Minuni spuse în 2022

Lasaţi un comentariu cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la sfânta și neîntinata noastră credință ortodoxă.

Alege să susții Doar Ortodox (prin PayPal)

  • Apariția comentariilor poate dura uneori și câteva ore.
  • Data și ora trimiterii mesajelor vor fi afișate alături de nume.
  • Înainte de publicare orice mesaj se verifică și se corectează dacă e nevoie – de către administratorii siteului.
  • Puteți trimite mesaje și direct la adresele doarortodox@yahoo.com sau doarortodox@gmail.com
© Copyright: Preluarea textelor se va face doar cu menționarea sursei, doarortodox.ro, sau parţial cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site [mărturiile de mai jos sunt exclusiv email-uri sau comentarii trimise pentru Doar Ortodox pentru a fi cunoscute]. Mulţumim pentru înţelegere!MARIANA (15 ianuarie | 13:16)De cîteva zile aveam o dorință să citesc Acatistul Sf. Matrona. Mereu mă gîndeam la sfîntă și azi, 15.01.2022, cu ajutorul Domnului am izbutit să-l citesc. Iar cînd am terminat rugăciunea de la sfîrșit am simțit o mireasmă de flori de la tămîie și mir. Am răsucit acatistul pe o parte și pe alta dar parfumul dispăruse. Am înțeles că a fost sfînta și m-a încurajat să-i citesc în continuare acatistul!


ELI (14 ianuarie | 23:54)Intr-o noapte m-am trezit cu dureri groaznice in dinti, care imi iradiau in oasele fetei si in ochiul drept. Dinti imi erau tratati. Nu puteam minca, ca imediat ce atingea mincarea incepeau durerile. Intr-o vineri m-am dus la Catedrala din Timisoara. Cand m-am apropiat de Icoana Mintuitorului am simtit o durere fulgeratoare in dinti. M-am rugat iar la plecare, mi-am apropiat fata de Icoana. Ajunsa acasa am constatat ca nu mai aveam dureri de dinti si puteam minca. De asemenea ma dureau miinile de la frig, aveam o sensibilitate la frig exagerata ca am dezvoltat ulceratii pe degete, care ma dureau in special seara. M-am dus din nou la Catedrala, m-am rugat si mi-am atins mainile de marginea Icoanei Mintuitorului. De atunci nu mai am ulceratii. Multumesc Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul suprem al sufletelor si al trupurilor noastre. Amin.


ALI (14 ianuarie | 15:38)Vreau să mulțumesc bunului Dumnezeu, Măicuței Domnului, Domnului Iisus Hristos și Sfinților pentru ajutorul dat mie și familiei mele în nenumărate nevoi. Deși aveam o problemă de sănătate, care mi-a făcut viața un chin și îmi dădea continuu o stare de depresie, disperare și nemulțumire, și mă rugam de foarte mulți ani pentru ameliorarea sau vindecarea ei, nu obțineam niciun rezultat. Într-o zi, mi-a venit ideea că Dumnezeu vrea mai mult de la mine, și că nu mă ajută fiindcă sunt păcătoasă. Am consultat un îndreptar de spovedanie, mi-am scris pe o foaie toate păcatele săvârșite (unele de care îmi era foarte rușine) și m-am dus cu ele la duhovnicul meu. A fost pentru prima dată când am făcut o spovedanie generală, cu toate păcatele făcute cu voie sau fărădevoie. Acest lucru mi-a dat speranță, deși nu mi-a fost ușor să mărturisesc unele păcate, dar aveam încredere și ceva îmi spunea că lucrurile o să se schimbe în bine. După, am continuat să mă rog în continuare la bunul Dumnezeu, Măicuța Domnului, la Sfântul Efrem cel Nou, la Sfânta Xenia, la Sfântul Iuda Tadeu și la alți sfinți, să mă îndrume cu folos ca să-mi recapăt sănătatea. În urma rugăciunilor, am hotărât să merg în fiecare vineri la slujba Sfântului Maslu, o slujbă făcută de preoți în special pentru cei cu probleme de sănătate. După câteva luni, am găsit o soluție care pare să funcționeze la problema mea de sănătate, cu care mă confruntam de peste 10 ani. Sunt foarte bucuroasă și sper din tot sufletul să văd rezultatele dorite în continuare. Vă recomand cu drag rugăciunea, spovedania generală și să mergeți la Sfântul Maslu, o să vedeți rezultate! Doamne ajută tuturor!


