu va pierdeti credinta ca va va ajuta. Dumnica am avut crampe puternice, imi era teama pentru sarcina, m-am dat cu ulei sfintit de la candela Sf. Nectarie si m-am rugat din suflet catre el, sa nu ma lase, sa ma ajute sa nasc la termen. Si ajutorul lui a venit ca de fiecare data, asa pacatoasa cum sunt, i-am promis ca daca ma va ajuta, voi impartasi tuturor, astfel ca si alti oameni sa beneficieze de ajutorul lui. Conditia e sa crezi din suflet, fara sa te indoiesti ca va va ajuta, atat timp cat te rogi pentru un lucru bun, de folos. Doamne ajuta!


MIHAELA (10 februarie | 21:46)Multumesc, Doamne, pentru tot ce mi-ai dat, desi nu am meritat. Multumesc tuturor sfintilor dragi. Azi marturisesc o minune a Sf. Mina. Sunam de 4 zile la DSP dar nu raspundea nimeni, avand nevoie sa-mi trimita raportul medical pentru concediu medical. Azi am sunat din nou… am lasat telefonul pe speaker, si am inceput sa citesc paraclisul Sf. Mina. Dupa 1 minut max, Mi-a raspuns si pe loc mi-au trimis si raportul pe email. Amin.


MĂDĂLINA (9 februarie | 18:03)Marturisesc ca Maica Domnului, Domnul, Tatal, Sf. Ierarh Nectarie, Sf. Arsenie Boca, Sf. Efrem Cel Nou, Preasfanta Cuvioasa Parascheva, Sf. Pantelimon, Sf. Parinte Arsenie Papacioc, Ingerul meu Pazitor, Duhul Sfant si toti Sfiintii si Apostolii, asa cum ma rog eu mereu cand am o problema, m-au ajutat anul trecut cu o problema de sanatate! De ceva vreme.. 1 an, aveam o problema, mai exact o excrescenta, care se tot marea. Ipohondra de fel, mi s-a pus pata in vara sa merg la dr., ca cine stie ce oi avea. Doctorul mi-a pus diagnosticul de polip, si mi-a recomandat operatie urgenta, urmata de o colonoscopie, pentru a evita alti posibili polipi. M-am programat la interventie, mi s-a spus ca se va face biopsie, iar eu eram panicata si cu nervii la pamant. M-am rugat zilnic la toti Sfintii mei iubiti, am mers la Sf. Nectarie, am dormit cu iconite de buzunar in pat, pana am aflat rezultatul biopsiei si o perioada dupa. Cand a iesit rezultatul biopsiei, dr. nu i-a venit sa creada ai a zis ca sigur este o eroare de laborator. Nu era niciun polip, ci o problema foarte intalnita, pe care o au majoritatea oamenilor care stau mult pe scaun, nu fac miscare. Laboratul a dublu confirmat rezultatul spre uimirea doctorului. Pot sa spun ca a fost cea mai mare minune pentru mine, anul trecut, dupa ce, desi nu mai aveam sperante ca nu e polip, doar eram cu gandul ca poate totusi. Rugati-va, oameni buni. Dumnezeu exista si Sfintii lucreaza pentru noi! Slavit fie Domnul, Fecioara Maria si toti Sfintii! AMIN!


anonim (9 februarie | 12:41) –  Dragi credincioși va indemn cu mare drag sa nu va pierdeți nădejdea în bunul Dumnezeu și în Sfinții Săi. Ma aflu într-o perioada foarte grea a vieții mele, pierduta nu știam încotro sa o iau, asa ca m-am apucat sa citesc acatistul Sfântului Mina cu îndoială recunosc sa îmi descopere o bănuială despre soțul meu. Sfantul meu drag într a 7 a zi de acatist mi-a descoperit tot adevărul chiar dacă dureros ii mulțumesc Sfântului ca măcar numai sunt mințita! MINUNAT ESTE DUMNEZEU între Sfinți Săi! Bucură-te Sfinte Mina mult patimitorule!


ADINA IOANA (6 februarie | 15:57)Simt ajutorul concret al Sfintilor in praznice la locul de munca si in familie. De Sfantul Nectarie si de Intampinarea Domnului au decurs lucrurile cursiv la gradinita, alte dati copiii sunt galagiosi, de asemenea postul luat este primit de la Maica Domnului, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Ioan Botezatorul, Sfantul Mina, Sfantul Gherasim din Kefalonia si Sfantul Spiridon. Pe iubitul meu l-am cunoscut online in apropierea praznicului Sfintei Cuvioase Parascheva si ne-am cunoscut fata in fata pe 10 noiembrie cu ajutorul Sfintilor Arhangheli, al Sfantilor Nectarie, Mina si toti Sfintii Ioan caci si el poarta ca si mine acest nume binecuvantat.


anonim (6 februarie | 13:18)Bună ziua, iubiți credincioși! As vrea sa mărturisesc și eu minunea Sfatului Mina în viata mea, sunt căsătorită cu doi copilași de doi ani soțul îmi spunea ca are depresie în același timp era distant fata de mine, ba ma iubea ba nu ma suporta! În timpul acestor doi ani el a întrat în grele datorii am luptat pentru el l-am ajutat sa le plătească sa își revină! Dar el tot distant și am început sa citesc acatistul sfântului Mina cu îndoire recunosc, pentru ca în acești doi ani am citit foarte multe acatiste, paraclis și nici un răspuns. L-am rugat pe Sfânt sa îmi descopere tot adevărul despre soț și Sfântul meu drag mi-a ascultat rugăciunea din păcate am aflat ca are o amantă. Va rog din suflet rugați-vă Sfântului Mina, chiar e grabnic ajutător! Mulțumesc Sfinte pentru tot ajutorul! Bucurate Sfinte Mina, mult patimitorule!


PR. MIHAIL (4 februarie | 09:07) –  Am rugat-o și eu pe Sfânta Parascheva sa ne dea un copil, eram la racla si mana ei se făcuse foarte calda… apoi în toamnă, pe 14 octombrie ni s-a născut un băiat. 

Cumnatul meu nu găsea deloc de muncă în domeniul său, de aproape un an, era împrumutat pana peste cap, slabise enorm, apoi la indemnul unui duhovnic, a citit 40 de zile concomitent Acatistele Sfântului Nicolae, Nectarie și Efrem. După aceste 40 de zile, l-au contactat 3 firme dintre care și-a permis sa aleagă el locul de muncă, să negocieze salariul și să-și aleagă și mașina de serviciu!