IOANA (13 ianuarie | 11:21)Multumesc celor mai buni prieteni, Sfintii! Marturisesc ca nu a exista incercare, oricat de grea, din viata care a inceput de cand m-am reintors in biserica, in care sa ma rog cu incredere si in care sa nu primesc raspuns. Multumesc Sfantului Nectarie pentru sanatatea mea si a celor dragi si incercati, Sfantului Nicolae pentru casatorie si casa cea noua (pentru amandoua m-am rugat cu disperare ani la rand), Sfantului Mina pentru locul de munca, Sfantului Efrem, Sfantului Calinic, Sfintei Parascheva si, in general, tuturor Sfintilor pentru ca atunci cand parea ca nu mai este nicio sansa de rezolvare a unei probleme, cand solutiile omenesti pe care le cautam duceau spre nicaieri, abia atunci cand ma rugam cu adevarat, simteam ca exista cineva care lupta pentru mine, ma ridica din intunericul deznadejdii si imi arata, cu delicatete, directia spre Lumina. Poate ca, de fapt, incercarile si chiar si oamenii prin care acestea vin, ne sunt date spre a ne apropia mai mult de Domnul, a-L cunoaste mai bine si a invata de la El IUBIREA.


ALEXANDRA M. (12 ianuarie | 23:37)Am făcut o promisiune Fecioarei Maria și Sfântului Mina, ca le mărturisesc minunea lor cea mare. Eram la mijlocul lunii octombrie 2021, când scumpa mea mama a luat virusul covid. Simptomele erau aceleași ca în crizele de fiere pe care le avea de câteva ori pe an. Prin urmare, după 4 zile s-a gândit ca poate totuși nu fierea este problema de aceasta data. A ajuns la spital. Eu si surorile mele am început sa spunem în fiecare seara acatistul Sf. Mina și Paraclisul Maicii Domnului. Doar bunul Dumnezeu a salvat-o pe mama mea! A stat o luna în spital, a avut multe urcușuri și coborâșuri, dar nu ne-am pierdut încrederea. Acum este acasă, aproape în totalitate recuperata, iar în tot acest timp Sf. Fecioara Maria și Sf. Mina au fost cei care au octotit-o și au tras-o din prăpastia în care se afla. Mereu le rămân recunoscătoare Lor, pentru ajutorul primit în acele săptămâni atat de dificile…


anonim (11 ianuarie | 22:12)La mulți ani! Așa cum am promis, vă voi relata în 3 cuvinte, cum m-a ajutat din nou, bunul Dumnezeu și Sf. Efrem cel Nou și Sf. Nectarie, astăzi, m-am rugat pentru o prietenă de suflet a mea, a trecut printr o intervenție, așa că, aseară, mi-am zis în gând, Sf. Efrem cel Nou, Nectarie, Doamne, fiți mâine cu ea, să treacă cu bine peste toate, să nu simtă frică, nici durere, să poată veni sănătoasă acasă. Dimineață, m-am trezit cu aceleași gânduri și am citit repejor acatistul Sf. Efrem cel Nou, dar și pe parcursului zilei m-am rugat cu ale mele cuvinte. Acum 2 ore, am fost sunată de buna mea prietenă, mi-a spus că totul a decurs bine, că se simte foarte bine, nu are dureri, și nu i-a fost nici teamă. Sfântul Efrem cel Nou, de multe ori, mă ajută, doar gandindu-mă la el. Mulțumesc, Doamne, mulțumesc, sfinților mei dragi!