AC (3 februarie | 14:51)Mama mea a simtit o durere acuta in dreptul inimii dar in secunda in care a folosit uleiul Sfantului (Nectarie, n.r.) luat de la biserica Radu Voda durerea a disparut instant. Iti multumesc Sfinte drag, Maicuță Minunată!


ELENA VIOLETA (3 februarie | 23:03) Doamne ajuta. Multumesc Sf. Xenia din Sankt Petersburg, pentru ajutorul si bucuria care mi-a daruit-o (desi nu sunt vrednica). Dupa ce am trimis scrisoare la Smolensk, la mormantul său, sfânta m-a ajutat si am gasit o comanda importanta in domeniul care lucrez. Multumesc si Maicii Domnului pentru grija sa! Amin.


ANCA (2 februarie | 09:14)Multumire Sfintului Nicolae. Ma intorc de la serviciu si nu reusesc sa deschid usa. Era bloccata cu un divan pe dinauntru. Am stiut. Intrasera hotii. Cind am reusit sa intru am vazut imediat ca lipsea computerul. M-am uitat in jur si m-am dus prin toata casa. Nici un sertar deschis. Dulapurile inchise. Totul era neatins. Dintr-o data mi s-a oprit privirea in cea a Sfintului Nicolae din icoană. Atunci am inteles ca a fost el acela care a pus pe fuga hotii care au disparut pe usa de la balcon pe unde au intrat. Trec citeva luni si ajungind a casa vad taiat geamul usii de la terasa. Usa larg deschisa. Hotii!!!! Dar, de data asta n-au luat chiar nimic. Casa era intactă. Totul neatins. Sfintul Nicolae i-a pus din nou pe fuga. Si cred ca i-a speriat tare de tot. Nu am dovezi de nici unele. Dar stiu, sunt sigura ca asa a fost. Icoana Sfintului Nicolae ma pazeste. Pe mine, pe noi si casa nostra. Impreuna cu toti sfintii din icoane, si cu Maica Domnului si Fiul ei Preaiubit, Domnul nostru Iisus Hristos.. Am invatat ca oricum trebuie sa fac si eu partea mea. Când plec de acasă las rulourile jos. Multumire mare ii aduc lui Dumnezeu pentru tot, mici, mari, multe, importante sau marunte, Lui, Maicii Sale si Sfinților toti. Amin.


MARIANA (2 februarie | 15:22)Mulțumesc Sf. Mina pentru minunea care ai făcut-o! Soțul meu nu a primit o sumă de bani de la angajator. Găseau diferite scuze ca să nu achite banii. Fabrica a trimis prima, iar o persoană din administrație i-a schimbat destinația și a ajuns la altcineva. Soțul s-a plîns administrației fabricii și aceștia într-un final sătui de minciuni au reziliat o parte din contract. M-am rugat Sfîntului Mina fiindcă soțul era învinovățit că banii i-a primit și înscenează pagubă. Trei zile am citit acatistul împreună cu psalmul 16, acatistul Sf. Matrona, Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul Sf. Treimi. Sfântul a scos la iveală adevărul și a fost pedepsită persoana care a vrut să facă rău! Mare este puterea lui Dumnezeu și multe minuni fac sfinții! Bodaproste!


anonim (1 februarie | 22:18)Minuni sunt multe… personale sau către cei care au fost îndemnați să meargă către diferiți sfinți pentru a se ruga de ceea ce aveau nevoie. Raspunsurile nu au întârziat să apară, de la salvarea vieții intr-un accident de masina, venirea pe lume la un an exact in acea zi a unui copil, vindecări miraculoase de boli incurabile, naștere de copii acolo unde nu se mai astepta familia fiind resemnată pentru varsta pe care o aveau, locuri de munca pe care nu le visam macar… si toata viata, in vremuri de neputinte, singuratate si lipsa de sprijin, de la Dumnezeu si sfintii pe care i-am strigat, am primit ajutor. Sfantul Antonie, Sfantul Nectarie, Sfantul Mina, Sfintii Împărați Constantin si maica sa Elena, Sfantul Gheorghe, Sfantul Nicolae, Cuvioasa Parascheva… multi sunt cei care m-au ajutat, si au adus contribuția la ceea ce sunt, simt, gandesc, traiesc astazi. Le mulțumesc, până in ultima clipa a vietii mele, Amin.


VIORICA (1 februarie | 00:11)O, Doamne, Dumnezeul nostru de unde sa incep ca am multe sa marturisesc si vreau ca sa nu gresesc si am sa incep asa: Până in 2004 am fost cred ca o crestina, ma duceam la biserica când puteam, am 2 copii – ma rugam ca orice mama. Intr-o duminica era tare ger era in ianuarie si era o femeie, Mari Gura din Braila care mergea desculta cu niste catrosi in picioare fara sosete eu ma duceam la biserica. M-am intors acasa cu ea si am bagat-o in casa sa se incalzeasca intre timp eu pregateam ceva sa i dau sa o incalt si ceva mincare. Sotul ma ocara de ce am adus o in casa. Ia-o de aici, nu vezi ca miroase si m-a suparat tare ne-am certat si am plecat la biserica. Nu-mi trecea gindul de la tot si cearta, si femeia cum de ea merge si eu am inghetat. Uitindu-ma mereu la altar si dusa pe ginduri uitam sa fac si cruce si era cind Parintele iese cu Cinstitele daruri si prima se ruga deodata apare in fata altarului, Un CAP DE OM SEMANA CU Sf Ioan cu Barba neagra si parul negru. Eu m-am dat mai pe mijloc sa vad mai bine. Ziceam, ce a aparut Omul Acela nu e preotul, dar nu zice nimic si vroiam sa-l vad mai bine… atunci a disparut. Pe loc nu gindeam, eram suparata cu gindul meu si totusi am ramas cu ochi sa vad cind iese Omul pe care il vazusem. Am ramas până nu mai era nici unul in altar si totusi, pe loc nu mi-am dat seama. Dumnezeu a vrut sa-mi arate ca este si totusi a trecut mult timp am mai zis la tatal meu lui zice taci din gura, ce se arata Dumnezeu la tine ca esti pacatoasa, in gindul lui, avea dreptate, nu sunt o credincioasa adevarata .. dar totusi Dumnezeu ne iubeste pe toti si poate am ceva ce lui Dumnezeu ii place. Sufletul Curat si poate nu e de ajuns dar la Domnul nostru e cu putinta. Si multe am avut minuni ar trebui sa nici nu mai calc pe pamint la cit de bun este Dumnezeu … dupa toate astea am gresit cind am venit in Italia in 2004 foarte mult, mult de tot, ca am uitat dar Dumnezeu nu ne uita si m-a primit din nou acum sunt impacata si sper ca Dumnezeu ma va ierta sa ma tina pâna voi face tot ce pot sa ma ierte ca am gresit. Dar o alta minune mi-a dat, va rog sa ma credeti ca m-am rugat la Maicuta Domnului pentru baiatul meu si m-a ascultat. Baiatul meu nu mai bea, ma credeti, am facut rugaciune in fiecare zi la Maicuta Domnului Potirul Nesecat si pomelnic la manastirea Frasinei si mare e Dumnezeu nu m-a lasat, a vrut sa-mi arate ca inca nu l-a departat de la El chiar daca eu am facut pacate si ne asteapa ori cind sa ne intoarcem, dar sa nu cadem din nou in aceleasi pacate ca nu mai indraznesc. Eu cred asa ca Dumnezeu nu vrea cine stie de la noi, doar sa fim buni in tot sensul cuvintului. Doamne ajuta la toata lumea sa Te cunoasca si ai mila de noi ca suntem paminteni si gindim foarte mult si prost doar Tu ne poti da intelepciune sa putem sa alegem tot cei bun in numele tau Sfint. Ajuta copiii si nepotii, nora si toate familile si toti cei ce Te iubesc si cred in Tine. Multumesc mult, Doamne, ajuta-ne pe toti sa fim mai buni, iertati-ma ca am gresit cu ceva, sper ca nu am gresit, ca am avut multe alte minuni prima pina in 2004 poate vi le spun intr-o alta marturie. Va multumesc!


anonim (31 ianuarie | 10:59)Doamne ajuta și miluiește! Cand am susținut teza de doctorat am avut un profesor care nu dădea nici un răspuns vizavi de referatul lucrarii. Se apropia data sustinerii și nu reușeam sa primesc referatul. La Manastirea Radu Vodă se faceau slujbe noaptea. Am luat un exemplar din teza, m-am dus la racla Sfântului Nectarie, am pus lucrarea sub racla și m-am rugat cum am putut eu, păcătoasa. Cand am ajuns acasa, am deschis emailul si am găsit referatul trimis de profesor chiar cand se terminase Sfânta Slujba. Ii mulțumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Nectarie, Sfântului Mina și tuturor Sfintilor pentru tot si pentru toate si ii rog să mă ajute in continuare. 🙏 Amin. Aliluia!


anonim (30 ianuarie | 19:20)Am mai scris aici, insa doresc sa aduc multumire lui Dumnezeu, Maicii Sfinte, Sfantului Efrem cel Nou si tuturor Sfintilor, pentru ajutorul pe care mi l-au oferit legat problemele mele de sanatate, care s-au ameliorat mult fata de prima data cand am trimis mesaj pe acest site. Vindecarea nu este una totala, dar situatia mea e semnificativ imbunatatita, si sper sa ma insanatosesc complet in viitor.


anonim (30 ianuarie | 14:45)Doamne ajuta! Multumesc iar Sfantului Efrem care mereu imi vine in ajutor. Sunt in sesiune la facultate, o facultate destul de grea, cu foarte multa materie de invatat. Primul examen a fost la o materie destul de grea. Auzisem foarte multe lucruri despre profesoara, cum ca sunt foarte multi studenti care nu reusesc sa termine facultatea din cauza ei. Am incercat sa ma pregatesc cat de bine am putut, dar nu am reusit sa parcurg si ultimul capitol. L-am rugat pe Sfantul Efrem sa imi fie alaturi si sa ma ajute sa imi amintesc ce am invatat. La examen 7 subiecte din 13 au fost din materia pe care nu am reusit sa o invat. Am plecat foarte dezamagita, stiam ca nu o sa iau, dar cand s-au afisat notele am vazut ca am luat. Era imposibil sa iau fara ajutorul Sfantului. Sfantul Efrem a fost langa mine si la restul examenelor, la al 2 lea examen am tras un bilet pe care am stiut sa il rezolv, la al 3 lea si al 4 lea examen m-a ajutat sa imi amintesc materia, reusind sa le iau. Mai am un examen, pentru mine este cel mai greu, deoarece materia nu este structurata foarte bine si nu reusesc sa o inteleg incat sa retin ceva, dar nadajduiesc ca Dumnezeu si Sfantul Efrem imi vor ramane aproape si voi reusi sa invat.


ANCA (30 ianuarie | 04:23)Doamne pentru tot Îti multumesc! Mi-era tare frica noaptea de cind la 14 ani vazusem un film cu vampiri. Noptile pentru mine erau un chin. Dormeam cu toate luminile aprinse dar oricum, frica mare aveam. Au trecut zeci de ani aşa. Greu tare cind soțul meu nu era acasa. M-au luat niste prieteni la slujba de Paşte . Initial n-am vrut sa merg dar au insistat. Cind slujba a luat sfirsit am simtit o dorință fierbinte sa mă spovedesc. M-am spovedit si m-am rugat Maicii Domnului in biserica, (rupsesem cu biserica de mai bine de 30 de ani) si am inceput sa pling. Plingea fiecare bucatica din mine, lacrimile pareau mai multe decit aveam. Imi parea atit de rau pentru toate alea multe cite am facut! In acea noapte m-am intors acasa am stins toate luminile si am adormit linistita. De atunci nu mai stiu ce este frica de noapte. Stiu in sufletul meu ca Maica Domnului m-a luat de mina si m-a dus la biserica. Prin prietenii mei. Cred ca rugaciunile de o viata ale bunicului meu la Măicuța Domnului m-au protejat. Si m-au salvat. Iar Domnul nostru Iisus Hristos m-a primit cu dragoste in biserica Lui pentru rugaciunea Maicii Sale. Si aşa am cunoscut pe Sfinții bisericii noastre, si minuni multe am vazut si am auzit. Slavă Ție, Doamne! Slavă ție, Maicuța minunată! Slava Sfinților si Îngerilor! Din suflet Mulțumesc.