anonim (11 ianuarie | 18:43)Multumesc Dumnezeule mare si bun, multumesc Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu, multumesc Maicuta Sfanta, multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Nicolae, Sfantului Efrem cel Nou Arhanghelului Mihail, Sfantului Apostol Iuda Tadeu care intodeauna imi asculta rugaciunile cand eu fac novena lui, aproape intodeauna, nici nu termin bine novena lui , ca ajutorul a si venit…. Este imposibil sa te rogi si sa nu fi ajutat….am citit aceasta frază intr-o marturie despre o minune scrisa de o persoana, acele cuvinte mi s-au intiparit in minte si nu le voi uita niciodata. De aceasta data minunea facuta de Sfantul Apostol Iuda Tadeu a fost ca sotul meu a trecut cu bine printr-o perioda putin mai complicata la locul de munca…. eu m-am rugat lui Dumnezeu si Fiului sāu Iisus Hristos, si Maicii Domnului Sfanta Fecioara Maria, tuturor Sfintilor si totul a fost bine. Traim niste vremuri foarte dificile, dar ajutorul Bunului Dumnezeu, pentru rugaciunile sfintilor nostri dragi, ne face viata mai usoara, daca noi ne rugam la Măicuta noastra din ceruri si la Sfintii nostri dragi si le cerem ajutorul. Azi dimineata aveam o problema de rezolvat si l-am rugat in gând pe Sfantul Efrem ce Nou sa ma ajute, si El grabnic mi-a venit in ajutor… Cand am o problema intr-un moment oarecare il chem in gandul meu, ii spun … Sfinte Efrem ce Nou, ajuta-ma, si el repede, chiar in acel moment vine in ajutorul meu….. este foarte grabnic ajutator… ii multumesc, niciodata nu ma lasa la greu….. Acum am o problema de rezolvat cu niste acte, il rog pe Dumnezeu sa ne ajute, voi face novena Sfantului Apostol Iuda Tadeu si il voi ruga sa ne ajute, si eu impreuna cu El si cu toti sfintisorii mei dragi, dar si cu Maica lui Dumnezeu, Sfanta Fecioara Maria il slavim pe Dumnezeu, Slava Tie Dumnezeul Nostru, Slava Tie….Aliluia, Aliluia, Aliluia . Amin (admin: novena este o formă de rugaciune romano-catolică, sunt atâtea rugăciuni, acatiste, paraclise și canoane către Domnul Iisus, Maica Domnului si toți Sfinții, care e rostul de ce simțiți să vă rugați ca ereticii apuseni?!)


AC (11 ianuarie | 12:15)Doresc sa ii multumesc Sfntului drag Nectarie pentru minunea pe care a facut-o cu mine. Am crezut ca am o tumoare foarte tare, ovariana, si defapt este un fel de saculet de gaz. A doua zi dupa ce m-am rugat nu mai era aproape nimic palpabil; si nici tare. E o minune!!!! De asemenea, multumesc si Sfantului Efrem, Sfantului Arsenie Boca si Sfantului Anton. Impreuna cu minunata Fecioară regina minunilor nu ne lasa niciodata singuri. Sfintii ne iubesc, ne ocrotesc si ne ajuta cand nici nu mai speram. Sunt cadoul lui Dumnezeu pentru noi. Va iubesc si va multumesc, sfintilor mei dragi! (admin.: probabil vă referiți la Sf. Antonie cel Mare? Altfel, Anton de Padova (dacă despre acesta vorbiți) a trăit și-a asumat catolicismul ca preot franciscan, este canoniazat de romano-catolici, noi nu-l putem cinsti ca sfânt, chiar dacă a avut o viață duhovnicească îmbunătățită. De aceea, nu este corect să amestecăm lucrurile. (…) ) 


OANA (9 ianuarie | 21:56)La inceputul saptamanii mi-a iesit pozitiv testul covid. M-am rugat Cuviosului Gherontie sa ma ajute si am promis ca o sa dau marturie. Nu mi-a fost rau nici o clipa si deja in a sasea zi testul este negativ.


anonim (9 ianuarie | 20:52)Doamne ajuta! Desi nu merit, mereu am primit ajutor de la Sfantul Efrem cel Nou si mereu a fost langa mine. Zilele trecute eram cu parintii mei in masina, iar masina a luat foc. M-am speriat foarte tare si l-am rugat pe Sfantul Efrem sa ne vina in ajutor. Au fost multi oameni care au venit sa ne ajute, iar masina nu a ars foarte mult, am reusit sa stingem focul si se poate repara. Dumnezeu si Sfintii Lui ne sunt mereu alaturi, iar in lume inca mai exista si oameni buni.


anonim (8 ianuarie | 12:37)Poate ajuta pe cineva ceea ce voi scrie in semn de multumire lui Dumnezeu. M-am rugat si am sperat prea multi ani sa fiu cu cineva pe care credeam din suflet ca-l iubesc, dar al carui comportament nu-l intelegeam si ma facea sa sufar. Era un joc cald-rece. Imi dadea sperante si apoi se retragea si se purta indiferent. Si eu ramaneam confuza si atasata si nu intelegeam. Vedeam doar ce voiam sa vad si cautam diferite scuze si explicatii, ba chiar Il intrebam pe Dumnezeu de ce mi l-a mai scos in cale si uneori ma razvrateam si ma indepartam de El ca nu-mi asculta rugaciunile. Dar nu-mi dadeam seama ca, de fapt, El ma asculta si ma ferea de ceva toxic. Nu era dupa voia mea de copil incapatanat, ci dupa a Lui. Toata suferinta m-a facut la inceput sa ma indrept spre interior si sa caut sa ma inteleg mai bine si sa incep sa-mi vindec ranile ascunse. Am apelat la carti de psihologie si dezvoltare personala si se parea ca ma dezmeticeam. Eram amandoi problematici. Dar tot ce descopeream era informatie, rational. Nu reuseam sa pun cum trebuie in practica, nu era suficient. Si m-am intors, spasita, la Dumnezeu. Mi-am dat seama ca nu se poate nimic fara El. De fapt totul era spre a ma jntoarce la El si a-mi spori credinta. Cand am inceput sa ma rog, intr-un final, sa se termine cumva povestea obsesiva in care eram prinsa si sa ma vindec trupeste si sufleteste, am simtit ca El ma asculta si ca asta era ceea ce trebuia sa-L rog de mult. Am inceput sa aflu mai multe lucruri si sa ma detasez de acea persoana. Parca fusesem oarba si acum vedeam. Dumnezeu ne asculta si ne ajuta, chiar daca nu e asa cum ne dorim noi. El stie ce e mai bine pentru fiecare si ne iubeste, chiar si atunci cand suntem orbi si nu vedem. Slava Tie, Doamne, pentru tot!