DIANA (28 ianuarie | 22:35)Cu întârziere marturisesc ajutorul Bunului Dumnezeu… si imi cer iertare pentru amanare. Multumesc Doamne! Prin rugaciuni catre Maicuta Sfanta si Sfintii dragi: Sfintul Nicolae, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Mina, Sfanta Xenia, Sfanta Parascheva, Părintele Arsenie Boca, Parintele Ioan Rusul am primit ajutor in diverse situatii, am reusit sa ma mut la casa mea, am fost avansata si am primit o marire salariala… am fost ajutata intr-o situatie limita trimitandu-mi un gand bun si oameni buni iar azi… am primit o veste buna in legatura cu analizele matusii mele – o rugaciune catre Sfantul Efrem si una scurta catre Maica Domnului si parca am scapat de o greutate cand am aflat vestea. Doamne, Iti multumesc pentru tot!


anonim (28 ianuarie | 17:00)Clasa a 7-a. Am dat examen la istorie. Am facut dar la ultimul exercitiu, stiu clar, pentru ca si profesorul mi-a zis, ca a fost gresit. Ceea ce insemna minus un punct adica nota 9. Dar cand le-a corectat a pus 9 pe lucrare, dar mi-a trecut 10. Sunt convis ca aceasta a fost o minune! Numai bine!


MARIA (25 ianuarie | 18:56) –  Slava lui Dumnezeu între sfinții Săi, Sfântul Nectarie e minunat. Acum 3 luni aveam un nodul la sân cu probleme la care trebuia biopsie, examen citologic și bacteriologic. Nu am făcut însă aceste examene medicale și în aceste 3 luni am citit acatistul sfântului Nectarie, sângerarea din sân s-a oprit iar azi la același ecograf nodulul era micit și mi-a zis că nu mai are arata a fi suspect și că e un nodul micut perfect normal hormonal, cu forma regulată și că pot sta liniștita. Mulțumesc, Sfinte Nectarie!


anonim (25 ianuarie | 12:24)Vreau sa spunca am avut colon iritabil, hemoroizi, am inceput sa citesc acatiste, rugaciuni, am facut colonoscopie si a iesit bine. Multumesc Maicii Domnului, Sf. Efrem , Sf. Nectarie , Sf. Parascheva, Sf. Iuda Tadeu, Arhanghelului Rafael. Doamne ajuta!


MARIA (24 ianuarie | 18:47)Sfântul Nectarie a făcut mereu minuni cu mine și familia mea, vindecari de cancer in familie când totul părea pierdut, biopsii schimbate in bine, nașteri de prunci și acum fiind însărcinată deși medicii nu prea îmi dădeau sanse, și am o sarcina cu foarte multe riscuri, credeam că nu o sa o pot duce la capăt, dar Sfântul Nectarie îmi este alături, și de fiecare dată când mergeam la doctor și credeam că totul e pierdut Sfantul meu drag schimba totul în bine, de exemplu de câteva zile nu am mai simțit deloc mișcând copilul, m-am rugat sfântului Nectarie și i-am citit acatistul și copilul a început să miște, am o sarcina cu trombofilie, placenta căzută și dezlipita cu sângerări și contractii de la început, rh negativ, și multe alte probleme de sănătate, nu credeam că pot duce dar sunt deja în al doilea trimestru și știu că Sfântul Nectarie mă va ajuta cum m-a ajutat enorm in alte situații grele despre care am scris. Dau mărturie pentru că știu că Sfântul meu drag vrea sa ajute pe cât mai mulți oameni care îi cer cu credință și nădejde ajutorul și mulți oameni au nevoie și de întâmplări ale altora pentru a avea incredere. Mai multe vindecări de cancer, nașteri de prunci, vindecări de alte boli și schimbate diagnostice în bine sunt doar cele cunoscute și simțite de mine , dar chiar e minunat cu toată lumea. Cel puțin 40 de zile Acatistul și vor apărea minuni. Credință, râvnă și răbdare.


SANDA (23 ianuarie | 20:26)Am citit despre minunile sfântului Spiridon și cum ajuta pe cei care cunosc minunile sale. La sfatul duhovnicului l-am citit pentru băiatul meu elev în clasa a opta, care urmează să aibă examene. Cum școlile au fost închise au început și problemele. Am primit ajutorul sfântului Spiridon când totul părea pierdut. Mulțumim sfântului pentru ajutorul dat și mărturisim minunile sale. Acatistul l-am citit in luna decembrie 2021, imediat am primit ajutor.


anonim (23 ianuarie | 13:02)Ultimele saptamani au foarte grele si stresante la locul de munca, in plus am primit si target de vanzari. N-are rost sa mai spun faptul ca volumul de munca este foarte mare, la fel si responsabilitatea, totul pentru un salariu care nu-mi ajunge de la o luna la alta. M-am rugat plangand de multe ori la Maica Domnului, la Sfintii inchisorilor, Sf. Nicolae, Sf. Efrem, Pr. Arsenie Boca, Cuviosul Gherontie de la Tismana sa faca o minune, sa ma pot muta pe un alt department. Ceva in sfarsit s-a schimbat, am depus CV-ul pentru alt post in cadrul aceleiasi companii . Am fost la ceva discutii cu directiunea, ei mi-au propus promovarea pe alta pozitie in vreo 3, 4 luni pe departamentul unde sunt acum. Ma aflu la rascruce de drumuri, trebuie sa dau un raspuns saptamana viitoare. O sa continui rugaciunea, sa faca Maica Domnului si Sfintii ce vor cu mine. Am promis vineri ca voi da marturie, daca voi fi ajutata la serviciu. Multumesc Sf Parinte Arsenie, Sfinților din închisori, Sf. Efrem si Sf Cuvios Gherontie! Promit sa revin cu detalii.


MARIANA (21 ianuarie | 13:35)Vă povesteam (mai jos, n.r.) de Sf. Matrona de pe 15 ianuarie. Pe 16, reușesc să citesc 7 acatiste. Am început cu acatistul Sf. Matrona și am finisat cu acatistul Sf. Treime. La fel în acea săptămînă parcă mă îndemna cineva să citesc toate acatistele care le aveam acasă. Am reușit doar 7 fiindcă la citirea Acatistul ui Sf. TREIMI apare cineva sau ceva care mă sustrage de la rugăciune și mereu îl las la urmă. Acest acatist îl aveam de mulți ani dar cum îl deschideam așa și îl închideam până anul trecut. După ce l-am citit împreună cu acatistul Acoperămîntul Maicii Domnului, am descoperit ce s-a întâmplat de fapt cu sarcina mesterioasă pe care medicii nu o vedeau și în care copilul a început starea de putrefacție.(…). Am văzut puterea rugăciunilor și am avut unele probleme și presiuni, care, cu ajutorul lui Dumnezeu s-au rezolvat. Soțul a cumpărat o mașină și a fost mințit că are asigurarea. Dumnezeu și sfinții ne-au ajutat să scăpăm de amendă. Apoi, mașina care o aveam era la reparație de vreo 3 săptămîni și îi cereau bani grei și tot îl amâna. Azi, i-a dat soțului ce să cumpere și a cerut bani doar pentru lucru. Acestea nu se întâmplă dacă nu îmi săreau în ajutor sfinți Spiridon, Mina, Ciprian și Iustina, Maica, Domnului și Sf. Matrona. Poate sunt și alți sfinți care au intervenit fără să le cer ajutor, ca Sf. Onofrie. Vă mulțumesc tuturor pentru ajutorul de care am parte zi de zi!


AC (20 ianuarie | 19:01)Doresc sa dau si eu marturie despre ajutorul Sfantului Nectarie in viata nostra. Prin aceasta il rog sa ma ierte, ca nu am facut cunoscut ajutorul primit de la Sfantul Nectarie la vremea in care l-am primit, ci dupa opt ani, desi am hotarat ca de se va intampla sa avem un copil, voi marturisi ajutorul lui. Eu si sotia mea nu reuseam sa avem copii din cauza unor probleme de fertilitate. In tot acest timp, cinci ani de incercari, analize, rugaciuni si asteptari nu ne-am pierdut increderea in Sfantul Nectarie si il rugam necontenit cu nadejdea ca ne va ajuta sa avem un copil, desi analizele medicale ne acordau doar 1% sanse de procreere. Si iata, ca dupa cinci ani de asteptari si rugaciuni adresate Sfantului Nectarie, sotia a ramas insarcinata si a nascut o fetita pe care am numit-o cu numele sau, in semn de pretuire si multumire pentru darul Sfantului ocrotitor al familiei noastre. Sfantul Nectarie ne-a dublat bucuria, caci dupa doi ani si patru luni sotia a mai nascut inca o fetita . Multumim Sfantului Nectarie pentru aceste minunate daruri – fetitele noastre!


C (19 ianuarie | 14:07)După rugăciuni, lacrimi, post, spovedanie, împărtășanie am primit răspuns la ruga mea de demult de a întâlni un bărbat special cu care să am o relație! Mulțumesc Maicii Domnului, Sf. Nicolae, Sf. Efrem, Sf. Parascheva, Sf. Iuliana, Sf. Xenia, Sf. Petru și Fevronia, Sf. Spiridon și Sfintei Treimi ♥️ și tuturor sfinților pe care nu i-am amintit dar poate au mijlocit. Aveți nădejde și credința și rugați-vă neîncetat! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!


MARIANA (15 ianuarie | 13:16)De cîteva zile aveam o dorință să citesc Acatistul Sf. Matrona. Mereu mă gîndeam la sfîntă și azi, 15.01.2022, cu ajutorul Domnului am izbutit să-l citesc. Iar cînd am terminat rugăciunea de la sfîrșit am simțit o mireasmă de flori de la tămîie și mir. Am răsucit acatistul pe o parte și pe alta dar parfumul dispăruse. Am înțeles că a fost sfînta și m-a încurajat să-i citesc în continuare acatistul!


ELI (14 ianuarie | 23:54)Intr-o noapte m-am trezit cu dureri groaznice in dinti, care imi iradiau in oasele fetei si in ochiul drept. Dinti imi erau tratati. Nu puteam minca, ca imediat ce atingea mincarea incepeau durerile. Intr-o vineri m-am dus la Catedrala din Timisoara. Cand m-am apropiat de Icoana Mintuitorului am simtit o durere fulgeratoare in dinti. M-am rugat iar la plecare, mi-am apropiat fata de Icoana. Ajunsa acasa am constatat ca nu mai aveam dureri de dinti si puteam minca. De asemenea ma dureau miinile de la frig, aveam o sensibilitate la frig exagerata ca am dezvoltat ulceratii pe degete, care ma dureau in special seara. M-am dus din nou la Catedrala, m-am rugat si mi-am atins mainile de marginea Icoanei Mintuitorului. De atunci nu mai am ulceratii. Multumesc Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul suprem al sufletelor si al trupurilor noastre. Amin.


ALI (14 ianuarie | 15:38)Vreau să mulțumesc bunului Dumnezeu, Măicuței Domnului, Domnului Iisus Hristos și Sfinților pentru ajutorul dat mie și familiei mele în nenumărate nevoi. Deși aveam o problemă de sănătate, care mi-a făcut viața un chin și îmi dădea continuu o stare de depresie, disperare și nemulțumire, și mă rugam de foarte mulți ani pentru ameliorarea sau vindecarea ei, nu obțineam niciun rezultat. Într-o zi, mi-a venit ideea că Dumnezeu vrea mai mult de la mine, și că nu mă ajută fiindcă sunt păcătoasă. Am consultat un îndreptar de spovedanie, mi-am scris pe o foaie toate păcatele săvârșite (unele de care îmi era foarte rușine) și m-am dus cu ele la duhovnicul meu. A fost pentru prima dată când am făcut o spovedanie generală, cu toate păcatele făcute cu voie sau fărădevoie. Acest lucru mi-a dat speranță, deși nu mi-a fost ușor să mărturisesc unele păcate, dar aveam încredere și ceva îmi spunea că lucrurile o să se schimbe în bine. După, am continuat să mă rog în continuare la bunul Dumnezeu, Măicuța Domnului, la Sfântul Efrem cel Nou, la Sfânta Xenia, la Sfântul Iuda Tadeu și la alți sfinți, să mă îndrume cu folos ca să-mi recapăt sănătatea. În urma rugăciunilor, am hotărât să merg în fiecare vineri la slujba Sfântului Maslu, o slujbă făcută de preoți în special pentru cei cu probleme de sănătate. După câteva luni, am găsit o soluție care pare să funcționeze la problema mea de sănătate, cu care mă confruntam de peste 10 ani. Sunt foarte bucuroasă și sper din tot sufletul să văd rezultatele dorite în continuare. Vă recomand cu drag rugăciunea, spovedania generală și să mergeți la Sfântul Maslu, o să vedeți rezultate! Doamne ajută tuturor!