ANDREEA (8 ianuarie | 11:01) – La mine la facultate deja s-a început cu verificări. Stiam ca o sa am vineri una (adică ieri ) . Am citit miercuri pe un site unde au lasat marturii studenti si elevi care s-au rugat sa fie aiba spor la invatatura si sa reuseasca la examene. Unii povestea cum din studenti care la inceput nu excelau, au ajuns bursieri. Asa ca, am citit acatistul sf Efrem, m-am rugat si la Maica Domnului si la Sf. Mina si am inceput sa învăț. Am zis ca sigur ca ajuta si pe mine. Ieri la facultate am plecat cu o iconita a sf Mina si a Sf Efrem si i-am rugat sa fie cu mine. Am luat 9 . Multumesc.


C (7 ianuarie | 21:32)Slava lui Dumnezeu pentru toate. Multumesc Dumnezeule mare, multumesc Maicuta Sfanta Fecioara Maria, multumesc Sfinte Apostole Iuda Tadeu si tuturor sfintilor pentru ajutorul dat, multumesc Sfinte Arhanghel Mihail…..Sfantul Iuda Tadeu, asa cum am promis, marturisesc iar ajutorul tau si impreuna cu tine si cu toti sfintii bineplacuti Domnului, Îl slavesc pe Dumnezeu si marturisesc minunea care ai facut-o pentru mine….. l-ai ajutat cu locul de munca pe Florin in aceasta saptamana….. te rog ajuta-l in continuare sa ne eliberam de toate grijile pe care le avem, sa fim sanatosi, sa ne fie de folos medicamentele pe care le luam… multumesc, multumesc cu recunostinta iti multumesc. SLAVA TIE, DUMNEZEUL NOSTRU, SLAVA TIE…. ALILUIA,ALILUIA, ALILUIA…AMIN


VALENTINA (6 ianuarie | 09:53)Vreau sa-i multumesc din suflet Sfantului Părinte Nectarie pentru ajutorul primit, pentru toate minunile pe care le face la tot pasul cu noi. Te rog, Sfântul nostru bun, ca tatăl meu sa nu aiba nevoie de chimioterapie, doar de monitorizare. Mai fa o minune pentru noi Sfânt grabnic ajutator. Te rugam.