IOANA (13 ianuarie | 11:21)Multumesc celor mai buni prieteni, Sfintii! Marturisesc ca nu a exista incercare, oricat de grea, din viata care a inceput de cand m-am reintors in biserica, in care sa ma rog cu incredere si in care sa nu primesc raspuns. Multumesc Sfantului Nectarie pentru sanatatea mea si a celor dragi si incercati, Sfantului Nicolae pentru casatorie si casa cea noua (pentru amandoua m-am rugat cu disperare ani la rand), Sfantului Mina pentru locul de munca, Sfantului Efrem, Sfantului Calinic, Sfintei Parascheva si, in general, tuturor Sfintilor pentru ca atunci cand parea ca nu mai este nicio sansa de rezolvare a unei probleme, cand solutiile omenesti pe care le cautam duceau spre nicaieri, abia atunci cand ma rugam cu adevarat, simteam ca exista cineva care lupta pentru mine, ma ridica din intunericul deznadejdii si imi arata, cu delicatete, directia spre Lumina. Poate ca, de fapt, incercarile si chiar si oamenii prin care acestea vin, ne sunt date spre a ne apropia mai mult de Domnul, a-L cunoaste mai bine si a invata de la El IUBIREA.


ALEXANDRA M. (12 ianuarie | 23:37)Am făcut o promisiune Fecioarei Maria și Sfântului Mina, ca le mărturisesc minunea lor cea mare. Eram la mijlocul lunii octombrie 2021, când scumpa mea mama a luat virusul covid. Simptomele erau aceleași ca în crizele de fiere pe care le avea de câteva ori pe an. Prin urmare, după 4 zile s-a gândit ca poate totuși nu fierea este problema de aceasta data. A ajuns la spital. Eu si surorile mele am început sa spunem în fiecare seara acatistul Sf. Mina și Paraclisul Maicii Domnului. Doar bunul Dumnezeu a salvat-o pe mama mea! A stat o luna în spital, a avut multe urcușuri și coborâșuri, dar nu ne-am pierdut încrederea. Acum este acasă, aproape în totalitate recuperata, iar în tot acest timp Sf. Fecioara Maria și Sf. Mina au fost cei care au octotit-o și au tras-o din prăpastia în care se afla. Mereu le rămân recunoscătoare Lor, pentru ajutorul primit în acele săptămâni atat de dificile…


anonim (11 ianuarie | 22:12)La mulți ani! Așa cum am promis, vă voi relata în 3 cuvinte, cum m-a ajutat din nou, bunul Dumnezeu și Sf. Efrem cel Nou și Sf. Nectarie, astăzi, m-am rugat pentru o prietenă de suflet a mea, a trecut printr o intervenție, așa că, aseară, mi-am zis în gând, Sf. Efrem cel Nou, Nectarie, Doamne, fiți mâine cu ea, să treacă cu bine peste toate, să nu simtă frică, nici durere, să poată veni sănătoasă acasă. Dimineață, m-am trezit cu aceleași gânduri și am citit repejor acatistul Sf. Efrem cel Nou, dar și pe parcursului zilei m-am rugat cu ale mele cuvinte. Acum 2 ore, am fost sunată de buna mea prietenă, mi-a spus că totul a decurs bine, că se simte foarte bine, nu are dureri, și nu i-a fost nici teamă. Sfântul Efrem cel Nou, de multe ori, mă ajută, doar gandindu-mă la el. Mulțumesc, Doamne, mulțumesc, sfinților mei dragi!


anonim (11 ianuarie | 18:43)Multumesc Dumnezeule mare si bun, multumesc Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu, multumesc Maicuta Sfanta, multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Nicolae, Sfantului Efrem cel Nou Arhanghelului Mihail, Sfantului Apostol Iuda Tadeu care intodeauna imi asculta rugaciunile cand eu fac novena lui, aproape intodeauna, nici nu termin bine novena lui , ca ajutorul a si venit…. Este imposibil sa te rogi si sa nu fi ajutat….am citit aceasta frază intr-o marturie despre o minune scrisa de o persoana, acele cuvinte mi s-au intiparit in minte si nu le voi uita niciodata. De aceasta data minunea facuta de Sfantul Apostol Iuda Tadeu a fost ca sotul meu a trecut cu bine printr-o perioda putin mai complicata la locul de munca…. eu m-am rugat lui Dumnezeu si Fiului sāu Iisus Hristos, si Maicii Domnului Sfanta Fecioara Maria, tuturor Sfintilor si totul a fost bine. Traim niste vremuri foarte dificile, dar ajutorul Bunului Dumnezeu, pentru rugaciunile sfintilor nostri dragi, ne face viata mai usoara, daca noi ne rugam la Măicuta noastra din ceruri si la Sfintii nostri dragi si le cerem ajutorul. Azi dimineata aveam o problema de rezolvat si l-am rugat in gând pe Sfantul Efrem ce Nou sa ma ajute, si El grabnic mi-a venit in ajutor… Cand am o problema intr-un moment oarecare il chem in gandul meu, ii spun … Sfinte Efrem ce Nou, ajuta-ma, si el repede, chiar in acel moment vine in ajutorul meu….. este foarte grabnic ajutator… ii multumesc, niciodata nu ma lasa la greu….. Acum am o problema de rezolvat cu niste acte, il rog pe Dumnezeu sa ne ajute, voi face novena Sfantului Apostol Iuda Tadeu si il voi ruga sa ne ajute, si eu impreuna cu El si cu toti sfintisorii mei dragi, dar si cu Maica lui Dumnezeu, Sfanta Fecioara Maria il slavim pe Dumnezeu, Slava Tie Dumnezeul Nostru, Slava Tie….Aliluia, Aliluia, Aliluia . Amin (admin: novena este o formă de rugaciune romano-catolică, sunt atâtea rugăciuni, acatiste, paraclise și canoane către Domnul Iisus, Maica Domnului si toți Sfinții, care e rostul de ce simțiți să vă rugați ca ereticii apuseni?!)