EMILIA (4 ianuarie | 12:58)Doamne ajuta! Pe Cuviosul Gherontie nu l-am cunoscut când era în viata, dar  consider ca acesta nu a murit ci trăiește veșnic în sufletele oamenilor care l-au cunoscut și daca nu l-au cunoscut facea cuviosul în asa fel încât intra în viata lor pentru ai ajuta și ai aduce mai aproape de Dumnezeu. Cum am aflat de Cuviosul Gherontie? De pe Facebook, atunci când a decedat a apărut o poza cu dansul în sicriu, doar am văzut poza și am trecut mai departe, nu am dat importanta, am înțeles ca era un monah care decedase. Ulterior, tot pe internet am gasit întâmplător site-ul ,, Cuviosul Gherontie cel nebun pentru Hristos” și asa am aflat mai multe despre cuvioșia sa. În fiecare dimineață citeam mărturiile publicate. Îmi doream foarte mult sa ajung la Mănăstirea Tismana unde se afla mormântul sau și am ajuns pe 28.12.2021. Pe drumul spre mănăstire ma gândeam ca dacă vor fi cărți cu minuni făcute de cuviosul Gherontie o sa cumpăr și eu, dar ma gândeam ca o sa coste ceva și aveam o strângere de inima. Când am ajuns în magazinul Mănăstirii am văzut pe un raft câteva acatiste ale cuviosului, poze cu cuviosul și o carte care era destul de groasa ma gândeam ca o sa coste mult. Am întrebat cât costa acatistul gândindu-mă ca poate alta data o sa cumpăr cartea, acum ma mulțumeam cu acatistul. Măicuța îmi spune ca nu costa nimic, sunt gratis, atât acatistele cât și pozele, atunci prind curaj și întreb cât costa și cartea, era gratis și aceea. Vai ce bucurie, am luat 3 acatiste, 3 poze și o carte și măicuța mi-a mai dat si cele 4 volume de marturii.  Un acatist o poza și cele 4 volume le-am  păstrat iar pe celelalte le-am dăruit și altor persoane. Tot de pe site am înțeles ca cine vrea poate sa pună bomboane pe mormântul Cuviosului în semn de mulțumire, eu am pregătit un mic pachețel cu dulciuri și o sticla de bere pe care le-am lăsat pe mormânt. De cand am fost la mormantul Cuviosului Gherontie simt o bucurie si o liniste deosebita.  Aveam dureri in partea stanga sub coasta si citisem in cartea cu minuni ca unele persoane cand aveau dureri puneau poza cuviosului pe locul unde ii durea si durerea trecea. Eu am pus cartea cu poza si m-am rugat cuviosului sa imi treaca durerea. In cateva minute durerea a trecut.  Rugați-vă cuviosului, care a dus o viata sfanta și acesta nu va înceta sa vina în ajutor. Mulțumesc cuvioase pentru darul primit!


MARIA (3 ianuarie | 20:03)Vreau sa-i multumesc Sfantului Efrem ca azi m-a ajutat de ziua lui. Mi s-a stricat masina. Am citit acatistul sfantului, iar dupa terminare acatistului a venit baiatul meu si m-a ajutat sa porneasca. I-am promis sfantului ca daca ma ajuta o sa marturisesc si eu ajutorul lui.


RODICA (2 ianuarie | 22:44) –  Vreau să spun despre ajutorul primit după rugăciunea mea către Sfinții Efrem, Ioan Rusul, Nectarie, Irina, Paraschiva, către Cuviosul Gherontie, Părintele Arsenie si către ceilalți Sfinti și Drepți cărora m-am rugat să scap de un zgomot în urechea dreaptă care a apărut din senin si a ținut câteva zile, foarte sacaitor si enervant. Asta s-a întâmplat în perioada Crăciunului, nu aveam unde merge la medic, mă gândeam că-mi fac programare la orl după 1 ianuarie. N-a mai fost cazul, după câteva zile, maxim o săptămână, a dispărut la fel cum a venit. Eu sunt sigură că datorez asta ajutorului primit de Sus. Mulțumesc.


anonim (2 ianuarie | 10:20) –  Doamne ajuta. Multumesc din suflet sfintilor care m-au ajutat cand le-am cerut ajutorul intr-o situatie aparte. La indemnul unei maici, am citit acatistul Bunei Vestiri si rugaciune catre sf Nectarie, asa am reusit sa ma impac cu cineva care nu vorbea cu mine de cateva luni. Multumesc si Sf Efrem cel Nou ca m-a ajutat cand am avut nevoie. Multumesc si Sf Parascheva si Maicii Domnului pentru tot ajutorul dat. Sa va rugati sfintilor si lui Dumnezeu de cate ori aveti nevoie si sa nu incetam sa le multumim ori de cate ori avem nevoie. Ma iertati!


ALESIA (2 ianuarie | 02:53) –  Doamne ajuta! Ii mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Sfântului Mina și Sf Adrian și Natalia și Sf Fanurie pentru ajutorul acordat chiar in noaptea dintre ani! Faptul ca mi-a răspuns frumos la mesaj un băiat in condițiile in care de Crăciun se purtase cu mine mai urat. Mulțumesc lui Dumnezeu , Maicii Sale și tuturor Sfinților ca l-au întors la bunătate asupra mea! Slava Ție Doamne!


N (1 ianuarie | 12:44)Multumesc Sfantului Efrem cel Nou pt implinirea dorintelor mele. De cate ori m-am rugat sfantului, m-a ajutat! Sfantul m-a ajutat in relatia mea, a adus liniste in sufletul meu, bucurie. De cate ori m-am certat cu iubitul meu, uneori chiar perioade de despartire, rugandu-ma, Sfantul Efrem a fost alaturi de mine si astfel ne-am impacat. Doamne ajuta, tuturor! Aliluia