AC (11 ianuarie | 12:15)Doresc sa ii multumesc Sfntului drag Nectarie pentru minunea pe care a facut-o cu mine. Am crezut ca am o tumoare foarte tare, ovariana, si defapt este un fel de saculet de gaz. A doua zi dupa ce m-am rugat nu mai era aproape nimic palpabil; si nici tare. E o minune!!!! De asemenea, multumesc si Sfantului Efrem, Sfantului Arsenie Boca si Sfantului Anton. Impreuna cu minunata Fecioară regina minunilor nu ne lasa niciodata singuri. Sfintii ne iubesc, ne ocrotesc si ne ajuta cand nici nu mai speram. Sunt cadoul lui Dumnezeu pentru noi. Va iubesc si va multumesc, sfintilor mei dragi! (admin.: probabil vă referiți la Sf. Antonie cel Mare? Altfel, Anton de Padova (dacă despre acesta vorbiți) a trăit și-a asumat catolicismul ca preot franciscan, este canoniazat de romano-catolici, noi nu-l putem cinsti ca sfânt, chiar dacă a avut o viață duhovnicească îmbunătățită. De aceea, nu este corect să amestecăm lucrurile. (…) ) 


OANA (9 ianuarie | 21:56)La inceputul saptamanii mi-a iesit pozitiv testul covid. M-am rugat Cuviosului Gherontie sa ma ajute si am promis ca o sa dau marturie. Nu mi-a fost rau nici o clipa si deja in a sasea zi testul este negativ.


anonim (9 ianuarie | 20:52)Doamne ajuta! Desi nu merit, mereu am primit ajutor de la Sfantul Efrem cel Nou si mereu a fost langa mine. Zilele trecute eram cu parintii mei in masina, iar masina a luat foc. M-am speriat foarte tare si l-am rugat pe Sfantul Efrem sa ne vina in ajutor. Au fost multi oameni care au venit sa ne ajute, iar masina nu a ars foarte mult, am reusit sa stingem focul si se poate repara. Dumnezeu si Sfintii Lui ne sunt mereu alaturi, iar in lume inca mai exista si oameni buni.


anonim (8 ianuarie | 12:37)Poate ajuta pe cineva ceea ce voi scrie in semn de multumire lui Dumnezeu. M-am rugat si am sperat prea multi ani sa fiu cu cineva pe care credeam din suflet ca-l iubesc, dar al carui comportament nu-l intelegeam si ma facea sa sufar. Era un joc cald-rece. Imi dadea sperante si apoi se retragea si se purta indiferent. Si eu ramaneam confuza si atasata si nu intelegeam. Vedeam doar ce voiam sa vad si cautam diferite scuze si explicatii, ba chiar Il intrebam pe Dumnezeu de ce mi l-a mai scos in cale si uneori ma razvrateam si ma indepartam de El ca nu-mi asculta rugaciunile. Dar nu-mi dadeam seama ca, de fapt, El ma asculta si ma ferea de ceva toxic. Nu era dupa voia mea de copil incapatanat, ci dupa a Lui. Toata suferinta m-a facut la inceput sa ma indrept spre interior si sa caut sa ma inteleg mai bine si sa incep sa-mi vindec ranile ascunse. Am apelat la carti de psihologie si dezvoltare personala si se parea ca ma dezmeticeam. Eram amandoi problematici. Dar tot ce descopeream era informatie, rational. Nu reuseam sa pun cum trebuie in practica, nu era suficient. Si m-am intors, spasita, la Dumnezeu. Mi-am dat seama ca nu se poate nimic fara El. De fapt totul era spre a ma jntoarce la El si a-mi spori credinta. Cand am inceput sa ma rog, intr-un final, sa se termine cumva povestea obsesiva in care eram prinsa si sa ma vindec trupeste si sufleteste, am simtit ca El ma asculta si ca asta era ceea ce trebuia sa-L rog de mult. Am inceput sa aflu mai multe lucruri si sa ma detasez de acea persoana. Parca fusesem oarba si acum vedeam. Dumnezeu ne asculta si ne ajuta, chiar daca nu e asa cum ne dorim noi. El stie ce e mai bine pentru fiecare si ne iubeste, chiar si atunci cand suntem orbi si nu vedem. Slava Tie, Doamne, pentru tot!


ANDREEA (8 ianuarie | 11:01) – La mine la facultate deja s-a început cu verificări. Stiam ca o sa am vineri una (adică ieri ) . Am citit miercuri pe un site unde au lasat marturii studenti si elevi care s-au rugat sa fie aiba spor la invatatura si sa reuseasca la examene. Unii povestea cum din studenti care la inceput nu excelau, au ajuns bursieri. Asa ca, am citit acatistul sf Efrem, m-am rugat si la Maica Domnului si la Sf. Mina si am inceput sa învăț. Am zis ca sigur ca ajuta si pe mine. Ieri la facultate am plecat cu o iconita a sf Mina si a Sf Efrem si i-am rugat sa fie cu mine. Am luat 9 . Multumesc.


C (7 ianuarie | 21:32)Slava lui Dumnezeu pentru toate. Multumesc Dumnezeule mare, multumesc Maicuta Sfanta Fecioara Maria, multumesc Sfinte Apostole Iuda Tadeu si tuturor sfintilor pentru ajutorul dat, multumesc Sfinte Arhanghel Mihail…..Sfantul Iuda Tadeu, asa cum am promis, marturisesc iar ajutorul tau si impreuna cu tine si cu toti sfintii bineplacuti Domnului, Îl slavesc pe Dumnezeu si marturisesc minunea care ai facut-o pentru mine….. l-ai ajutat cu locul de munca pe Florin in aceasta saptamana….. te rog ajuta-l in continuare sa ne eliberam de toate grijile pe care le avem, sa fim sanatosi, sa ne fie de folos medicamentele pe care le luam… multumesc, multumesc cu recunostinta iti multumesc. SLAVA TIE, DUMNEZEUL NOSTRU, SLAVA TIE…. ALILUIA,ALILUIA, ALILUIA…AMIN


VALENTINA (6 ianuarie | 09:53)Vreau sa-i multumesc din suflet Sfantului Părinte Nectarie pentru ajutorul primit, pentru toate minunile pe care le face la tot pasul cu noi. Te rog, Sfântul nostru bun, ca tatăl meu sa nu aiba nevoie de chimioterapie, doar de monitorizare. Mai fa o minune pentru noi Sfânt grabnic ajutator. Te rugam.


EMILIA (4 ianuarie | 12:58)Doamne ajuta! Pe Cuviosul Gherontie nu l-am cunoscut când era în viata, dar  consider ca acesta nu a murit ci trăiește veșnic în sufletele oamenilor care l-au cunoscut și daca nu l-au cunoscut facea cuviosul în asa fel încât intra în viata lor pentru ai ajuta și ai aduce mai aproape de Dumnezeu. Cum am aflat de Cuviosul Gherontie? De pe Facebook, atunci când a decedat a apărut o poza cu dansul în sicriu, doar am văzut poza și am trecut mai departe, nu am dat importanta, am înțeles ca era un monah care decedase. Ulterior, tot pe internet am gasit întâmplător site-ul ,, Cuviosul Gherontie cel nebun pentru Hristos” și asa am aflat mai multe despre cuvioșia sa. În fiecare dimineață citeam mărturiile publicate. Îmi doream foarte mult sa ajung la Mănăstirea Tismana unde se afla mormântul sau și am ajuns pe 28.12.2021. Pe drumul spre mănăstire ma gândeam ca dacă vor fi cărți cu minuni făcute de cuviosul Gherontie o sa cumpăr și eu, dar ma gândeam ca o sa coste ceva și aveam o strângere de inima. Când am ajuns în magazinul Mănăstirii am văzut pe un raft câteva acatiste ale cuviosului, poze cu cuviosul și o carte care era destul de groasa ma gândeam ca o sa coste mult. Am întrebat cât costa acatistul gândindu-mă ca poate alta data o sa cumpăr cartea, acum ma mulțumeam cu acatistul. Măicuța îmi spune ca nu costa nimic, sunt gratis, atât acatistele cât și pozele, atunci prind curaj și întreb cât costa și cartea, era gratis și aceea. Vai ce bucurie, am luat 3 acatiste, 3 poze și o carte și măicuța mi-a mai dat si cele 4 volume de marturii.  Un acatist o poza și cele 4 volume le-am  păstrat iar pe celelalte le-am dăruit și altor persoane. Tot de pe site am înțeles ca cine vrea poate sa pună bomboane pe mormântul Cuviosului în semn de mulțumire, eu am pregătit un mic pachețel cu dulciuri și o sticla de bere pe care le-am lăsat pe mormânt. De cand am fost la mormantul Cuviosului Gherontie simt o bucurie si o liniste deosebita.  Aveam dureri in partea stanga sub coasta si citisem in cartea cu minuni ca unele persoane cand aveau dureri puneau poza cuviosului pe locul unde ii durea si durerea trecea. Eu am pus cartea cu poza si m-am rugat cuviosului sa imi treaca durerea. In cateva minute durerea a trecut.  Rugați-vă cuviosului, care a dus o viata sfanta și acesta nu va înceta sa vina în ajutor. Mulțumesc cuvioase pentru darul primit!


MARIA (3 ianuarie | 20:03)Vreau sa-i multumesc Sfantului Efrem ca azi m-a ajutat de ziua lui. Mi s-a stricat masina. Am citit acatistul sfantului, iar dupa terminare acatistului a venit baiatul meu si m-a ajutat sa porneasca. I-am promis sfantului ca daca ma ajuta o sa marturisesc si eu ajutorul lui.


RODICA (2 ianuarie | 22:44) –  Vreau să spun despre ajutorul primit după rugăciunea mea către Sfinții Efrem, Ioan Rusul, Nectarie, Irina, Paraschiva, către Cuviosul Gherontie, Părintele Arsenie si către ceilalți Sfinti și Drepți cărora m-am rugat să scap de un zgomot în urechea dreaptă care a apărut din senin si a ținut câteva zile, foarte sacaitor si enervant. Asta s-a întâmplat în perioada Crăciunului, nu aveam unde merge la medic, mă gândeam că-mi fac programare la orl după 1 ianuarie. N-a mai fost cazul, după câteva zile, maxim o săptămână, a dispărut la fel cum a venit. Eu sunt sigură că datorez asta ajutorului primit de Sus. Mulțumesc.


anonim (2 ianuarie | 10:20) –  Doamne ajuta. Multumesc din suflet sfintilor care m-au ajutat cand le-am cerut ajutorul intr-o situatie aparte. La indemnul unei maici, am citit acatistul Bunei Vestiri si rugaciune catre sf Nectarie, asa am reusit sa ma impac cu cineva care nu vorbea cu mine de cateva luni. Multumesc si Sf Efrem cel Nou ca m-a ajutat cand am avut nevoie. Multumesc si Sf Parascheva si Maicii Domnului pentru tot ajutorul dat. Sa va rugati sfintilor si lui Dumnezeu de cate ori aveti nevoie si sa nu incetam sa le multumim ori de cate ori avem nevoie. Ma iertati!


ALESIA (2 ianuarie | 02:53) –  Doamne ajuta! Ii mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Sfântului Mina și Sf Adrian și Natalia și Sf Fanurie pentru ajutorul acordat chiar in noaptea dintre ani! Faptul ca mi-a răspuns frumos la mesaj un băiat in condițiile in care de Crăciun se purtase cu mine mai urat. Mulțumesc lui Dumnezeu , Maicii Sale și tuturor Sfinților ca l-au întors la bunătate asupra mea! Slava Ție Doamne!


N (1 ianuarie | 12:44)Multumesc Sfantului Efrem cel Nou pt implinirea dorintelor mele. De cate ori m-am rugat sfantului, m-a ajutat! Sfantul m-a ajutat in relatia mea, a adus liniste in sufletul meu, bucurie. De cate ori m-am certat cu iubitul meu, uneori chiar perioade de despartire, rugandu-ma, Sfantul Efrem a fost alaturi de mine si astfel ne-am impacat. Doamne ajuta, tuturor! Aliluia